Metallisydän Gym laajenee – tee se itse painotelineet ja suuria suunnitelmia

Metallisydämen oma kuntosaliprojekti Metallisydän Gym edistyy hitaasti mutta varmasti. Suunnitelmana on rakennella autotalliin pieni, mutta toimiva kuntosalinurkkaus. Hyvä alku on jo olemassa ja suunnitelmat jatkoa varten selkeinä mielessä. Vielä ne suunnitelmat pitäisi toteuttaa…

Taas on projekti edennyt, lattia on saanut suojakseen lisää mattoa ja viikonlopun aikana Gymille ilmestyi uudet ihan itse tehdyt levypainotelineet.

20160321_200558

Levypainothan ei yksinkertaisesti vaan voi olla levällään siellä täällä, vaan niiden on oltava järjestyksessä telineissä. Levypainotelineiden järkevin sijoituspaikka on luonnollisesti molemmin puolin kyykkyhäkkiä, missä suurin osa levypainoliikkeistä suoritetaan. Kuitenkaan pienen tilan takia ei telineet voi olla kovin korkeita, jotta ne eivät ole treenatessa tangon tiellä. Ankarasta googlauksesta huolimatta en sopivia löytänyt, ainakaan sopuhintaan, joten ne oli tehtävä itse.

Metallityöt ei meikäläiseltä onnistu sitten lainkaan, joten ainoa mahdollinen materiaali oli puu. Ei siis muuta kuin puutavaraa ostamaan. Kahteen telineeseen tarvittava puumateriaali n. 17 euroa ja tarvittavat ruuvit n. 2 euroa.

20160319_124503

Suunnitelma oli laadittu jo hyvissä ajoin etukäteen, joten siitä vaan saha kouraan ja palikat oikeaan mittaan.

20160319_124748 20160319_125308

Sitten poralla reiät ruuveja varten ja tarkkaan mitoitetuin välein poikittaiset palikat kiinni pitkittäisiin palikoihin. Yksinkertaista ja helppoa –  tai niin sitä voisi luulla. Meikäläisen akkuporakone kun on yli 10 vuoden takaa ja akut ilmeisen lopussa. Palikoiden paikoilleen ruuvaamisesta muodostuikin parin päivän homma, akku kun simahti aina parin ruuvin jälkeen…

20160319_125317

Lopulta sinnikkään ruuvailun, latailun, ruuvailun, latailun ja välillä hiukan savuavan porakoneen jäähdyttelyn jälkeen kaikki ruuvit oli kuin olikin saatu kiinni ja muodossaan olevia telineitä päästiin maalaamaan, värillä ei niin väliä ollut, kunhan se oli musta.

20160320_205828 20160320_211316

Pariin kertaan nuo sutaisin läpi ennen kuin lopputulos kelpasi autotallin nurkkaan asennettavaksi.

Ja pirulauta! Niistähän tuli ihan toimivat vekottimet!

20160321_200618 20160321_200606

Seuraava vaihe Gymin kasaamisessa on rakennella väliseinät erottamaan Metallisydän Gym muusta autotallista. Materiaalit on jo hankittu, enää ne pitäisi asentaa paikalleen. Sitten on maalaamisen vuoro. Neuvottelut suuresta kuntosalipeilistä on menossa ja suurikokoinen Metallisydän-logo on jo olemassa ja odottamassa kehystämistä ja seinälle pääsyä.
20160321_200714

Välinepuolikin saa lähiaikoina täydennystä ainakin toisen samanlaisen käsipainotelineen ja parin isomman käsipainoparin muodossa, ne on jo tilauksessa Gorilla Sportsista ja saapuvat kun ehtivät…

20160321_200819

Kaikenlaista pikkuhärpäkettä, kuten kahvakuulia ja muita turhakkeita voi keräillä nurkkiin sitten koristeeksi myöhemmin… Hyvä tästä vielä tulee, uskokaa pois!

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Metallisydän Gym laajenee – tee se itse painotelineet ja suuria suunnitelmia”

  1. vau, hienoa! ruuvasitko telineet kiinni lattiaan vai miten pysyvät tasapainossa kun puu on varmaan aika kevyttä?

    • Ei tarvinnu ruuvata, hyvin pysyy tasapainossa vaikka olis vaan yks kahdenkympin kiekko toisessa päässä ja teline muuten tyhjänä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta