Some-kohu: Fitness-dieetti ilman parsakaalia?

Pure poika parsaa! – No en saatana pure!

20160223_160852

Eilen julkaisemani ruokavalio, jolla aion kesäkuntoa tavoitella, nostatti suurta ihmetystä lukijoiden parissa. Jonkun mielestä ruokavalion olisi pitänyt olla maidoton, jonkun toisen mielestä gluteeniton. Lisäksi ruokavaliosta puuttuivat kokonaan muunmuassa superfoodit ja viherpirtelöt, mutta suurin kummastelun ja hämmästelyn aihe oli parsakaalin puuttuminen. Parsakaaliton fitness-dieetti nostatti jopa pienimuotoisen kohun sosiaalisessa mediassa. Voiko dieetti onnistua, tai onko fitness-dieettiä ylipäänsä edes mahdollista noudattaa ilman parsakaalia? Nämä kysymykset nousivat tekstini myötä monien lukijoiden, kokeneiden diettaajien ja jopa alan gurujen puheenaiheeksi…

20160127_123323

Parsakaalia pidetään yhtä luonnollisena osana fitness-ruokavaliota kuin belfien ottamista pepputreenin päätteeksi. Harvalle on kuitenkaan täysin selvää, miten parsakaali on noussut tähän käsittämättömään asemaan fitness-ruokavalion perustana.

Taustalla ei ole mitään järisyttävää parsakaalipartikkelia, jota ei mistään muusta ruokalajista löydy ja joka polttaa rasvaa ja kasvattaa samalla lihasta. Taustalla ei ole edes parsakaalinkasvattajien yhteistä salaliittoa fitnessliiton kanssa, vaan niinkin yksinkertainen asia kuin säkrifaissi, eli suomeksi uhrautuminen.

20160127_123425

Fitness ei urheiluna ole kovin kummoista. Käydään salilla jumppaamassa muutaman kerran viikossa ja puolen vuoden treenaamisen jälkeen kiivetään kilpalavalle hiukan pyllistelemään. Kuka tahansa pystyy siihen, mutta parsakaalin syöminen – siihen ei moni pysty. Parsakaalin syöminen vaatii omien rajojensa ylittämistä, uhrautumista ja itsensä voittamista.

Parsakaalin syöminen on se mikä erottaa voittajat häviäjistä – tai ainakin tällainen myytti elää vahvana fitness-piireissä. Tämän myytin aion rikkoa. Aion vetää koko dieetin läpi ilman parsakaalia ja onnistua siinä! Kesällä nähdään saanko vatsalihakset näkyviin ilman tuota ihmeainetta, vai aiheuttaako totaalikieltäytymiseni koko laihdutuskuurini tuhon.

20160213_125821

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Some-kohu: Fitness-dieetti ilman parsakaalia?”

 1. Mikä kauhea parsakaaliverho??? Parsakaalin syöminen onnistuu kyllä raakana, mutta se kypsennetty haiseva parsis vaatii jo mielenlujuutta pistellä alas menemään. Huh! Entinen valmentajani sanoi että parsis ei ole tarkoitettu ihmisille. Sitä edelleen noudattaen pakasteparsakaalin osalta. Kiitos taas hyvästä hymyilemään pistämästä jutusta 😉

  Ps:parempaakin ruokaa löytynee :S

 2. Ei nyt mene ihan suoraan aiheeseen, mutta kommentoin, kun tuli mieleeni: blogisi on ehkä paras treenaamista ja siihen liittyviä asioita käsittelevä blogi, jota olen lukenut. Aika montaa olen alkanut seurata, miltei yhtä monta unohtanut kyllästyessäni bloggaajan grammojen kyttäämiseen ja itsensäruoskimiseen, kun pitikin taas syödä kolme irtokarkkia. Jaa että mikä pitää sinun blogisi kirjanmerkeissä? No siksi, että kirjoitat arkisesti ja arjesta, unohtamatta sitä, että treenaamiseen ja diettaamiseenkin pitää jotenkin kuulua ilo ja oma päätös, muutenhan mennään metsään. Annat meille epäonnistujille ja sohvaan liimaantuneille toivoa siitä, että kyllä tämä tästä taas lähtee… 🙂
  Kiitos ja mukavaa kevättä kesäkuntoa viimeistellessä!

 3. Noi parsakaaliverhot on kyllä jotain niin.. 😀 😀 Ei sillä, mä kyllä tykkään parsakaalista mut mun vatsa on päättänyt olla tykkäämättä nyt mistään kaaleista joten vatsanväänteitä välttääkseni on nyt oltava parsaton antifitness.. Sniff.

 4. Ai kaamee mikä verho 😂 Itse pidän parsakaalista! Ja siksi usein sitä ostankin jotain vihreää saadakseni. Mies syön mielellään myös. Aika ennen minua ei parsa eikä salaatti kuulunut hänen ruokavalioonsa 😊

 5. Mulla tulee kohta paha mieli parsakaalien puolesta kun aina oot niitä mollaamassa… 😀 Mun ja 4-vuotiaan suurinta herkkua; höyrytetty parsakaali! Ihan törkeän hyvää. Myös ainoa kasvis mitä äärimmäisen nirso 4v suustaan alas laittaa. Mun lempilisuke on höyrytetty parsakaali+kukkakaali+porkkana, aahnam.

  Sitä en kyllä tiiä miksi sitä väkisin pitäis syödä jos oikeasti ei tykkää, eipä siinä. Eihän se mikään ihmeaine tosiaan ole, kunhan vaan yksi kasvis. Rautaa kai siinä on, mutta onhan sitä muuallakin.

 6. En kestä. 😂 parsis on kaiken pahan ruumiillistuma, kierrän hevi osastollakin mieluusti hyvin kaukaa. Tsemppiä diettiin.

 7. Parsakaalista saa hyvän tahnan! Keittämisen jälkeen tasaseks blenderissä, vähän oliiviöljyä, hiukka vettä ja mausteita (esim. oregano, valkosipuli, suola, mustapippuri). Menee alas helposti, kannattaa kokeilla😄😍

 8. Olis tuo parsakaali ilmeisesti ylivoimainen vihannes, samoin kuin ilmeisesti lehtikaalikin, proteiinipitoisuutensa ansiosta. Ja oli siinä varmaan jotain vitamiini- ja antioksidanttijuttujakin, mutta kun… ei. Eieieiei. Jos seisovassa pöydässä löytyy parsista gratinoituna tai ravintolassa annokseen kuuluu pari kukkasta, niin pystyn syömään, mutta että varta vasten höyrytellä sitä kotona ja täyttää koko kortteli sillä katkulla…. ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta