Fitneksen uhrit

Fitness nousi suureen suosioon muutama vuosi sitten ja edelleen fitnekseen hurahtaineita nuoria naisia ilmaantuu tasaista tahtia lisää. Fitness itsessään on hyvinkin positiivinen asia urheilullisine elämäntapoineen ja terveellisine ruokavalioineen, mutta ilmiöllä on myös vaiettu varjopuolensa. Tällä kertaa Metallisydän avaa tätä Fitneksen pimeää puolta nostamalla esiin joukon, josta ei puhuta, fitneksen uhrit.

fantastic-fitness-wallpaper-1

Jokainen nykyinen fitness-harrastaja on aiemmin ollut ihan tavallinen nuori nainen, jonka elämään on kuulunut poikaystävä ja yhdessä vietetty aika elokuvia katsellen, sipsejä syöden ja kynttilänvalossa kädestä pitäen. Fitnekseen hurahtamisen jälkeen ei aikaa enää riitä tuollaiseen turhuuteen, on treenattava, haudutettava parsakaalia, venyteltävä, lenkkeiltävä ja putkirullattava. Sinne jää poikaystävä yksin kynttilänsä ja punavininsä kanssa. Fitneksen nousun myötä on syrjäytyneiden poikaystävien vertaistukiryhmille noussut valtava tarve, niitä on kuitenkin valitettavan vähän…

20151108_213153-1

Myös fitness-harrastajien ystäväpiiri kokee usein hurahtamisen jälkeen suuren mullistuksen. Kävelylenkit ystävän kanssa rupatellen ovat vaihtuneet korkeasykkeisiksi aerobisiksi harjoitteiksi sykemittarin seurassa. Siinä ei rupattelulle jää aikaa kun rasvanpolttosyke on säilytettävä. Samalla yhteiset kahvilla käymiset ja shoppailureissut ovat jääneet historiaan, puhumattakaan illanvietoista ystävien kanssa. Sellaiseen ei ole varaa, sillä anabolinen ikkuna on hyödynnettävä ja kataboliaa vältettävä kaikin keinoin.

20150803_143633

Fitness-hurahtaneen työkaverit saavat myös oman osuutensa. Kahvipöydässä ei saa enää haukata pullastaan hyvällä omallatunnolla, kun fitness-harrastaja on heti huomauttamassa sen epäterveellisyydestä omaa parsakaalimössöään mussuttaessaan. Työkaverit joutuvat myös sietämään fitness-harrastajan jatkuvaa energisyyttä ja kokemaan huonoa omaatuntoa omasta harmaasta ja tylsistyneestä arjestaan. Pahimmillaan jatkuessaan saattaa tilanne johtaa masentuneisuuteen ja jopa työkyvyttömyyteen. Työpaikoilla kehoitetaankin pohtimaan ratkaisuja, joilla fitness-harrastajien yliluonnollinen pirteys ja energisyys saataisiin kätkettyä työtovereilta turhien sairaslomien välttämiseksi.

1288487993857

Pahin fitneksen uhriryhmä on kuitenkin fitness-hurahtaneet itse. Fitness-hurahtaneet elävät pahimmillaan niin täysillä fitneksessään, etteivät edes itse huomaa ajautuvansa koko ajan kauemmas siitä kaikkein tärkeimmästä, läheisistä ihmisistä ympärillään. Kun se oma fitness-kupla poksahtaa – ja sehän poksahtaa – on melkoinen järkytys huomata olevansa yksin. Jos siis kuvittelit, että fitness on pelkästään iloinen ja positiivinen asia, kannattaa asiaa katsoa hieman hymyileviä Instagram-kuvia syvemmälle.

Metallisydän

13 vastausta artikkeliin “Fitneksen uhrit”

 1. Viimonen kuva tausi olla kuva Metallisydämmen aamupalasta !;) Kiinni jäit.

  • Hys! Ei saa kertoa kaikille, menee fitness-uskottavuus! 😉

 2. Edelleen tuota kynttilä/sipsi-osaston nuorta naista näkee sen verran että ainakin minun puolestani näitä ongelmallisia voi tulla lisääkin😀

 3. Kyllä miehet tykkäävät että nainen treenaa itsensä himoittavaksi. Televisiot joutavat muutenkin kaatopaikoille paitsi Vain Elämää jaksot täytyy nähdä. Treenaava nainen on kaikinpuolin jees paitsi jos käyttää aineita ja klitoris alkaa kasvamaan kyrväksi.

 4. Enpä voisi väittää, etteikö näitä samaa piirteitä omaavia olisi myöskin nuorten miesten puolella. Miksei kirjoittaisi siitä? Onhan tämä fitness räjähtänyt käsiin myös mielestäni mies-saralla, vaikka lähtökohtaisesti miehet nyt ovat aina varmasti useammin muutenkin sinne salin puolelle eksyneet, mutta nykyään tavoitellaan shortsisarjakroppaa jne, joka on aikalailla verrattavissa naisten fitnessbuumiin. Pitää vaan näyttää hyvältä ja treenatulta, koska niin kaikki muutkin.
  Veikkaanpa, ettei siinä punaviinin ääressä istu enää kumpikaan tästä maalaamastasi pariskunnasta, vaan molemmat istuu instagram kädessä päivittämässä omia saliselfieitä samalla kun ne parsakaalit kypsyy. Näin kärjistetysti ilmaistuna 🙂

  • Tottakai ihan vastaavasti myös miehissä on fitness-hurahtaineita ja siellä ne tyttöystävät istuu kotona viinilasinsa kanssa… Tosta fitness-parisuhteesta muuten kirjoitin vähän aikaa sitten 😀

 5. en tunne yhtäkään kuntosalilla käyvää jolla olisi treenatut vatslihakset

  • Mulla on! Ne on vaan tällä hetkellä rasvakerroksen alla piilossa! Kesäksi houkuttelen ne esiin…

 6. Olipa vain hauska teksti. Hymyilin ääneen..
  Sit on viel esim sellasia lapsiperheitä jossa vain toinen vanhemmista on hurahtanu (tässä tapauksessa) kehonrakennukseen. Kyllä siinä on pienten lasten kans oma aika kortilla kun toinen harrastaa niin maan perkeleesti. Vaikka itessään reeni ei niinkään aikaa syö, mutta kaikki liitännäiset; kuten pakkotoisto, blogit, vlogit, ruokahommat jnnejne yhdistettynä salilla ravaamiseen niin ei siitä montaa minuuttia perheelle jää. Toki tuen tätä ah niin ihanaa buumia täysillä.
  Terkuin anonyymi fitness-uhri

  • Totta. Ajatteleppa jos lapsiperheestä sekä isä että äiti hurahtaa…

 7. Tässä oli hyviä ja ihan todellisia pointteja hyvällä huumorilla höystettynä 🙂 Naureskelin tuota pirteyttä ja energisyyttä,;työkaverit kun sitä sanovat välillä kadehtivan mussa… Oon kyllä ollut aikas elohiiri koko pienen ikäni 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta