Näin luot menestyvän fitness-blogin

Moni on sitä yrittänyt, mutta vain harva onnistunut. Metallisydän, yksi Suomen kirkkaimmista fitnessbloggari-tähdistä, kertoo mitkä ovat ne jujut, joilla saat fitnessblogisi erottumaan massasta, nousemaan tähdeksi fitness-blogien taivaalle.

eb41a003a65dc5eae8a2cac76e2361b7

Keksi blogillesi iskevä nimi. Pentin treeniblogi ei ehkä ole se paras vaihtoehto, nimessä pitää olla hohtoa, sen pitää olla tyylikäs, sen pitää erottua edukseen tuhansien treeniblogien joukosta.

Treenaa itsellesi tiukka peppu ja ota siitä paljon kuvia. Kyllä, peppukuvat kiinnostavat, samoin pepputreeni-jutut. Mitä enemmän juttua pepputreenistä ja kuvia treenatusta fitness-pepusta sitä parempi.

20150720_173138

Erotu joukosta, ole persoonallinen. Ei kuitenkaan riitä, että peppu on kuosissa ja blogi täynnä kuvia siitä, niin on kymmenillä muillakin. Valitettavasti lukijat ovat alkaneet vaatia blogeilta myös sisältöä, pelkkä diibadaaba ei enää riitä.

Ole kiinnostava. Lue omat tekstisi läpi ennen julkaisua. Jos itse haukottelet niitä lukiessasi, niin tekevät muutkin. Tekstissä pitää olla sisältöä ja sen on oltava viihdyttävä.

Älä kirjoita liikaa. Pidä tekstien mitta sopivan lyhyenä. Nykypäivänä kaikki tapahtuu nopeasti, blogeja luetaan bussipysäkillä tai salaa työpaikalla niin ettei pomo huomaa. Teksti ei saa olla liian pitkä tai se skipataan ja siirrytään seuraavaan blogiin.

Muista kuvat. Blogit ovat visuaalisia kokemuksia. Jos halutaan lukea pelkkää tekstiä, lainataan kirjastosta novellikokoelma. Oikeanlaiset kuvat sopivissa väleissä rytmittävät ja keventävät blogitekstiä ja tekevät siitä lukijaystävällisemmän.

Opettele ottamaan oikeaoppinen selfie. Ilman saliselfieitä ei fitness-blogilla ole uskottavuutta. Oikeaoppisessa saliselfiessä peppu on pyllistettynä, lantio käännettynä, selkä notkolla, lihakset jännitettyinä ja huulet mutrulla. Hankalampaa kuin voisi kuvitella…

20141003_113533(0)

Ole valmis vuodattamaan blogiisi koko elämäsi. Ketään ei kiinnosta pintapuoliset jutut salitreenistä, sinun on kerrottava lukijoille syvimmät traumasi ja suurimmat onnellisuuden hetkesi. Lukijoiden kanssa on jaettava ihan kaikki. Mitä enemmän kerrot, sitä enemmän lukijat haluavat tietää lisää.

Ole rehellinen, lukijat muistavat kaiken. Jos olet joskus satavuotta sitten jossain sivulauseessa maininnut astuneesi naulaan kun olit viisi, sinun on turha väittää etteikö mikään olisi koskaan estänyt sinua treenaamasta jalkoja kovaa.

Varaudu paskaan palautteeseen. Mitä suositumpi blogisi on, sitä enemmän kateellisilta sataa paskaa niskaan. Se tapahtuu kuitenkin anonyymisti nimimerkin takaa, ei koskaan päin naamaa.

Laita aina blogitekstisi ensimmäiseksi kuvaksi peppukuva, vaikka teksti käsittelisi mitä tahansa. Lukijat ovat helposti harhautettavissa. Peppukuva tekstin alussa herättää aina kiinnostuksen ja saa helposti lukijat kiinnostumaan tekstistä. Hyvällä tuurilla lukija ei edes tajua tulleensa harhautetuksi tekstin luettuaan.

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta