Valmistautumista Project Mayhemiin!

Kohta se alkaa, uusi koti vapautuu meille tänään! Kohta alkaa raivokas pakkaaminen, remppaaminen ja lopulta viikonloppuna on muuton aika. Jonkin verran on koitokseen jo ennalta valmistauduttu, hankittu jotain remppatarvikkeita ja aloiteltu pakkaamista.

Aiemmista muutoistani tämä poikkeaa sillä, että ennen muutettavaa materiaa on ollut suhteellsien vähän. Nyt kun pitää muuttaa muutakin kuin omat vaatteet, lisäravinteet ja leffat, on pakattavaakin hivenen enemmän kuin aiemmin. Onneksi minulla on innokas apulainen pakkaamassa (useimmiten kyllä lähinnä purkamassa isin pakkaamia laatikoita…)

20160102_111246 20160102_111341

Pakkaaminen siis sujuu erinomaisesti, toisin on remppatarvikkeiden hankkimisen laita…

Osa tapeteista tilattin netin kautta taloon.com:sta ja ne on sieltä tulossa kovaa vauhtia, tuskin maltan odottaa 🙂 Osittain on kuitenkin tarkoitus seiniin laittaa lasikuitutapettia ja maalata. Niitä tarvikkeita en jaksanut netistä tilata, vaan suuntasin Poriin ja erääseen suuren ketjun tunnettuun liikkeeseen joka tässä yhteydessä jääköön nimeämättä.

227853_107072766047684_6592727_n
Kuva lainattu (luvatta) kyseisen firman Facebook-sivulta. Palkki lisätty peittämään firman nimi tunnistamattomuuden säilyttämiseksi.

Astelin kuvassa olevista ovista sisään 28.12. eli heti joulun jälkeen. Ruuhkaa ei ollut, ilmeisesti kaikki ihmiset olivat ahtautuneet Puuvillaan alennusmyyntiostoksille, tai sitten olin ainoa jolla mielessä oli lanttulaatikon sijaan tapetointi…

Täytenä remppatumpelona pyöriskelin tapettiosastolla jonkin aikaa etsiskellen lasikuitutapettia. Kun sen vihdoin löysin, meni sormi suuhun pohdiskellessa karkean kuvioinnin ja sileämmän kuvioinnin eroa käytännössä. Pohdittuani asiaa jonkin aikaa nappasin silmät kiinni rullan kärryyn ja jatkoin matkaani kohti maaliosastoa napaten matkalla tapettiliiman kärryyn lasikuitutapetin kaveriksi samaa silmät kiinni-periaatetta noudattaen.

20160102_223336

Liiman levittämisessä olin kuullut maalitelan olevan erinomainen apuväline ja toinen vastaava vekotin tarvittaisiin maalaamiseen. Taas iski tumpelous vastaan kun noita teloja olikin vaikka kuinka monenlaisia erilaisia. Oli pitkänukkaisia ja lyhytnukkaisia sekä helvetin kalliita erikoisvempeleitä. Kun vielä maalikin pitäisi valita, päätin etsiä autiolta osastolta myyjää avukseni ja onnekseni löysin jopa kolme myyjää juttelemassa jouluruuista ja pukin pusseista. Menin kysymään apua ostosten tekemiseen…

Metalisydän: Hei, voisiko joku tulla hieman neuvomaan, kun en oikein itse tiedä näistä maalaushommista mitään?

Ärsyyntynyt myyjä: Huoooooh, no kaipa minä sitten tulen.

(Tässä kohtaa yksi kolmesta myyjästä irtaantui muista todella harmistuneen oloisena ja saapui luokseni)

ÄM: No, mikä ongelma sulla on?

MS: No mä tuolta löysin jo lasikuitutapettia ja tapettiliimaa, mutta niiden lisäks tarvis vissiin ne seinät maalatakin ja tarvisin maalia.

ÄM: No tossa sitä on, ota siitä. (osoittaen rykelmää maaliämpäreitä)

MS: No kun mä en oikein tiedä millasta sen pitäs olla, noita kun on himmeetä, puolihimmeetä ja kiiltävää ja vaikka mitä…

ÄM: Huooooooh. No se nyt riippuu täysin käyttötarkotuksesta.

MS: Lastenhuoneeseen se tulis.

ÄM: No sitten se on puolihimmeetä, se on helpointa puhdistaa.

MS: Okei, kiitos. (Myyjä on lähtemässä takaisin muiden luo) Hei, voisitko sä vielä kertoa, mikä ero noilla teloilla on kun en tiedä mikä tän maalaamiseen olis paras.

ÄM: HUUUOOOOOH! No se nyt on ihan sama millä sä maalaat kun lasikuitutapettia maalaat.

MS: Jaa, okei, no kiitos.

Myyjä poistui sanomatta enää sanaakaan, jatkamaan tovereidensa kanssa juttua joulupipareista ja glögistä, enkä uskaltanut enää kysyä mitä eroja niillä lasikuitutapettien karkeilla ja sileämmillä kuvioinneilla on… Selvitän sen sitten samalla kun senkin, että kummalla ostamistani kahdesta telasta kannattaa liima levittää ja kummalla maalata, vaikka sillä ei kai ole merkitystä, kuten iloinen asiakaspalvelun ammattilainen minulle niin avuliaasti kertoi.

Teen muuten takuulla loput Project Mayhemiin tarvittavat remppatarvikehankinnat ihan jostain muualta kuin tuolta nimeltä mainitsemattomasta liikkeestä ja suosittelen muitakin miettimään tarkasti missä liikkeessä asioivat…

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Valmistautumista Project Mayhemiin!”

 1. Hoitaako Metallisydän itse remppahommat vai tuleeko ulkopuolista apua ?

 2. Tuttu tilanne monista saman ketjun myymälöistä.
  2 omakotitaloa itselle rakentaneena todennut palvelun laadun olevan todella erilaista saman ketjun myymälöissäkin.

  Ps. Kempeleessä palvelu osataan

 3. Oho, olipa töykeää. O.o
  Oulun Välivainion K-Raudassa sentään osattiin osaamattoman asiakkaan palvelu kun saatoin pari tyhmää kysymystä esittää ostellessa..

 4. Me saatiin miehen kanssa erinomaista palvelua lattiaosastolla kyseisessä putiikissa noin vuosi sitten. Tapetti- ja maaliosastolla meitä ei häiritty kertaakaan, mut oliko mikään ihme jos juoruaminen kiinnostaa enemmän kuin asiakkaan kysymykset. Etkä sä kysellyt edes tyhmiä!
  Itsekin tykkään paskanjauhannasta työkaverien kesken, mutta kyllä sitä mieluummin lähtee selvittämään asiakkaan ongelmaa kun jauhaa niitä näitä päivän läpeensä. Tai ainakin pidän pokan jos keskeytys olisi mielestäni epämieluisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta