Mikä on sun lempitreeni?

Nopeasti veikattuna miehiltä lempitreeni löytyy useimmiten sieltä penkki-hauis-suunnalta kun taas naisilla ei varmasti ole pepputreenin voittanutta.

20140530_101526

Rintatreenistä tykkäävät useimmat miehet siksi, että se on mukava treeni treenata. Rinta menee helposti pumppiin ja seuraavana päivänä rinnan ollessa tukossa tietää tehneensä hyvän treenin, joskaan pieni kipu rintalihaksissa ei haittaa juurikaan normaalia arkea. Ja onhan se penkkitulos se useimmiten kysytty kysymys salitreenaajalta…

20150924_102815

Kuitenkin kun asiaa lähtee kaivelemaan hiukan syvemmältä, saattaa hämmästyä. Ihan aina ei lempitreeni olekaan se mukavin ja helpoin treeni. Kuntosalipiireistä löytyy myös niitä hulluja jotka tykkää eniten jalkatreenistä, koska jalkatreenissä pääsee useimmiten viemään itsensä pois mukavuusalueelta, antamaan totaalisesti kaikkensa. Kunnon jalkatreenin jälkeen olo on kuin katujyrän alle jääneellä ja seuraavana päivänä ei kova jalkatreeni tunnu mukavana pienenä turtuneisuutena reisissä, vaan ihan helvetillisenä kipuna kävelemisen ollessa hyvin hankalaa. Ja kyllä, myös niitä löytyy, jotka nauttivat tuosta tunteesta.

Joku saattaa tykätä selkätreenistä ja toinen ojentajan treenaamisesta. Meillä kaikilla on omat lempitreenimme jostain omasta syystämme. Itse olen oikeastaan kahtiajakoinen lempitreenieni suhteen. Tykkään jalkatreeneistä juuri edellä mainituista kieron masokistisista syistä. Maastavedosta ja kyykystä tykkään, koska ne ovat ainoat liikkeet, joissa saan liikkumaan edes hiukan pikkutyttöjen treenipainoja suuremmat painot.

20151019_154445

Toisaalta taas tykkään olkapäätreenistä eniten, erityisesti sen jälkeen, kun opettelin kohdistamaan liikkeet erityisesti olkapäille. Saan nykyisin olkapäätreenissä aivan mahtavan tunteen treenattavaan lihakseen ja se on kyllä aika mahtava tunne, samoin kuin shampoopullon kurkottaminen pukkarin hattuhyllyltä tuon olkapääätreenin jälkeen kun käsi ei vaan nouse…

20151012_173257

Loppuviisaus: Oli lempitreenisi mikä tahansa, se ei ole juuri koskaan se treeni, mitä sinun kannattaa treenata eniten. Useimmiten eniten panostamista tarvitsee juuri se lihasryhmä, jonka treenaaminen on kaikkein vastenmielisintä.

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Mikä on sun lempitreeni?”

  1. Ai että! Mähän oon kans ihan hullu! 😀 Kyykyistä en tykkää, koska mulla liikkuu vaan ”pikkutyttöpainot”, mutta mavesta ja prässistä tykkään, koska ding dong, viri viri tööt tööt!

  2. Mä rrrrrakastan kaikkia aivan sairaita ylämäkijuoksuja, loikkatreenejä (ylämäkeen mieluiten), aitahyppyjä, spurtteja, boksihyppyjä jne. eli kaikkea mahdollista mihin liittyy kamala itsensä rääkkääminen, maksimisykkeiden paukkuminen, hyppiminen ja se suunnaton helpotus siitä että treeni loppui. 😀 HIIT on mahtavaa… kuntonyrkkeilytreeneissä tehtiin viimeksi 12 minuutin HIIT ja kun valmentaja huusi ”puolet menny, ei tunnu missään” niin suusta pääsi spontaani ”ei vittu” :D:D:D Pa-ras-ta!

    Toisaalta ehdoton ykkösinhokki on venyttely, kehonhuolto, putkirullaus… yyyyyh. Ja ehdottomasti pitää paikkansa mun kohdalla että se on juuri se, mihin pitäisi panostaa paljon enemmän.

  3. Jalkapäivät ja HIIT-treenit on parhaita juurikin tuon takia että sen jälkeen tuntee antaneensa kaikkensa. Teen 2-vuorotyötä jaksoissa eli saattaa olla esim ilta-aamu-ilta-aamu. Menen usein aamuvuoron jälkeen tekemään jalka- tai HIIT-treenin koska tiedän etten skippaa niitä vaikka vähän väsyttäisi ja etenkin jos töissä ollut ihan paskaa niin kunnon treeni kohentaa fiiliksen. Taas en pidä rinta-ojentaja treenipäivistä ja siksi ajoitan ne vapaapäiviin jolloin ei ole tekosyitä skipata tylsin treeni 😀

  4. Mä rakastan selkätreeniä. Maastavedot, kulmasoudut, taljat… ja mulla on kyllä niin epänaisellinen selkä että ei pitäisi enää painoja kasvattaa, mutta se on mieleisin treeni 😊

  5. viimeks kun tein tota niskantakaa punnerrusta smithissä, deltsit tuli niin kipeeks ettei pystynyt nukkumaan kyljellä ollenkaan ja koneella istuminenkin oli yhtä helvettiä.. paljon mielummin otan ne domssit jalkoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta