Vuoden viimeinen jalkatreeni videoina – meni muuten ihan reisille!

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös vuosi 2015. On vuoden vimeisen jalkatreenin aika…

20151227_124319

Vuoden päätteeksi on hyvä hakea hieman omia rajojaan, siksipä vuoden viimeinen jalkatreeni alkoi kyykyllä ja siinä sen rajan hakemisella. Tein ensin muutaman pidemmän sarjan kevyemmällä painolla viemättä sarjoja loppuun asti ja lähdin sen jälkeen tekemään ykkösiä lisäten aina hieman painoa tankoon. Alla videot viimeisestä onnistuneesta kyykystä ja sitten siitä, jossa raja tuli vastaan…

Kun raja oli haettu, voitiin siirtyä varsinaiseen treeniin, joka aloitettiin etureisien kiusaamisella Hack-kyykyllä. Jalat kapealla asennolla levyn yläreunassa kohdistaa liikkeen tehon hyvin juuri etureiteen. Vielä kun kelkka tuodaan ala-asennossa alas asti, on teho taattu. Viisi sarjaa ja etureidet on paketissa.

Seuraavaksi oli takareisien vuoro ja käydään kirjainhirviö SJMV:n kimppuun. Kyse on siis suorin jaloin maastavedosta, jossa nimestään poiketen ei pidetäkään jalkoja aivan suorina, vaan säilytetään koko liikkeen ajan polvissa pieni kulma. Alas laskiessa haetaan pieni venytys takareiteen ja nostetaan räjähtävästi ylös. Viisi sarjaa SJMV:tä on sopiva määrä takareidelle vuoden viimeisessä jalkatreenissä.

Treenin lopuksi tehdään vielä yksi viiden sarjan setti, tällä kertaa hyppykyykkyjä. Syvältä lähdetään ponnistamaan tanko niskassa päätyen hyppäämään. Voin kertoa, että viidennen sarjan viimeisissä toistoissa ei paljon varpaat enää lattiasta irronneet…

Siinä oli vuoden viimeinen jalkatreeni, ensin hiukan raskaita kyykkyjä alkuun failureen asti, sitten eristävät liikkeet sekä etu- että takareisille, hiukan räjähtävyyttä ja lopuksi palkkari. Tästä on hyvä lähteä kohti uutta vuotta ja uusia jalkatreenejä!

20151227_123627

 

 

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Vuoden viimeinen jalkatreeni videoina – meni muuten ihan reisille!”

  1. Kengät vaihtoon! Pisti silmään miten tossa epäonnistuneessa kyykyssä noi lenkkarit oikein muljuaa jaloissa. 😉

  2. Tuo vika onnistunut tuli niin kevyen näkösesti, että tais vaan usko loppua tossa epäonnistuneessa eikä voima. Kovemmat kengät alle, kuten yllä sanottiin nii kyllä lähtee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta