Fitness-krapula?

Nyt on koko viikonloppu kääntyilty oikeaan ja pullisteltu hauiksia Kulttuuritalon lavalla tai istuttu katsomossa hurraamassa ja kannustamassa omien suosikkien pyllistyksille. Sekä tietysti kierrelty pitkin Kulttuuritalon käytäviä tapaamassa tuttuja tai ihailemassa idoleita turvallisen välimatkan päästä, ehkä jopa uskallettu yhteiskuviin. Kotiin on palattu mukana muovikassin täydeltä tuotenäytteitä, uusia lisäravinnepurkkeja tai upeita treenikuteita, sekä roppakaupalla uutta intoa treenaamiseen ja parsakaalin puputtamiseen.

FitnessClassic2016-2993
Kuva BODY-lehden galleriasta

Tai sitten ei. Yhä useampi saattoi havahtua kotimatkalla huomaamaan, että treeni-into jäi löytymättä eikä omaa valtavaa innostusta kisaamiseen syntynytkään. Parsakaalikin maistuu edelleen pahalle ja proteiinisheikkerin mukana kuljettaminen tuntuu turhalle. Joillekin saattoi jopa käydä niin, että kisoja tuli seurattua vain kotoa sosiaalisen median kautta viitsimättä edes vääntäytyä paikalle? Onko fitnessin suurin suosio jo ohi, alkaako Suomea vaivata fitness-krapula?

20160417_220817

Fitness on edelleen todella suosittua, treenitrikoita myydään valtavia määriä, lisäravinnekauppa käy kuin häkä ja personal trainereita on enemmän kuin koskaan. Silti väitän, että pieniä krapulan ensioireita alkaa olla nähtävillä.

Jutan uudet superhäädieetti-ohjelmat ovat kokeneet katsojakadon, sama hymy huulilla kannustaminen ei enää kiinnosta TV:n katsojia. Uskon että kohta alkava Fitnesspäiväkirjojen toinen kausi tulee myös saamaan vähemmän katsojia kuin ensimmäinen. Uusia treenitrikoovalmistajia ei ole ilmestynyt markkinoille muutamaan kuukauteen ja vain naisille suunnatut proteiinipurnukatkin jäävät enenevässä määrin kauppojen hyllyihin. Uutuudenviehätys on ohi. Fitness ei ole enää se uusi trendikäs hittijuttu, vaan jo kaikille tuttu ja asemansa vakiinnuttanut urheilulaji muiden joukossa.

FitnessClassic2016-3436
Kuva BODY-lehden galeriasta

Se ei ole paha juttu. Muotivirtauksia tulee ja menee, mutta vaikka fitneksen aallonharja olisikin jo saavutettu, on selvää että romahdusta ei ole näköpiirissä, suosittua fitness tulee olemaan jatkossakin. Bikinifitness, josta fitnesslajien nousukiito sai alkunsa, alkaa olla jo nähty. Tarvitaan jotain uutta.

Miesten shotsisarjasta ei uudeksi vetonaulaksi ollut, eikä naisten kehonrakennuksen nimen vaihtaminen womens physiqueksi toiminut sen enempää. Nyt tarvitaankin jotain täysin uutta, jotain mitä ei olla ennen nähty. Voisiko esimerkiksi bodybaletista olla nostamaan fitnesslajit uuteen kukoistukseen?

tumblr_l0ivuj4Xo81qborvzo1_500

Metallisydän

Yksi vastaus artikkeliin “Fitness-krapula?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta