Blogien kommentointi – onko sinne oikeus kirjoittaa mitä tahansa?

Aihe ei sinänsä kosketa minua itseäni, jostain syystä Metallisydämen blogissa kommentointi on pysynyt asiallisena koko sen historian ajan. Ihan pari kertaa on tainnut tulla sellaisia kommentteja, joita olen joutunut jättämään julkaisematta. Lähinnä lähdin pohtimaan aihetta kuultuani millaista kuraa monet muut bloggarit saavat pahimmillaan päälleen. Eilen viimeksi törmäsin tapaukseen, jossa hyvin suosittu bloggari harkitsi kasvojensa turmelemista blogiin tulleen kommentin takia.

20160425_235922

Jostakin syystä ihmiset kuvittelevat että bloggareille saa kommentoida ihan mitä tahansa, koski se sitten ulkonäköä, parisuhdetta, lastenhoitoa, lukihäiriötä tai vaikkapa hiustenväriä. Bloggari on julkinen eläin, jolle saa sanoa mitä tahansa, nimimerkin takaa luonnollisesti.

Tottakai jokainen julkista blogia kirjoittava kirjoittaa blogiaan omasta vapaasta halustaan, tuoden itseään esiin ja tiedostaen sen riskin, että blogiin kirjoitettuja asioita saatetaan riepotella ja levitellä netissä, niitä saatetaan kommentoida ja ruotia keskustelupalstoilla ja kuvia saattaa löytyä mitä ihmeellisemmistä paikoista niiden blogissa julkaisemisen jälkeen. Silti ainakin minut yllättää kerta toisensa jälkeen ihmisten ilkeys, se että koetaan oikeutetuksi kommentoida ilkeästi haukkuen esimerkiksi treeniblogia kirjoittavan bloggaajan nenää, paksuja reisiä, ihmissuhteita, tai vaikkapa soveltuvuutta isäksi tai äidiksi. Ja tämä tehdään tahallaan, tarkoituksena loukata.

Pohdiskelin itsekseni, mikä on näiden kommentoijien motivaattori, mitä mielihyvää he saavat toisen nimettömästä loukkaamisesta? Tuleeko siitä jotenkin hyvä mieli jos saa bloggarin loukkaantumaan ja puolustautumaan kovin sanankääntein? Saako bloggarin mielen pahoittaminen kommentoijalle hyvän mielen? Tunteeko kommentoija silloin olevansa sankari, onnistunut edes jossakin asiassa elämässään? Jotenkin tulee mieleen ala-aste ja koulukiusaaminen…

Eikö olisi mukavampi jakaa ympärilleen hyvää mieltä, tehdä kauniilla sanoilla toisen päivästä hiukan parempi? Ehkä ei, sillä ilkeily on niin paljon helpompaa…

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Blogien kommentointi – onko sinne oikeus kirjoittaa mitä tahansa?”

 1. Hyviä juttuja sopivalla huumorilla ja asiantuntemuksella höystettynä niin mikäs sen parempaa.

  Eihän täällä kukaan uskalla vittuillakkaan kun salilla käyvä kaljupää tulee repimään pään irti ”hartioista” jos jutut ei pysy asiallisena… 🙂

  Jatka samaan malliin 👍

 2. Rakas Metallisydän. Koska postauksen aihe koskee kommentointia, kommentoin nyt asiaa joka on ollut sydämelläni jo pitkään. Silmäni ovat jo 33 vuotta vanhat ja väsyneetkin aikojen saatossa. Jos joskus, ihan sattumalta, mietit mitä voisit uudistaa tai, no ihan jopa muuttaa mainiossa blogissasi, toivoisin sen liittyvän tähän silmäraukkoja väsyttävään tekstipohjaan. Kun valkoista tekstiä mustalla pohjalla sihrustaa ja tihrustaa ja saa epileptisen kohtauksen joka kerta kun postauksiasi lukee, käy mielessä mahdanko olla ainoa jolla silmät ns. lyövät setsuuria asian takia.
  T-nation on sivustona hyvin samankaltaisia oireita aiheuttava. Viliseepi silmissä. Siispä jos joskus, ikinä, koskaan mietit jotain muutosta, toivoisin sen liittyvän ei niinkään blogin sisältöön vaan ihan pelkkään paketointiin.
  Pidän blogistasi ja tahtoisin lukea sitä intensiivisemmin, citius, altius, fortius! 😀

  • Enpä tiedä mistä johtuu, mutta itsellä tämä on mukavammin luettavaa kun se valkopohjainen musta teksti. Jotenkin tulee sellainen ”turvallinen luola” -fiilis, ja blogi erottuu massasta tällä pohjalla hyvin.

  • Kyllä tausta pysyy mustana ja teksti valkoisena jatkossakin, se on vaan ihan blogin ulkonäkökysymys. Metallisydämen blogi on aina ollut synkkä ja pysyy sellaisena 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta