Kuukauden lisäravinne – palautusjuoma Anabolic Overdrive

Metallisydämen kuukauden lisäravinne -sarjassa on tällä kertaa esittelyvuorossa se kaikkein suurin suosikkini, lisäravinne josta en luovu edes pakon edessä, eli palautusjuoma Anabolic Overdrive.

20160226_200517

Vuonna 2011 etsiskelin tavallista hera-malto -yhdistelmää laadukkaampaa palautusjuomaa ja päädyin kokeilemaan netissä kehuttua Anabolic Overdrivea. Sillä tiellä ollaan edelleen. AO erottui silloin ja erottuu edelleen useimmista muista palkkareista korkealaatuisilla raaka-aineillaan.  Aiempaa laadukkaamman palautusjuoman vaikutuksen ihan oikeasti huomasi käytännössä. Kovista treeneistä palautui nopeammin ja tehokkaammin, treenijakoa oli mahdollista tiivistää ja treenata useampana päivänä viikossa treenitehojen siitä kärsimättä.

20160226_221415

Paitsi raaka-aineidensa osalta, AO erottuu edukseen myös makunsa puolesta. Vuonna 2011 ei tarjolla juuri ollut muuta kuin suklaata, mansikkaa ja vaniljaa – ja sitten AO:n ennenkuulumattomat makuvaihtoehdot mustaherukka ja appelsiini. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että ennakkoon hivenen hirvitti, mutta turhaan. AO:n mustaherukka-maku on edelleen suosikkini ihan kaikkien lisäravinteiden joukosta, sen herkullisempaa palkkiota ei kovan treenin jälkeen voi toivoa.

Jos laadukas ja herkullinen palautusjuoma kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti testaamaan Anabolic Overdriven!

Metallisydän

13 vastausta artikkeliin “Kuukauden lisäravinne – palautusjuoma Anabolic Overdrive”

 1. Mun suosikki myös! Ei voi makua verrata edes samana päivinä muihin litkuihin! Tilasin Mannisen Afterzonea kokeiluun siinä toivossa, että josko se maistuis yhtä hyvältä, mutta palaan kyllä tuon pöntön jälkeen takas AO:n käyttäjäksi. Ei sitä vaan voita mikään! Ja molemmat maut menee, sekä mustaherukka että appelsiini. 🙂

  • Anabolic Overdrivesta on tullut kaksi uuttakin makua, tosin vaan pienemmässä annoskoossa, ootko niitä testannut?

 2. Moi,
  Mitä mieltä olet hiilari/proteiinisuhteesta ?
  Eikös esim. Dieetillä ole turhan paljon hiilaria ?
  Itsekin olen ollut monesti aikeissa tilata mutta on jäänyt tuon takia ostamatta kun on tuota vatsaa muutenkin 😀

  • Ei palkkarin hiilareita kannata pelätä, ei edes dieetillä. Treenin ympärillä on juuri se tärkein aika saada myös hiilihydraatteja. Ennen treeniä/treenin aikana, jotta saa treenistä kaiken irti ja treenin jälkeen nopeuttamaan palautumista. Palkkarin hiilarit on viimeinen mistä itse lähtisin tinkimään ja aionkin koko menossa olevan dieettini ajan käyttää palkkarina AO:ta. Tilaa rohkeasti vaan!

 3. Uusia makuja ei oo vielä tullu testattua niiden pienempien pakkausten vuoksi, mutta ehkä vois seuraavaksi testata niitä, kunhan saa tuon Afterzonen käytettyä pois.

  Olet varmaan testannut aikojen saatossa monia eri valmistajien palkkareita/pwo-juomia, niin löytyykö muilta merkeiltä hyvänmakuista tavaraa? Toki AO:een ei voi varmaan edes verrata, mutta esim. Star Nutritionin Whey80 oli ihan kamalanmakusta ja aiheutti pahoinvointia juomisen jälkeen. Kahta kolmea makua oon testannu. 😛

 4. Täällä sekä ukkeli että akkeli nautistekee kyseistä litkua appelsiinin makuisena, etenkin tosi kylmänä maukasta. Paras! Ainoo pieni miinun on vaahtoaminen, pakko sekoittaa lusikalla, sheikkerissä vatkaamisen jälkeen saa ryystää kamalat määrät vaahtoa.

  • Ei kannata sheikata, rauhallinen ”pyörittelevä” liike riittää kun on sen verran hyvin sekoavaa tavaraa 🙂

 5. Bansku ja laadukas hera treenin jälkeen, muuta ei tarvitse palkkariksi jos muuten safka valio kunnossa.

  • Joo niilläkin varmasti pärjää, mutta jos treenaa kovaa ja tunnollisesti ja panostaa ruokapuoleenkin, en tajua miksi ei ottaisi myös palkkarista kaikkea hyötyä irti… Sama kuin viisivaihteisella autolla ei koskaan käyttäisi sitä vitosvaihdetta vaan jurnuttaisi menemään neljällä…

  • Nuo nopeat hiilarit kannattaa juoda treenin aikana (hitaasti sheikkeri tyhjäksi), eli ei kerralla ettei insuliinitasot nouse liikaa treenissä. 50-100g riippuen treenistä, volyymistä, tavoitteista jne. Tehoa ei voi olla huomaamatta, jaksaa painaa paljon kovemmin/pidempään ja lihaspaineet/pumpit paremmat jne. Blokkaa kortisolia (katabolinen hormooni) ja estää lihastenpurkua omista glykogeenivarastoista ja paljon muuta hyvää. Hiilareita on tutkittu iät ja ajat urheilu suorituksen yhteydessä, niistä on aina hyötyä. Paras aika ottaa glukoosia on mielestäni treenin aikana. Tuo 100g lienee ääripää naturaaleille, mutta ainakin Utti ”Hulkki” Hietala naturaalina käyttää noita määriä jalkatreeneissä missä volyymiä paljon. Kannattaa testata ainakin, aloittaa pienemmistä määristä. Maltodekstriini 50g ei tuota mitään vatsanväänteitä perus juomapullossa (750ml) täyteen asti vettä täytettynä, 10g EAA:ta mukana.

   Mitä tutkimukset sanoo palautusjuomasta? Heran lisäksi maltodekstriini tms. nopea hiilari ei lisää proteiinisynteesiä. Heraproteiini itsessään nostaa insuliinitasoja tarpeeksi. Jos tekee kaksi treeniä päivässä, niin silloin palkkarin hiilareista voi olla hyötyä, mutta yksi treeni per päivä niin ei ole tutkimusten mukaan merkitystä ottaako sen ruoasta vai maltodekstriinistä. Glykogeenivarastot täydentyvät myös sapuskalla, jos vain yksi harjoitus päivässä. Eli lähinnä makukysymys kumpaa suosii, jos ei jaksa syödä tarpeeksi riisiä/pottua/hedelmää niin kätevähän se on hörppiä glukoosit. Mutta mitään etua siitä ei pitäisi syntyä.

   Toivottavasti Metallisydän ottaa intra hiilarit käyttöön, jos ei ole jo. Ehkä suurin yksittäinen iso juttu mitä tässä lisäravinne rintamalla tapahtunut. OsmoPure tai se Mannisen super hiilari käy myös, jos herkkä vatsa.

  • Ei kai kukaan enää nykypäivänä hörppää palkakkaria yhdellä huikalla treenin jälkeen? Jo vuosikausia palkakrin hörppiminen on ollut osa treeniä, alkaen jotakuinkin treenin puolivälissä. Vasta jonkin aikaa on ollut intrassa hiilarit mukana, valtavaa vaikutusta en ole sillä huomannut. Riippuen toki siitä miten on tullut syötyä ennen treeniä, mulla kun usein treeni ajoittu aika pian aamupalan jälkeen jolloin puurokin potkii vielä 😀

 6. Onko totta, että tuon uuden AO:n maku ja sisältö on muuttunut huonompaan suuntaan uuden purkin myötä?

  • Maku on muuttunut, se on makuasia mihin suuntaan. Itse tykkäsin enemmän aiemmista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta