Teri Niitti ja rintaruokintakohu

Sosiaalinen media, iltapäivälehdet ja jokainen Suomen kahvipöytä on kuohunut viikonlopun ajan stylisti Teri Niitin julkaistua pari päivää sitten salaa ottamansa kuvan vauvaansa Finnairin lennolla imettäneestä äidistä ja kirjoittettua kuvan oheen ”Tiedän, että tästä päivityksestä pääsee helvetti valloilleen, mutta olisiko imettäviltä äideiltä liikaa vaadittu, jos he peittäisivät imetystoimenpiteen huivilla julkisessa tilassa?” 

Jätän kyseisen kuvan julkaisematta, sillä en usko imettävän äidin haluavan tuon kuvan leviävän enää yhtään enempää.

Niitin lausunto on nostanut todellisen raivon ja ilmiön sosiaalisessa mediassa ja nyt paskaa sataa Niitin niskaan ihan urakalla. Äidit ympäri Suomen ovat julkaisseet omia imetyskuviaan kiukusta kihisten antaen tukensa lennolla vauvaansa imettäneelle naiselle. Tuoreena isinä haluan kantaa oman korteni kekoon ja osoittamalla että voi isikin imettää – jos ei oikeasti, niin ainakin leikeissä.

20160102_213120-1 (1)

En lähde moittimaan Niitin tekoa sen enempää ja pohtimaan kuinka idioottimainen temppu se oli, vaan lähden pohtimaan motiivia sen taustalla. Niitti on varmasti tiennyt mitä tekee, eikä kuvan julkaisu ole ollut hetken mielijohde, sen osoittaa jo hänen oma tietonsa että kuvasta tulee pääsemään helvetti valloilleen. Uskonkin että se juuri on ollut Niitin tavoite. Kuinka moni tiesi ennen tätä kohua, kuka on Teri Niitti? Tällä hetkellä tuon nimen tietävät kaikki.

Harkittu teko, imettävän äidin julkinen halveksuminen, kertoo yhtä paljon Niitistä itsestään kuin nykypäivän yhteiskunnasta. Julkisuushakuisina ihmiset ovat valmiita tekemään monenlaista saadakseen nimensä lehtiin, kuvansa lööppeihin. Toiset ryyppäävät BB-talossa, toiset julkaisevat tarkoituksella kohukuvia.

Olen pahoillani Teri Niitti, mutta toivon totisesti, ettei tällä kyseenalaisella tempulla hankkimasi julkisuus tuo sinulle paikkaa Seiskan sivuilla Matti Nykäsen ja Tauski Peltosen rinnalla, mikä ilmiselvästi oli kuvan ottamisen ja julkaisemisen perimmäinen tarkoitus. Toivon että opit jatkossa ottamaan muutkin ihmiset huomioon, vaikkakin se taitaa olla turha toivo.

Ja vinkkinä: Vedä ihmeessä pussi päähäsi julkisilla paikoilla liikkuessasi niin vältyt näkemästä epämiellyttäviä asioita. Samalla teet palveluksen niille, jotka pitävät sinun näkemistäsi vastenmielisenä, sellaisia ihmisiä kun taitaa tällä hetkellä olla aika paljon…

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Teri Niitti ja rintaruokintakohu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta