Project Mayhem – Metallisydän muuttaa uuteen kotiin?

Tein sellaisen tempun, että menin myymään meidän kodin. Miten tässä nyt käy? Joutuuko perhe kadulle? Kutsuuko sillan aluset? Joudunko etsimään pahvilaatikkoa suojaksi päittemme päälle?

20151215_193211

No ei nyt sentään mitään niin radikaalia, uusi koti on jo kiikarissa ja sinne päästään muuttamaan vuoden alussa. Sitä ennen on kuitenkin melkoisen paljon asioita järjestettävänä ja aikaa suhteellisen vähän… lievää paniikinpoikasta alkaa hiipiä mieleen, tässä kun olisi muuton ohella yksi joulukin hoidettavana…

20151215_215859

Maallikko voisi kuvitella, että muutto olisi hyvinkin yksinkertainen juttu, ei muuta kuin kamat kasaan ja uuteen kotiin. Vaan eipä se ihan niin menekään. Muuttamiseen liittyy valtava määrä kaikenlaisia järjestelyjuttuja, kuten asuntolaina-asioiden hoitamista pankin kanssa, itse kaupanteot, sähkösopimuksen kilpailuttamista ja jätehuollon tilaamista, vesimittareita, välityspalkkioita ja varainsiirtoveroja. Eikä pidä unohtaa sitä tärkeintä, eli nettiiliittymän siirtämistä.

Järjestelyjen jälkeen koittaa itse muutto, eli pakkaamista, pakkaamista ja pakkaamista. Sitten kantamista, kantamista ja kantamista ja lopuksi vielä purkamista, purkamista ja purkamista. Niin ja tietysti valtava määrä sitä iki-ihanaa suunnittelua. Pitää pohtia millä värillä maalataan makuuhuoneen seinät, pitää päättää millainen tapetti tulee Metalliprinsessan huoneeseen, pitää päättää lattialaminaattien sävyt ja vessan käsipyyhkeiden värimaailma… Kauhulla jo odotan kaikkea sitä sisustamista. Mattoja, verhoja, sisustustyynyjä, tauluja, huonekaluja ja vaikka mitä. Uskomattoman paljon kaikkea sellaista, mitä tällainen yksinkertainen kaljupä ei edes tule ajatelleeksi…

20130401_175506

Arvatkaapa mitä, rakkaat lukijat? Te pääsette jakamaan muuttoinnostustani ja varmasti myös ajoittaista ahdistustani aitiopaikalta! Tästä alkaa Project Mayhem, jossa seurataan Metallisydämen muuttohommia miehisestä näkökulmasta, suoraan kerrottuna ja sensuroimattomana. Tervetuloa mukaan!

Metallisydän

7 vastausta artikkeliin “Project Mayhem – Metallisydän muuttaa uuteen kotiin?”

  1. Unohdit vielä pakkaamisen, kantamisen ja purkamisen lisäksi Ikean reissut – koska kaikkea uutta kivaa tarvii ihan varmasti uuteen kotiin – sekä Ikea-tavaroiden kasaamiset. Eli hengitä syvään ja varaudu taas lähtemään kerran tai pari Ikeaan 😉 senhän jo osaatkin.

    • Hehe 😀 Joo eiköhän sinne taas joudu suuntaamaan 😀 Onneksi menee jo rutiinilla 😀 😀

  2. Viimevuosina pari muuttoa takanapäin ei voi kuin suositella muuttofirmojen laatikoita. Mukavampi tyhjentää huone kerrallaan laatikoihin ja antaa muuttomiesten sitten kanniskella laatikot vanhasta uuteen. Laatikoita kun pitää vaikka pari viikkoa ja muuttomiehet autoineen: 500-700 eurolla on selvitty. Kyllä on kannattanut eikä ole laiskoja kavereita tarvinnut maanitella avuksi.

    Nimim. rekkakuormallinen ja pari pakettiautollista kaikkea hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta