Näillä liikkeillä lättäpepusta pallopyllyksi!

Pyöreä ja kiinteä peppu on varmasti ihan jokaisen salillakävijän tavoitteena, erityisesti naistreenaajilla, mutta myös useilla miehillä. Vaikka tämän tekstin vinkit pääasiassa naisille onkin suunnattu, voivat rohkeat ja kokeilunhaluiset miehetkin niitä testata – ja hankkia kesäksi timmin pepun!

peppu

Ihan ensimmäinen ja tärkein pepunpyöristäjä on perinteinen takakyykky, erityisesti silloin kun se tehdään riittävän syvälle. Tehoa voi lisätä pakaroille puristamalla pakaroita yhteen liikkeen ylä-asennossa. Ei pyöreitä peppuja turhaan kutsuta kyykky-pepuiksi…

20140325_101208

Seuraava äärettömän tehokas pepunpyöristysliike on askelkyykky. Askelkyykyssäkin suoritustekniikka on avainasemassa, liikkeen tehon saa moninkertaistettua muutamalla pienellä kikalla. Askel kannattaa pitää pitkänä, tuoda paino etummaiselle jalalle ja ponnistaa kunnolla ylös. Kyllä polttelee, ainakin seuraavana päivänä!

20141118_111206

Ei jäädä liikaa nautiskelemaan poltoista, vaan jatketaan treeniä ja siirrytään eristävämpiin liikkeisiin ja lantion nostoon. Asetetaan hartiat penkin reunalle ja tanko lantiolle, lasketaan alas ja nostetaan ylös puristaen pakaroita yhteen. Ylhäällä kunnon rutistus noin sekunnin ajan ja rauhallisesti alas.

20150720_164101 20150720_164104

Seuraavalle liikkeelle on olemassa oikeakin nimi, mutta kutsutaan sitä nyt vaikka helvetinraastavasumokyykkyvariaatio:ksi. Asetutaan korokkeiden päälle seisomaan hartioita elkeästi leveämpään haara-asentoon ja lähdetään laskemaan alas selkä suorana. Ylös tullessa puristetaan pakaroita kouristuksenomaisesti yhteen ja tuodaan lantiota jopa hieman eteen. Helvetin raastavaksi tämän liikkeen tekee pitkät sarjat. Alle 20 toistoa ei tunnu missään, mutta jossain vaiheessa alkaa tuntua – ja silloin tulee liikkeen teho esille.

20150720_170607 20150720_170608

Koko homma viimeistellään vielä irstaalla haarojenlevitysliikkeellä, jossa asetutaan selkäpenkkiin väärinpäin, lasketaan jalat alas ja nostetaan ylös levittäen niitä samalla. Ja taas, yllätys yllätys, puristetaan pakaroilla.

20150720_172454 20150720_172455

Ai mikä tekee jalkojenlevityksestä irstaan? No kuvakulma, vai mitä sanotte?

20150720_172502

Irstasta tai ei, näillä liikkeillä alkaa peppu takuuvarmasti pyöristyä, ei muuta kuin askelkyykyllä kesää ja biitsejä kohti!

20150720_173138

Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Näillä liikkeillä lättäpepusta pallopyllyksi!”

    • Jos bikinifitness-kisaan aikoo, voi sen vetää läpi vaikka kolme kertaa viikossa, mutta jos tavoite on kääntää katseita kesällä biitsillä, 1-2 kertaa riittää vallan mainiosti ja jää aikaa treenata myös muu kroppa kuosiin 🙂

  1. Ootko tutustunu bret contrerasin tuotantoon? Aiheeseen liittyen 😀

    Mitä mieltä?

    • Ei oo kyllä tullut tutustuttua, pitää vilkaista kun on aikaa 🙂

  2. Koeta tuo viimeinen liike niin, että lähtötilanteessa lantio on 90 asteen kulmassa ja myös polvikulma on 90 astetta. Ikäänkuin lantio ja jalat muodostaa ”istuma-asennon”. Siitä aletaan jalkoja työntää taakse päin ja liike loppuu siihen että vartalo on täysin suora.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta