Fitness-parisuhde

Kun kaksi fitness-hurahtanutta ihmistä löytää toisensa ja päättää yhdistää maitorahkansa samaan jääkaappiin, muodostuu fitness-parisuhde. Fitness-parisuhteessa aamuaerobinen menee yhteisen vierekkäin köllöttelyn edelle ja romanttisella illallisellakin mussutetaan broilerin rintafileetä ja parsakaalia. Voiko tällainen fitness-parisuhde toimia vai kaatuuko se omaan mahdottomuuteensa?

fitness couple

Näin äkkiseltään voisi fitness-ihmisen kanssa elämisen kuvitella mahdottomaksi. Miten voi elää sellaisen kanssa, joka syö riisiä ja kanaa juuri silloin kun kello näyttää olevan sen aika, oli nälkä tai ei ja oltiin sitten missä tahansa. Tai sellaisen kanssa, jolle on turha ehdottaa romanttista kävelyä puistossa, koska massakaudella ei harrasteta aerobista. Tai jonka viikonpäivät on nimetty maanantain ja tiistain sijaan rintapäiväksi ja jalkapäiväksi.

11cf3fcb1f00c46d2da1e316fbd31999

Haasteellista se onkin, ja harvoin siitä ihan normaali ihminen selviytyy. Kyllä se hyvin usein vaatii toisen, ainakin jollakin tasolla fitness-hurahtaneen ihmisen, jotta parisuhteesta tulee yhtään mitään. Toki poikkeuksiakin on, mutta useimmiten fitness-elämäntyyliä ymmärtääkseen ja sen vaatimat uhraukset hyväksyäkseen, siinä pitää elää ainakin jollakin tasolla mukana.

Tavis ei voi ymmärtää, mikä vetää salille treenaamaan jalkoja raskaan työpäivän jälkeen, mikä saa lähtemään aamuvarhaisella lenkille ulos vesisateeseen, tai syömään sitä kammottavalta haisevaa ja maistuvaa parsakaalia päivästä toiseen… Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, ei sitä kyllä täysin ymmärrä fitness-jengi itsekään, en ainakaan minä.

IMG_1565.web_2

Toisaalta taas fitness-parisuhde varmasti vahvistaa itse itseään. Kun molemmilla on sama intohimon kohde (tai pakkomielle, miten vaan), on se varmasti parisuhdetta vahvistava asia. Mikä sen hienompaa kuin varmistaa oman rakkaan kyykkyjä salilla tai lähteä sinne aamuaerobiselle yhdessä? Tehdä kauppareissuille yhteiset eväät ja hankkia mätsäävät sheikkerit? Ja mikä parasta, parsakaalikaan ei maistu niin pahalta kun sitä voi syödä oman rakkaansa kanssa yhdessä.

exercise-heart

P.S. Muista äänestää Metallisydäntä Indiedays Blog Awardsissa!

Ehdokasbanneri - Hyvinvointi -Indiedays Blog Awards

Metallisydän

7 vastausta artikkeliin “Fitness-parisuhde”

 1. Mie oon ihan tyytyväinen, ettei toinen osapuoli ole ”niin fitness” 😀 tosin en itsekään sitä ole, vaikka treenaan säännöllisesti ja ennenkaikkee syön tietyillä kellonlyömillä tiettyjä juttuja.
  Ei siitä lenkille, saati sitten salille ole kaveriks mut se onkii sit sitä kuuluisaa ”omaa aikaa” kun yksinään saa läähätellä lenkkipolulla.
  Ei se toinen aina tajuu, mut kovasti yrittää ja aina ajattelee, mitä mie haluun syödä ja toteuttaa niitä sit parhaansa mukaan 😉

  • Joo ei molempien tarvi ihan hurahtaneita siihen fitnekseen olla, riittää että ymmärtää ja arvostaa toisen elämäntapaa.

 2. Ainakin tänne kelpaisi tuohon touhuun innostunut tyttö😘 Aikaisemmille kun liikunnan mainitseminen on ollut jotain ihan kamalaa suurin piirtein.

  • Pidä silmät auki, oon kuullu että sellasia olis olemassa 🙂

 3. tää on hyvä ! 😀 minä alotin meillä tän hurahduksen ja toinen osapuoli nimeonomaan karkkia ja herkkuja alkoi oikeen urakalla mättää suuhunsa ja vähän mutisi kun ”aina” pitää mennä salille. Ja nyt hän on huomannut miten virkeä oon entiseen verrattuna ja kävi mun kanssa treenaamassa ja meinaa nyt oman kortin hankkia 🙂 siitä vasta hyvä fiilis tulee kun saa muut innostumaan!

 4. Minä ajattelen, että salijutut sekä tietyntyyppinen elämäntapa ruoan ja liikunnan suhteen on nimenomaan yhdistävä tekijä parisuhteessa. Tietty omia juttuja ja aikaa pitää olla, mutta myös yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Ainakin itte sinkkuna toivon mieheltä innostusta urheiluun. 😊 Toinen voi sitte olla varmistamassa ja itte voi olla lisäpainona treeneissä. 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta