Metallisydämen teematreenit – Joulu!

Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo!

Ja sehän meille bodareille sopii, varsinkin jos puuron lisäksi on tarjolla myös kanaa, riisiä ja parsakaalia. Niitä kun harvemmin on joulupöydässä nähty, joutuu moni bodari tyytymään lanttulaatikkoon ja kinkkuun… Kun pari päivää on ahdettu tuota epäbodariruokaa suusta sisään, on hyvä suunnata salille joulutreenin pariin.

20151223_113729

Metallisydämen joulutreenissä jokaista liikettä tehdään yhtä monta sarjaa kuin oli viisaita miehiä eräässä tallissa pari tuhatta vuotta sitten ja toistoja näissä sarjoissa yhtä monta kuin tonttuja mahtuu tusinaan. Eli rautalankaversiona, jokaista liikettä tehdään kolme kahdentoista toiston sarjaa.

Joulutreenin ensimmäinen liike on itseoikeutetusti kinkkukyykky.

Kinkkukyykky

Kinkkukyykyssä tarkoitus on sulattaa kinkun tuomaa silavaa erityisesti jalkaosastolta. Jotta kinkku sulaisi mahdollisimman tehokkaasti, kannattaa kinkkukyykyt tehdä riittävän syvälle ja jättää vajaat kyykyt vegetaristeille. Huomiota kannattaa kiinnittää myös selän pysymiseen suorana koko suorituksen ajan.

Seuraava joulutreenin liike on punakuonopunnerrus.

punakuonopunnerrus

Kaikki eivät tiedäkään, että Joulupukin luottoporo Petteri ei ansainnut paikkaansa porojoukon kärjessä punaisen nenänsä ansiosta, kuten eräässä laulussa virheellisesti annetaan ymmärtää. Joulupukki on intohimoinen penkkipunnertaja ja porojoukon järjestys määräytyy niinkin yksinkertaisesti, kuin porojen penkkipunnerrustulosten mukaan, mistä myös punakuonopunnerrus on saanut nimensä.

Punakuonopunnerruksesta siirrytään leuanvetolaatikkoon.

leuanvetolaatikko

Joulupöydästähän löytyy perinteisesti neljää erityyppistä laatikkoa, peruna, porkkana, lanttu ja maksalaatikot. Se ei liity millään tavalla leuanvetoon, mutta on hyvä muistuttaa parsakaalia mussuttavien bodareiden mieleen näin joulun aikaan, siksi leuanvetomme on nimetty näiden joulun perinne ruokien mukaan.

Seuraavana liikkeenä ei suinkaan ole mitään lipeäkalaan liittyvää tai liittymätöntä, vaan yksi jokaisen bodarin suosikkiliikkeistä, nimittäin hauiskääntö.

heinillähärkienhauis

Hauiskääntö ei ole ihan mikä tahansa liike, vaan penkin ohella liike, joka kuuluu jokaisen teinipojankin treeniohjelmaan. Siksi myös Metallisydämen joulutreenissä siihen suhtaudutaan tietyllä hartaudella. Hauisliike on kuvaavasti nimetty heinillähärkienhauikseksi.

Jotta joulutreeni ei menisi liian vakavamieliseksi, tehdään seuraavaksi tipetipetiptapdippiä.

tipetipetiptapdippi

Kaksitoista toistoa dippiä ilman lisäpainoa ei ole haaste eikä mikään, mutta kokeilkaapa samaa laulaen tipetipetiptappia… johan alkaa haastetta löytyä!

Metallisydämen joulutreenin viimeinen liike on pipariviparit.

pipariviparit

Nyt unohdetaan viisaat miehet ja tusinatontut. Piparivipareita nimittäin tehdään täydet 100 toistoa. Kaikkia ei kuitenkaan tarvitse tehdä putkeen, kuten kaikkia joulupipareitakaan ei tarvitse syödä kerralla, vaan vipareita tehdään aina niin monta kuin pystytään tekemään, pidetään 10 sekunnin tauko ja jatketaan, kunnes koossa on 100 toistoa.

Piparivipareiden jälkeen Metallisydämen joulutreeni on ohi ja aika alkaa hörppiä palkkaria ja suunnitella seuraavan suklaarasian avaamista…

20151223_122558

Mikäs teematreeni otetaan seuraavana? Pääsiäinen pashoineen ja yllätysmunineen vai tehdäänkö salilla seuraavaksi juhannustaikoja?

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Metallisydämen teematreenit – Joulu!”

  1. Ei tähän aiheeseen liity juuri millään tavalla mutta kun ei kielletä niin kysytään. Olen keväällä työharjoittelussa ja teen silloin reissutöitä neljä päivää perättäin viikosta niin voiko lihasmassaa lisätä jos treenaa kolme päivää peräjälkeen?

    • Noh… Onhan se aika haastavaa tolla kaavalla. Ei sulla reissussa olis mahdollisuus käydä jossain treenaamassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta