Roadtrip to Rock n’ Roll mayhem!

Muutama vuosi sitten törmäsin sattumalta uuteen bändiin nimeltä Five Finger Death Punch. Tuolloin ainakin Suomessa melko tuntematon bändi teki heti vaikutuksen energisen kiukkuisella raskaammalla musiikillaan. Vuodet on vierineet ja levyhyllyyn kertynyt 5FDP:n levyjä bändin pyöriessä sosikkibändieni joukossa ja noustessa samalla maailmanlaajuiseen maineeseen ja mammonaan. Vaikka olinkin fanitellut bändiä jo pidemmän aikaa, livenä se oli edelleen näkemättä. Siksi olikin tartuttava tilaisuuteen kun kuulin bändin saapuvan Helsinkiin näppäilemään soittimiaan. Edessä oli roadtrip to Helsinki!

20151102_145648

Satakunta on mukava paikka elää ja harrastaa, mutta auttamattoman kaukana tuosta maamme pääkaupungista, missä kaikki tällaiset kivat jutut aina tapahtuvat. Siksipä matkaan startattiinkin hyvissä ajoin iltapäivällä. Ajellessa läpi idyllisten maalaismaisemien, tuli pohdittua muunmuassa sitä, mitä tuollaiset Kaliforniasta Suomeen konsertoimaan saapuvat superstarat mahtavat tästä lehmänlannan tuoksuisesta kotoisasta Suomestamme tykätä…

Perillä oltiin aikalailla sopivasti ensimmäisen lämmittelybändin, Devil You Know:n päästellessä ensimmäisiä sointuja soittimistaan.

20151102_190620

Devil You Know oli tyylipuhdas lämmittelybändi, joka soitti rutiininomaisesti biidejään samaatta yleisöä sen kummemmin mukaansa. Toisin oli toisen lämmittelybändin, Papa Roachin laita. Papa Roach veti shownsa energisesti läpi temmaten yleisön mukaansa ensimmäisestä biisistä lähtien. Papa Roach ei selvästi ollut tullut esiesiintyjäksi 5FDP:lle, vaan veti keikkansa kuin pääesiintyjä konsanaan. Hienon lisämausteen toi solistin jalkautuminen yleisön sekaan, näin otetaan yleisö mukaan!

20151102_200938 20151102_201951 20151102_202002

Törkeän hyvä setti, joskin hiukan alkoi naurattaa välispiikkien joka toisena sanana käytetty ”fucking”, joka oli ilmeisesti myös jokaisen bändin jäsenen toinen nimi, ainakin Jacoby Fucking Shaddix:n esittelyjen mukaan…

Seuraavana vuorossa oli illan pääesiintyjä, Five Finger Death Punch.

20151102_215032 20151102_220821

Keikka oli juuri niin energinen ja hittien täyteinen kuin odottaa saattoi. Istumakatsomoissakin yleisö seisoi ja pomppi musiikin mukana, koko jäähalli rokkasi. Ainoana miinuksena itse näin biisien välien venymisen välillä turhankin pitkäksi, mutta senkin antoi aina anteeksi seuraavan biisin lähtiessä jyräämään.

Mahtava kokonaisuus, eiköhän se ole aika hankkia pari Papa Roachin levyä 5FDP:n levyjen rinnalle levykaappiin… Varsinkin kun bändipaidat jäi tällä kertaa jostain syystä ostamatta…

20151102_185626

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Roadtrip to Rock n’ Roll mayhem!”

  1. Paikalla oltiin myös ja fiilis oli aivan katossa. Samaa mieltä Papa Roachista, todella hyvin otti yleisön mukaan ja veti kuin maailmanluokan tähti. Kun 5FDP astui areenalla niin meinasi Täti pyörtyä, mä niin elin ja hengitin mukana. Aivan tajuton fiilis. Ja jos jotain negatiivista pitää sanoa niin se on keikan lyhykäisyys. Mielestäni loppui liian aikaisin. :/
    Mutta varmasti ensi kerrallakin ollaan mukana. 🙂

    Ja hauiksiani olen muuten mittaillut nimikoidulla mittanauhallani. Kivasti kasvavat. 😉

    • Joo, olen samaa mieltä, hiukan liian lyhyeksi jäi 5FDP:n osuus. Hyvin olisi mukaan mahtunut vielä muutama muukin biisi 🙂

      Toivotaan että mittanauhassa riittää pituus 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta