Viisi uutta tapaa käyttää luomumunaa!

Kaupallinen yhteistyö: Siipikarjaliitto

Jokainen varmasti tietää mihin munaa yleensä käytetään, eli ruuaksi ja ruuanlaittoon. Keitettynä luomumunat on käteviä välipaloja ja helppo lisuke lisäämään ruuan proteiinipitoisuutta, luomumunista voi valmistaa herkullisia munakkaita tai vaikka kulauttaa kurkkuun raakana. Mutta vaikka luomumunan ravintoarvot ihan huiput onkin, tällä kertaa ei pistetä munaa suuhun, vaan keksitään luomumunalle aivan uudenlaisia käyttötarkoituksia…

20150930_204320

Ensimmäisenä lähdetään luonnollisesti leikkimään munalla. Näinkin lapselliselle miehelle kuin Metallisydän, leikki on sydämen asia ja leikeissä vain mielikuvitus on rajana. Luomumuna onkin erityisen hyvä leikkikalu muunneltavuutensa ansiosta. Luomumunia apuna käyttäen saa esimerkiksi Lego-leikkeihin ihan uuden ulottuvuuden…

20150930_190510

Kun on leikitty tarpeeksi ja rikkoontunut muna saatu asianmukaiseen hoitoon, voidaan lähteä kehittelemään erilaisia pelejä, joissa munaa voidaan käyttää. Golf kannattaa ehkä jättää pois laskuista, mutta esimerkiksi sähly muuttu hyvinkin mielenkiintoiseksi kun pallon tilalle vaihdetaan raaka luomumuna… Erityisesti maalivahti varmasti nauttii tästä uudesta ulottuvuudesta…

20150930_183100

Kovinkin sählynpelaaja tarvitsee myös lihaskuntoa. Siinäkin luomumuna astuu mahtavasti kuvioon. Miettikää miten tylsää on nostella pelkkiä painokiekkoja… Homma muuttuu paljon mielenkiintoisemmaksi kun otetaan mukaan hiukan munaa! Ja pysyypähän liikkeet rauhallisina ja painojen paiskominen jää melko vähäiseksi…

Ja miettikää miten kysyjän leuka loksahtaa ensikerralla kysyttäessä paljonko nostat penkistä, kun vastauksesi kuuluu: ”362 luomumunaa”.

20150930_171956-2

Paitsi leikeissä, erilaisissa peleissä ja treenaamisessa, voi luomumunaa käyttää myös sisustuselementtinä ja koriste-esineenä. Tässäkin Metallisydämen kotoa löytyvässä tyylikkäässä kynttiläasetelmassa on käytetty 8 luomumunaa. Munista voit itse kehitellä mitä erilaisempia koriste-esineitä. Ja mikä parasta, välipala ei ole koskaan kovin kaukana!

20150930_183359

Metallisydämen viimeinen innovatiivinen vinkki luomumunan käyttöön olisi ollut muniin pukeutuminen. Luomumuna-asu on yllättävän mukava ja ennen kaikkea erittäin ekologinen. Ikävä kyllä minua kiellettiin julkaisemasta kuvaa upeasta itse rakentamastani luomumuna-asusta, mutta jokainen voi käyttää tässä kohtaa mielikuvitustaan – jos uskaltaa.

valkoinen

No jaa, ehkä me kuitenkin olemme edelleen kaikki yhtä mieltä siitä, että luomumuna on parhaimmillaan syötynä. Erilaisia reseptejä ja monenlaista muuta tietoa munista löytyy osoitteesta http://tottamunasta.fi/ ja enemmän tietoa luomumunista löytyy osoitteesta http://www.luomunasta.fi/luomu/ käykäähän lukaisemassa!

Ei sitten muuta kuin munaa suuhun!

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=muna-metallisydan-3;EASTpostID=17039]

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Viisi uutta tapaa käyttää luomumunaa!”

  1. :D:D:D:D ihana toi sisustusjuttu! Kerros, monta munaa nostaisin penkistä jos (naisena) nousee 60kg? 😀

    • Kilomäärää ei voi suoraan suhteuttaa munamäärään. Nostotuntuma on erilainen. Munia on myös erikokoisia, itse käytin L-kokoluokan munia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta