Linnan juhlien upeimmat puvut!

Koska oma kutsu linnan juhliin oli tänäkin vuonna hukkunut postissa, päätti Metallisydän istua itsenäisyyspäivänä television ääreen ja seurata Linnan juhlia samalla arvostellen vieraiden pukeutumista ja poimien illan onnistujat ja upeimmat puvut.

31bbc89324d3894648fdf695e644627a

No niin varmaan! Kyllä jäi taas itsenäisyyspäivän vastaanotot katsomatta ja puvut arvostelematta. Veikkaan että siellä oli tälläkin kertaa upeita ja näyttäviä juhlapukuja, osa liian avoimia näin viralliseen juhlaan ja osa junttimaisen lyhyitä paljastaen nilkat. Mukaan mahtui myös etikettivirheitä ja epäonnistuneita pukuvalintoja sekä paljon sitä harmaata massaa, joka ei erotu toisista samanlaisista millään tavalla. Lisäksi mukana oli varmasti myös pari kansallispukua ja lapinpukua sekä pakollinen ituhippi-erikoisuudentavoittelu-kierrätyspuku, ehkä tällä kertaa kalan suomuista tai käytetyistä kondomeista valmistettu. Niin ja eiköhän siellä taas jonkun nännitkin näy puvun läpi kun oikein tarkkaan katsoo…

1288521633191
Vuonna 2009 VHS-nauhoista tehty puku…

Joka tapauksessa linnan juhlista ja vieraiden puvuista kirjoitetaan seuraavien päivien aikana lehdissä ihan riittävästi. Osansa saavat myös niin rauhalliset mielenosoittajat kuin anarkistitkin. Kumpienkaan tarkoitusperästä ei kuitenkaan kukaan osaa sanoa mitään. Vastustetaan elitistisiä linnan juhlia koska… öööh… niin vaan kuuluu tehdä.

parkj10612kj_503_uu

Itsenäisyyspäivästä onkin viime vuosina muodostunut yhtenäisen, itsenäisen Suomen juhlapäivän sijaan vastakkainasettelun päivä. Sen sijaan, että oltaisiin ylpeitä itsenäisestä Suomesta ja suomalaisuudesta, käherretään toisaalla hiuksia ja liimaillaan paljetteja toppeihin kun toisaalla suunnitellaan minkä kaupan ikkuna lyödään paskaksi ja rakennellaan pullopommeja. Itsenäisyyspäivänä sitten hörpitään boolia presidentinlinnassa tai riehutaan kaduilla. Niin tai seurataan molempia tapahtumia kotoa televison tai netin välityksellä…

netti

Vuosikymmeniä sitten maamme oli ahdingossa ja taisteltiin maamme itsenäisyydestä. Silloin Suomen kansa oli yhtenäinen. Vanhat kaunat unohdettiin ja rintamalla seistiin rinnakkain, yhteiskuntaluokasta riippumatta. Jokainen teki osansa, Suomi taisteli yhtenä rintamana ja itsenäisyys säilyi.

Nyt Suomi on taas ahdingossa, aivan erilaisessa kuin silloin kymmeniä vuosia sitten. Tällä hetkellä ei yhtenäisestä rintamasta ole tietoakaan, vaan suomalaiset taistelevat keskenään, jos ei asein, niin ainakin sanoin. Yhteistä vihollista ei ole, vaan kansa on jakautunut erilaisiin leireihin, jotka taistelevat keskenään. Taistelukenttänä toimii sosiaalinen media ja jokainen mahdollisuus iskeä vastustajaa vyön alle käytetään.

Keskenämme tasitelemalla emme saa autettua ahdingossa olevaa itsenäistä Suomeamme. Oma napa ja vanhat kaunat on taas unohdettava ja noustava yhtenäiseksi rintamaksi, jossa jokainen tekee osansa. Pystymmekö siihen, vai onko se oma napa tullut tärkeämmäksi kuin itsenäisen Suomemme napa?

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Linnan juhlien upeimmat puvut!”

    • Totta. Silloin oli hiukan eri meiniki… toivottavasti vastaavaan ei enää mennä…

  1. Aina asiat tulevat olemaan ”ei täydelliset kaikille” joten kitinä ja vinkuminen ja räyhääminen kuuluvat ihmisyhteisöjen elämään. Ja kyllä, asiat ovat edelleen valovuoden paremmin kuin joskus ennenvanhaan.

    Aina voi vetäytyä mökille median ulottumattomiin jos suomen avohoitopotilaat masentaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta