Metallisydämen vinkit nettishoppailuun

(mukana myös affiliate-linkki tai pari)

Shoppailen paljon netissä, nykyisin esimerkiksi vaatteita tulee ostettua enemmän netin kautta kuin perinteisistä kaupoista ja lisäravinteet olen tilannut puhtaasti netistä jo monta vuotta. En ole mikään nettishoppailun asiantuntija, mutta vuosien varrella on jäänyt käyttöön muutamia ihan käytännön tason vinkkejä, jotka ajattelin nyt jakaa muillekin helpottamaan nettishoppailua tai tuomaan jopa mahdollisesti hieman säästöä edullisten löytöjen kautta.

Nettikaupoissa on valtavan paljon eroja niin tuotteiden laadun, hintojen kuin asiakaspalvelun ja toimitusaikojenkin suhteen. Joistakin paketti putkahtaa perille seuraavana päivänä, joistakin saa postia odotella viikon verran, jopa ylikin.

Olen hyvin paljon kaikkimullehetinyt-tyyppiä ja arvostankin valtavasti nopeaa toimitusaikaa. Jo muutama päivä saa minut repimään (kuviteltuja) hiuksiani ja viikko on jo täyttä tuskaa. Siksipä suuntaan usein ostoksille niihin tuttuihin nettikauppoihin, joista tiedän viestin kilahtavan puhelimeen ilmoittamaan paketin saapumisesta parhaimmillaan jo seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä. Omalla kohdallani ennätystä pitää hallussaan House of Brandon hiukan alle 22 tunnin toimitusajalla lähipostiin, se on jo saavutus!

20160317_233137

Muutenkin tuo House of Brandon on yksi suurimpia suosikeitani vaatteiden shoppailuun. Asiakaspalvelun sujuvuutta mahdollisten vaihtojen suhteen arvostan myös korkealle. Jonkin ulkomaisen nettikaupan kanssa on enemmän sääntö kuin poikkeus, että vaihtohommassa menee hermot. Kotimaisten firmojen kanssa se puoli sujuu yleensä mutkattomammin.

Sitten se ensimmäinen varsinainen vinkki. Googlaa ja vertaile. Nettimaailmassa hintojen vertailu on hiton paljon helpompaa kuin reaalimaailmassa. Netissä ei tarvitse kulkea liikkeestä toiseen toteamaan että saman ne farkut maksaa sielläkin. Netissä voi googlata tuotteen nimen ja aika nopeasti selviää jos jostain saisi juuri ne samat farkut edullisemmin (kannattaa laskea mukaan myös postikulut ja muistaa ne toimitusajat).

20160317_233547

Kun tilaus on valmis, kannattaa taas googlailla hiukan, moniin nettikauppoihin on nimittäin ainakin aika-ajoin jaossa erilaisia alekoodeja, joilla saattaa omasta tilauksesta saada hyvänkin alen. Näitä alekoodeja löytyy erilaisilta alekoodisivustoilta, joita on netissä pilvin pimein, mutta myös esimerkiksi erilaisista blogeista. Itsekin niitä laitan aina jakoon kun sellaisia vastaan tulee.

Hyvä esimerkki alekoodien hyödyntämisestä on Ellos, minne löytyy oikeastaan aina jokin voimassa oleva alekoodi, tälläkin hetkellä saa tilauksen kalleimmasta tuotteesta -40% koodilla 339601 (ensitilaaja) tai -30% kalleimmasta tuotteesta koodilla 335403 (jo aiemminkin tilanneet)

Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

Laatu on tietysti myös yksi tärkeä juttu. Itse tilailen enimmäkseen tunnettujen vaatemerkkien tuotteita, Adidasta, Nikeä, Conversea, Makiaa, Jack & Jonesia… sellaisia, joiden laadun tiedän hyväksi ja ainakin jonkin verran olen selvillä kokopuolestakin. Tuntemattomat merkit saattavat olla ihan kuralaatuisia tai sitten aivan käsitämättömän kokoisia. Jossain Koreassa tehty muka suuri XXL-kokoinen vaate menee täällä meillä tuskin perus sählynpelaajaa raamikkaammalle kaverille.

83026fdf8de6819f309f296919e0f021

Lisäravinteet olen tilannut jo pitkän pelkästään netistä. Ihan siitäkin syystä, että harvassa paikassa myydään lisäravinteita niin laajalla skaalalla kuin niitä itse kaipailen ja Prisman hyllyn jauhojen hinta-laatu-suhde on suoraan sanottuna järkyttävä. Netistä löytyy usein tarjouksia myös lisäravinteistaja kun niitä tilaa kerralla enemmän, ei postikulujakaan tarvitse maksella. Useimmissa lisäravinneverkkokaupoissa kun on jokin raja, jonka ylittyessä tilaus tulee ilman postikuluja.

20160317_234108

Kannattaa vielä huomioida sellainenkin seikka, että joissakin nettikaupoissa on bonusjärjestelmä, joka kerryttää rekisteröityneelle asiakkaalle ostoksista bonuksia, joita voi sitten hyödyntää seuravissa ostoksissa. Tämä on toimiva käytäntö esimerkiksi jo aiemmin esimerkkinä käyttämässäni House of Brandonissa, missä itse olen saanut tuntuvia säästöjä bonuksien avulla.

 

Tiivistettynä:

  • Vertaile. Eroja on valtavasti niin toimitusajoissa ja asiakaspalvelun toimivuudessa kuin tuotteissa ja niiden laadussakin.
  • Googla. Tutki mistä saat haluamasi tuotteen edullisimmalla hinnalla tai mihin nettikauppaan löytyy hyviä alennuskoodeja.
  • Hyödynnä bonuskäytännöt. Paljon shoppailevalle niillä saattaa saada huomattavia säästöjä.

 

Millasia kokemuksia teillä muilla on nettikaupoista? Risuja tai ruusuja? Entä onko jotain muita vinkkejä, joita kannattaa ottaa nettishoppailussa huomioon? Antaa palaa kommenttiboksiin!

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta