Kuka sanoo ettei dieetillä saa syödä?

Mun dieetillä ainakin saa!

20160223_170601

Metallisydämen superdieetti kesäkuntoa kohti on vihdoin alkanut. Tavoitteena tiukka ja rasvaton beach-body – tai jos nyt edes kesällä muistuttaisi enemmän norppaa kuin valasta. Pudotettavaa on reilusti, viimeinen vuosi on tullut sikailtua ja herkuteltua enemmän kuin tarpeeksi ja paino taisi parhaimmillaan pyöriä siellä 106 kilossa. Aikaa on kuitenkin reilusti, kesähän alkaa meillä Suomessa vasta heinäkuussa…

Kalorimäärää en ole tarkkaan laskenut, sillä ei ole ainakaan näin alussa mitään väliä. Väliä on sillä, että syön puhtaasti, riittävästi ja järkevästi, siten että paino putoaa hitaasti mutta varmasti. Kiirettä kun ei ole, ei tarvitse nälkääkään nähdä.

Mutta mistä se Metallisydämen super-ruokavalio sitten koostuu? Tsekataanpa!

20160223_084740

No jos nyt kuitenkin hiukan jotain muuta kuin porkkanaa ja perunaa… Aamupala on tuttu ja turvallinen kaurapuuro, josta teen suklaapuuroa lisäämällä kaurahiutaleiden sekaan puolisen desiä suklaan makuista heraproteiinia. Suklaapuuron sekaan sekoittelen vielä parisataa grammaa raejuustoa. Jonkun mielestä kuvottavaa, mun mielestä herkkua!

Päivään kuuluuaamupalan lisäksi kaksi varsinaista ateriaa, välipala, iltapala ja nukkumaanmenopala. Varsinaisten aterioiden paikat vaihtelee päivän mukaan. Toinen sisältää perinteisen riisi-jauheliha-sekoituksen rehuilla höystettynä ja päivän toisena varsinaisena ateriana toimii pasta-tonnikala-kananmuna-salaatti.

20160223_105352 2

Välipala vaihtelee myös päivän mukaan, useimmiten asian ajaa heraproteiinidrinkki ja banaani tai PROMEAL-ateriankorvike. Joinakin vapaapäivinä voi kotosalla herkutella kanelipullan makuisella Protein Puddingilla. Niin ei kuitenkaan voi tehdä liian usein, dieetillä kun ei saa herkutella ja tuo kanelipulla-pudding on ihan törkeen hyvää!

20160223_134444

Iltapalaksi paistelen itselleni munakkaan, jonka väliin voi kätkeä mitä tahansa kivaa… Tai ei nyt sentään mitä tahansa, mutta ainakin sipuli ja paprika toimii erinomaisen hyvin, miksei siis muutkin rehut…

20160223_211254

Ja päivä päättyy AINA maitorahkaan. En varmaan osaisi nukahtaa ilman jokailtaista rahka-annostani.

Tällaisella ruokamäärällä ei ole ainakaan vielä nälkä päässyt kiusaamaan… saa nähdä sitten alkaako se paino laskea…

Dieetin lisäravinnepuoleen paneudutaan erikseen hiukan tarkemmin lähipäivinä, pysy kanavalla!

Metallisydän

17 vastausta artikkeliin “Kuka sanoo ettei dieetillä saa syödä?”

 1. Jätä maitotuotteet pois niin huomaat suolistosi voivan pajon paremmin,proteiinin lähteenä mm. kananmunan valkuaisia joiden BV on erinomainen ja sitä kautta hyvä hinta/laatusuhde.

  • Mua hiukan ärsyttää nämä ”maitotuotteet on pahasta”. Kuulkaas kun joillekkin eivät ne aiheuta minkäänlaisia ongelmia. Musta tuntuu että nyt kun tää on muoti-ilmiö että hyi maitotuotteita, niin nyt joka toisella yhtäkkiä onkin ongelmia ties minkä kanssa ja sehän muuten johtuu maidosta!
   Tsemppiä Metallisydämmelle dieettiin! 🙂

  • Jos olisi suolisto-ongelmia, niin yhtenä vaihtoehtona voisi kokeilla maitotuotteiden vähentämistä tai pois jättämistä. Mutta miksi oletuksena kaikkien pitäisi jättää maitotuotteet pois? Voiko oletuksena kaikkien suolisto huonosti? Tämä kommentti siis ”Luomulle” …

  • Mä kokeilin joskus jonkin aikaa ilman maitotuotteita, mtta en huomannut siitä sen kummempaa vaikutusta mihinkään, joten palasin takaisin rahkan ja raejuuston pariin 🙂

 2. Eihän sillä ole mitää vaikutusta rasvanpalamisessa, että syökö ”puhtaasti”, millä tuollaista termiä edes voi määritellä, tietysti jokainen ehkä omalla kohdallaan. Parempi olisi vaan laskea ravintoaineet mitä tulee päivän aikana syötyä ja keskittyä kuitenkin syömään päivän ravinto pääosin täysruoasta eikä esim pitsan palasta. Eipähä tarvi herkutella ns. Salaa tai syödä ”cheat mealejä”, kun voi syödä herkkuja aina silloin kuin mieli tekee kunhan sen tekee kohtuudella ja pysyy asetetuissa päivittäisissä makroissa. 🙂 Tässä on myös yksi hyvä puoli siinä että kun tietää kuinka paljon syö ja mistä kalorit koostuu, niin siitä on helppo tehdä johtopäätökset mikäli paino/kehonkuva ei etene tiettyyn suuntaan sillä hetkellä.

  • Puhtaalla syömisellä tarkotan juurikin sitä, että ravinto koostuu täysruuasta eikä eineksistä tms. Kyllä mä laskemattakin tiedän aika tarkkaan päivän kalorimäärät ja aika liki makrotkin, nuo on sen verran perusjuttuja mistä mun ruokavalio koostuu. ”If it fits your macros” on kuitenkin mun mielestä potaskaa. Kyllä sillä vaan aika isosti on merkitystä niin rasvan palamiseen, treenistä palautumiseen kuin lihaskasvuunkin, mistä raaka-aineista ne päivän makrot koostuu.

  • Nooh tietysti kukin tekee mitä haluaa ja minkä parhaaksi näkee, mutta sanotaan nyt näin että olisi ainakin omasta mielestä terveellisempää ajattelumaailmaa edistävää voida syödä ns. IIFYMmäisesti, koska normaali elämässä voi välillä syödä esim karkkia tms ja sillä ei ole mitään vaikutusta sen rasvan palamisen kanssa, koska ei se keho tiedä, että mistä se hiilihydraatti tuli. Tuliko se pitsa pohjasta vai riisistä, tietysti voi olla erilaiset glykeemiset indeksit hiilihydraatin lähteillä mutta se ei ole millään tasolla merkittävää rasvan palamisen kanssa. Mutta kuten sanottu kukin uskoo mihin haluaa ja elää sen mukaan 🙂

 3. Unohdit mainita dieettisi tärkeimmän osan ainakin kupolisi kannalta eli aina niin maukkaan ja ihanan Pepsi Maxin. Itellä myös jonkin asteinen pakkomielle tuotteeseen ja jota ilman en selviäisi minkään asteen dieetistä. Tsemppiä kilojen karistamiseen ja treeniin!

  • Pepsi Max kuuluu mun ruokavalioon oleellisena osana ympäri vuoden. Se on herkku, jota ilman en selviä 😀

 4. täällä nainen jonka ruokailut näyttää aika samalta!:D kananmunia syön paljon ja pelotta aina keltuaisineen ja suklaahera puurossa on just parasta! 😀 ja kyllä sulta niitä kasviksiakin näyttää lautaselta löytyvän, mutta taidat tosiaan vihata parsakaalia!:D meinaan jauheliha-riisi seoksen sekaan sopii parsa-kukkakaali-porkkana sekoitus vielä paremmin kuin herne-maissi-paprika:P herkullisen näköisiä noi ruuat, ainut miinus tuosta pepsi maxista kuka haluaa sellaista kuraa kurkustaan pistää alas?

  • Keltuaisia on ihan turha pelätä, se on vanhentunutta höpöhöpöä 🙂 Parsakaali taas on puhtaasti saatanasta – ja se on fakta. Pepsi max on jumalten juoma, sekin on fakta 😉 😀

 5. Itekki hämmästyin kuinka paljon saa syödä kun aloitin ekan oikeasti järkevästi suunnitellun dieetin. Toisin sanoen ulkoistin kaiken ajattelun pt:lle :D. Tuo on vaan jännä kun rasvoja vähennetään minimiin niin se nälkä tai joku kalvaa sisällä. Ehkä vois kuvailla sitä oloa että kroppaan olisi mars patukan mentävä kolo :D. Syyskuun lopussa tuli aloiteltua tämä ”kesäkunnon” tavoittelua ja nyt ollaan loppu suoralla. 5kk ja 15.5kg pudonnut elopaino.

  • Komea suoritus, saat olla ylpeä! En mä tiedä mistä se johtuu, mutta mulla on sama Mars-patukan mentävä kolo ihan aina, jopa sillon kun sellasen on just syönyt 😀

 6. Mitäs oot mieltä, että onko tosta Pepsi Maxista mitään haittaa dieetillä? On meinaa kumminki niin makeaa niin aina kun juo niin alkaa epäilyttää, että onkohan tämä nyt taas järkevää 😀

  • No mun mielipiteenion että siitä ei ole haittaa. Toki jos liikaa juo niin kaikesta on haittaa. Itelleni Pepsi Maxista on ollut vaan hyötyä herkun korvikkeena ja makean himon hillitsijänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta