Olkapäiden levennystalkoot!

Tällä kertaa Metallisydämen esittelyssä yksinkertainen kikka, jolla olkapäätreeni saadaan tuntumaan oikein kunnolla olkapäiden sivulohkoissa.

Ideana on tehdä ihan tavallinen kolmen liikkeen olkapäätreeni, mutta treenin jokaisen sarjan jälkeen vipareita supersarjana. Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se onkin, sekä melkoisen tuskallista 😀

Lähdetään liikkeelle Smith-punnerruksesta niskan takaa.

20151018_112213 20151018_112242

Niskan takaa tehtävä Smith-punnerrus on yksi ehdottomia lempiliikkeitäni. Liike on tehtävä hallitusti, eikä tankoa saa laskea liian alas. Tuntuma olkapäälihaksissa on erittäin hyvä ja vipareilla höystettynä polte sivulohkoissa melkoisen maukas… Toistomäärät pyrin pitämään noin 15 paikkeilla punnerrusliikkeessä ja vipareissa sen yli. Sarjapareja tässä ensimmäisessä liikkeessä viisi.

Toisena liikkeenä toimii pystysoutu.

20151018_114026 20151018_114042

Tässä supersarjoihin keskittyvässä treenissä kannattaa huomioida se, että painomäärien pitää olla huomattavasti normaalia pienemmät, jotta toistomäärät saadaan pidettyä suhteellisen korkeina. Neljä sarjaparia ja pystysoudussa tavoite toistomäärissä myös 15 paikkeilla. Vipareissa tehdään maksimitoistot joka sarjan perään.

Kolmas ja viimeinen liike on punnerrusliike vipuvarsilaitteella.

20151018_115000 20151018_115028

Jälleen varsinaisen liikkeen, eli pystypunnerruksen toistomäärissä asetetaan tavoite 15 paikkeille ja vipareita tehdään jokaisen sarjan jälkeen maksimimäärä, joka ei varmasti enää päätä huimaa tässä vaiheessa. Polte olkapäissä on kuitenkin melkoisen muikea. Kolme sarjaa tätä viimeistä liikeparia ja homma on kasassa.

Ihan joka treenissä ei kannata tähän tyyliin treenata, mutta aina silloin tällöin toimii erinomaisen hyvin shokkitreeninä olkapäiden sivulohkoille.

Ja nyt kun tykinkuula-olkapäät on tilauksessa, on hyvä julkistaa BOND-arvonnan voittaja. Komean Gillette Spectre -lahjapakkauksen itselleen voitti Anniina! Laita Anniina mailia osoitteeseen [email protected] niin laitetaan hommaa eteenpäin!

Metallisydän

Yksi vastaus artikkeliin “Olkapäiden levennystalkoot!”

  1. Heips! Tulipa sit tehtyä tämä eilen…..voi juma, oli kyllä aivan jäätävää😁Kiitos nyt näistä kivuista😀Tekisitkö samantapaisen hauistreenin, niin ois kiva! Kivaa päivää ja kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta