Mikä on rankempaa kuin fitness?

Kovin usein kuulee kerrottavan, miten fitness ei ole urheilua, tai miten lähes kaikki muu urheilu on rankempaa kuin fitness. Katotaan nyt sitten että mikä kaikki on oikeesti rankempaa kuin fitness…

Kuva Body-lehden galleriasta, missä on suuri määrä rankkoja kuvia fitneksestä.

No jalkapallossa nyt ainakin joutuu juoksemaan ihan hirveesti, monta maratoonia joka pelissä. Fitneksessä ei tarvi juosta, joten jalkapallo on rankempaa kuin fitness.

Jääkiekko on myös rankempaa kuin fitness, siinä nimittäin taklataan ja tapellaan. Miettikää jos fitness-kisaajat alkais taklailla toisiaan alas lavalta ja tapella salilla käsipainoista. Se olis rankkaa, mutta fitneksessä ei taklata tai tapella, joten jääkiekko on rankempaa.

1538868_10202295575583672_104328612_n

Niin ja samalla tietysti kaikki kamppailulajit, nyrkkeilyt ja painimiset on rankempia, ei fitness-mimmeistä olis heittelemään toisiaan puolinelssoneilla pitkin tatamia. Ne vaan tekee käännöksiä lavalla, ei se ole rankkaa.

Fitneksessä nostellaan salilla painoja ja se on rankkaa. Mutta voimanosto on paljon rankempaa, sillä siinä nostellaan paljon isompia painoja.

Mutta voimanostajat ei syö parsakaalia, fitness-tyypit syö ja se on rankkaa. Siihen ei muut pysty, mutta se ei oikeastaan tee fitneksestä rankkaa, ainoastaan tyhmää, sillä parsakaali on helvetin pahaa.

parsakaali

Baletti nyt ei ainakaan oo rankempaa kuin fitness? Niinhän sitä vois luulla, mutta kokeileppa seistä pari tuntia varpaillas ja tanssia samalla. Voin kertoa että se on aika helvetin rankkaa, paljon rankempaa kuin kävellä korkkarit jalassa jotain T-kävelyä (joka tosin sekin on mun mielestä aika rankkaa…)

Telinevoimistelu, pöytätennis, murtomaahiihto, suunnistus, kuviokellunta. Kaikki rankempia kuin fitness. No mutta onneks on crossfit. Se ei ole rankempaa kuin fitness, siinä kun leuanvetokin on ihmeellistä heilumista ja painokiekot vaan näyttää raskailta. Kyllä, löytyhän se. Crossfit ei ole rankempaa kuin fitness.

 

Loppuun vielä pieni MAINOS

Laji kuin laji, oli se sitten rankka tai ei, koko ajan ei olla treenikuteet päällä, vaan vapaa-ajalle tarvitaan myös vaatteita. Niitä kannattaa nyt käydä tsekkaamassa Disturb:n outletista, koodilla FIN10 saa päälle vielä 10 % alennuksen!

Disturb

Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “Mikä on rankempaa kuin fitness?”

 1. Hahah.. 😀 Vai painokiekot vaan näyttää raskailta? 20kg on 20kg oli sitten minkä näköinen kiekko tahansa. 😀 Kumpi on painavampi, kilo höyheniä vai kilo rautaa? 😛 Sama logiikka. 🙂
  Lisäksi pakko vielä sanoa, että leukoja vedetään Crossfitissä myös ihan normaalisti suoraan, itse teen aina näin. Kippileuat ja perhosleuat on sitten ihan eri juttu. Ne on juuri sitä heilumista, eikä rasita missään nimessä samalla tavalla kuin suora leuanvedot. Menee enemmän aerobisen puolelle.
  Ja parsakaali on hyvää. 😀 Loistoblogi enivei, tykkään lukea.

  • Hehehee 😀

   Kiitos kehuista ja crossfitin epätoivoisesta puolustusyrityksestä 😉

 2. Lentopallo! Siinä pitää olla nopea, ketterä, vahva ja fiksu yhtäaikaa. Puolen minuutin sisällä hyppäät, lyöt, spurttaat, heittäydyt maahan, otat vauhtia, hyppäät, lyöt… sit kymmenen sekunnin tauko ja sama uudelleen. Tätä toistetaan vähintään 3, joskus 5 erää ja erä kestää 20-40min. Se se rankkaa on kun vaihdotkin on ”vähän” pidempiä kuin nössöjen jääkiekkoilijoiden minuuttispurtit. 😉

  • Hah! Harrastelijatasolla lentopallo on kaikkea muuta kuin rankkaa. Seisoskellaan kentällä ja odotetaan etä joku saa joskus pallon verkon yli. Tuurilla joku osuu siihen ja taittaa sormensa. Sitä on ainakin meikäläisen lentopallo 😀

  • No tuo on kyllä totta 😀 😀

   …tosin harmi kyllä sit porukka just noilla koululentiskokemuksilla + biitsihöntsäilyillä oikeastikin perustelee sitä ettei lentopallo edes ole mitään urheilua. Eihän siinä tartte ees juosta. Tosiasiassa kun se on kropalle ihan järkyttävää rääkkiä, kun niitä hyppyjä tulee aivan jumalattomasti. Mutta on se monipuolisuudessaan vaan ihan ykkönen!

  • Just kaupan pihasta lähdössä, levy taskussa…

  • On muuten ihan saatanan kova levy! Hakkaa Salamat ja Ukkoset mennen tullen! Metallisydämelle ei luonnollisesti pärjää, mutta sille ei pärjää mikään koskaan!

  • Maj Karma on ylivoimaisesti paras bändi. Karman biisit ei ole koskaan auennut mulle ensimmäisellä eikä vielä toisellakaan kuuntelulla, mutta niinhän se menee yleensä hyvien kappaleiden kohdalla. Ilmeisesti tästä johtuen kestää hyvin aikaa. Nyt kuunnellut useamman kerran läpi ja niinhän se alkaa sieltä avautumaan, sotaa ei tule pistää ihan kananlihalle, jäätävä saundi. Kaikissa levyissä hyvät puolet, fiiliksen mukaan. Ainoastaan salama levy jää muista jälkeen. Itse 12 vuotta karmaa kuunnellu, eikä loppua näy

  • Samaa mieltä olen. Hyviä bändejä on muitakin, mutta Maj Karma on yli muiden. Nyt useamman kerran uuden levyn läpi kuunnelleena voin sanoa että kova on, vanhaa kunnon Karmaa. Tätä kannatti odottaa.

 3. Voisi miettiä, että miksi pitää vertailla urheilulajeja keskenään rankkuudessa tai oikein missään muussakaan. On varmaan aika paljon henkilökohtaisista seikoista kyse mikä on rankkaa, jos omistautuu 110% lajiin kuin lajiin niin onse varmaan rankkaa etenkin jos haluaa olla lajissaan paras edes kansallisesti. Ellei ole täydelinen luonnon oikku, vaatii missä tahansa hyvyys/parhaus kovaa työtä. Siitä ei pääse mihinkään.

  Mutta kieltämättä mielestäni crossfit on vain hieno nimi kuntopiiri-kilpailulle ja bikinifitness on kauneuskilpailu ei sinänsä urheilukilpailu. Lavan ulkoinen tekeminen on sitten elämän tapa. Kukin tekee siitä niin rankkaa kuin huvittaa. Mutta on se minustani vähän hölmöö,että lajissa voi voittaa jonkun tyyliin mailmanmestaruuden parin vuoden treenillä.

  • Vertaillaan siksi, koska se on hauskaa 😀

   Ja aina tulee joku joka loukkaantuu oman lajinsa mollaamisesta ja se vasta hauskaa onkin!

 4. Mä en jaksa ikinä lukea mitään blogeja,mutta tätä on ihan pakko,sä oot kingi! Sopivassa suhteessa huumoria ja asiaa.Aaaaaman! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta