Kohti fitness-kisoja – Yleisön muistilista

Fitness-kansan kevään kohokohta, Fitness Classic Helsingin kulttuuritalolla lähestyy huimaa vauhtia. Monet fitness-kisaajat ja kehonrakentajat ovat valmistautuneet tähän tapahtumaan jo pitkään. Tulevana viikonloppuna kaiken pitää olla valmista kun kiivetään lavalle.

FC-sunnuntai-19.04.2015-105-105-1024x683
Kuva: http://www.fitnessclassic.fi/

Koko fitness-kansa ei suinkaan kiipeä lavalle, vaan osa kapuaa Kulttuuritalon katsomoon kannustamaan suosikkejaan T-kävelyssä ja käännöksissä oikeaan. Jos kilpailijat ovat valmistautuneet suoritukseensa kuukausia, ei yleisökään aivan valmistautumatta paikalle voi saapua. Tässä kokenen fitness-fanin muistilista, jonka avulla katsoja voi tarkistaa, onko kaikki tarpeelliset valmistelut suoritettu ja välttämättömimmät välineet mukana jotta fitness-uskottavuus on varmistettu.

FC-4-Messut-1024x601
Kuva: http://www.fitnessclassic.fi/

VAATETUS

Uskottavan fitness-yleisön pukeutumiskoodi on selkeä. Miehen kuuluu pukeutua joko Gaspin tai Gazozin farkkuihin, jotka viestittävät paitsi bodarimuodin tuntemusta, ennen kaikkea perinteisten Jack&Jonesien ja Leviksien olevan aivan liian kapeita valtaville bodarireisille. Yläkehoa verhoaa lihaksikkaammilla miehillä joko tiukka Better Bodies-ribbineulospaita tai MMA-aiheinen T-paita ja vähemmän lihaksia omaavilla miehillä Gaspin huppari, jonka alle on puettu ainakin kaksi muuta hupparia, jotta harha lihaksikkaasta vartalosta olisi taattu.

Naisella puolestaan on päällään ainakin yhtä kokoa liian pienet peppua korostavat Freddy-farkut, korkeat nahkasaappaat ja toppi, sekä mahdollisesti biker-mallinen nahkatakki. Naisella ehdottoman tärkeää ovat myös hiustenpidennykset ja rakennekynnet, sekä suuri määrä erilaisia koruja.

KÄVELYTYYLI

Uskottavalla fitness-yleisöllä on aivan omanlainen kävelytyylinsä. Miehellä se on niin kutsuttu ”paskat housuissa ja melonit kainaloissa”-kävelytyyli. Siinä polvia ei juuri koukisteta, vaan enemmänkin vaaputaan eteenpäin lähestulkoon tönkköinä olevia jalkoja siirrellen. Ilmeisesti tämän kävelytyylin tarkoitus on samansuuntainen kuin Gasp/Gazoz-farkkujen, viestittää että kyykättyä on tullut. Uskottavan mieskatsojan kainaloissa on aina kuvitteelliset melonit, joka tuo oman, joidenkin mielestä ehkä hieman koomisen vivahteen tuohon kävelytyyliin.

Uskottavalla naiskatsojalla on saappaissaan liian korkeat piikkikorot, joiden takia kävely muistuttaa enemmänkin sipsuttamista. Osasyynä sipsuttamiseen on toki liian pienet farkut, jotka estävät tehokkaasti jalkojen liikuttelun suuremmalla liikeradalla, mutta korostavat hienosti treenattua peppua. Seisahtaessaan paikalleen, on naiskatsojan ensiarvoisen tärkeää viedä paino toiselle jalalle, pyllistää hieman peppua ja ottaa luonollinen poseerausasento.

KESKUSTELUAIHEET

Fitness-kisoissa on tietysti luonnollista keskustella kisaajista ja erityisesti spekuloida pois jääneiden kisaajien kuntoa, poisjäämisen syitä ja olisiko mahdollisuuksia kisoissa pärjäämiseen edes ollut. Kannattaa kuitenkin varautua puhumaan myös heraproteiinin ilmavaivoja aiheuttavasta ominaisuudesta, tuntumatreenaamisen ja isoilla painoilla ryskimisen hyödyistä ja haitoista sekä syistä miksei itse tällä kertaa ollut lavalla ja koska sinne on tarkoitus kiivetä.

REKVISIITTA

Jokaisella uskottavalla fitness-katsojalla on mukanaan vesipullo sekä omat eväsrasiat, joissa on riisiä, kanaa ja parsakaalia. Todellisuudessa kuitenkin eväät jäävät koskematta ja proteiinipatukoita mussutetaan urakalla. Asiaan kuuluu myös jonkin uutuus PWO:n ostaminen messutarjouksesta, jotta sitä voi kanniskella muovikassissa ympäri Kulttuuritaloa.

KÄYTTÄYTYMINEN KATSOMOSSA

Fitness ja kehonrakennus ovat arvostelulajeja, joten kilpailijoiden arvosteleminen kuuluu asiaan. Kaverin kanssa kuuluu kuiskutella miten Pentti ei ole kehittynyt yhtään edellisestä kerrasta ja miten Keijo ei ole saanut tälläkään kertaa itseään kireäksi. Aina silloin tällöin kuuluu karjaista täysillä ”HYVÄ VEIJOO!!!” kun Veijo seisoo paikallaan line-upissa.

Naisten kisatessa miehet lähinnä tuijottavat naisten perseitä ja naiset nyrpistelevät kateellisina nokkaansa.

Liput-1024x682
Kuva: http://www.fitnessclassic.fi/

KISOJEN JÄLKEEN

Kisojen jälkeen istutaan autoon ja jauhetaan kaverin kanssa koko kotimatka siitä, millaista oli silloin kun itse kilpaili / miten olisi joskus hienoa itse nousta lavalle / miten Keijo oli taas ylivoimainen ja miten Keijon pitäisi ehdottomasti olla jo ammattilainen / miten suomalaiset ei tule koskaan pärjäämään ammattilaislavoilla.

Kotona syödään loput proteiinipatukat, asetellaan saadut näytepussit ja ostettu uusi PWO hellästi kaappiin ja mennään kirjoittamaan asiantuntijalausuntoja netin keskustelupalstoille.

.

Lisää ihan oikeata infoa viikonlopun Fitness Classicista löytyy osoitteesta http://www.fitnessclassic.fi/

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Kohti fitness-kisoja – Yleisön muistilista”

  1. Tää oli kyllä paras! 😀 Ai, että… nauran vieläkin vedet silmissä. 😀 Pakko luetuttaa tämä illalla isännällekin! 🙂

    • Näitä ohjeita noudattamalla et varmasti erotu joukosta! 😀

  2. Odotin loppuhuipennusta ja se tuli: Tärkein osa on ehdottomasti antaa asiantuntijalausuntoja katsomosta (tai jopa kotoa käsin pelkkien kuvien perusteella) mieluiten Pakkotoisto.comille.

    • Se nyt kuuluu oleellisesti asiaan. Samoin kilpailijoiden ennakkoarvostelu nettikuvien perusteella 😀

  3. Huikeeta 😀 Kiitos muistutuksesta, nyt osaa taas käyttäytyä oikein viikonlopun kisahulinassa!

  4. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 nauroin varmaan 5min tolle asiantuntijalausuntoja keskustelupalstoille kohdalle😀 loistava teksti, en ole ikinä ollut katsomassa, mutta voin vain kuvitella millasta menoo ja meisinkiä noissa karkeloissa on😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta