Kolme yksinkertaista kikkaa, joilla vältät syysflunssan!

Taas se on tulossa, viileänkolea, sateinen syksysää. Eikä siinä mitään, syksy saa tulla, mutta sen kaveri syysflunssa saisi jättää tulematta.

Vaikka rakastankin kesää helteineen, nautin jollakin kierolla tavalla myös syksyn tuulisuudesta, viileydestä ja sateisesta synkkyydestä. Valitettavan usein syksy tuo kuitenkin mukanaan sen vähemmän tervetulleen kaverinsa, syysflunssan. Ei kuitenkaan hätää, tällä kertaa tutustutaan kolmeen helppoon ja yksinkertaiseen kikkaan, joilla pystyt välttämään syysflunssan!

20150927_203700

Ihan ensimmäinen, ja se tärkein juttu on myöntää itselleen, että syksy on tullut. Ei ole enää kesä, pelkällä t-paidalla ei enää tarkene. Ensimmäinen askel flunssan välttämiseen on pukeutua lämpimästi. Reilusti vaan takkia päälle ja pipoa päähän!

20150927_131239

Seuraavaksi kannattaa varmistaa että saa ruokavaliostaan riittävästi erilaisia vitamiineja. Erityisesti C- ja D- vitamiinit ovat tärkeässä asemassa flunssaa vastaan taistellessa, eikä laadukkaasta monivitamiinistakaan haittaa ole. Urheilevan ihmisen keho on vielä normaalia kovemmalla rasituksella ja vastustuskyky saattaa olla alhainen, jolloin vitamiinilisät ovat entistä tärkeämpiä.

Itse täydennän ruokavaliosta saatavien vitamiinien määrää laajalla valikoimalla erilaisia vitamiini ja hivenainevalmisteita. Samalla tulee pidettyä huolta muistakin tärkeistä jutuista, kuten omegakolmosten riittävästä määrästä. Kattava valikoima laadukkaita, mutta sopuhintaisia vitamiineja ja hivenaineita löytyy EBN.fi-verkkokaupasta. Kannattaa tutustua.

20150927_155010

Sitten on vielä se hankalin juttu. Syksyllä sataa, se on itsestään selvää. Ihan yhtä itsestäänselvää pitäisi olla jalkojen kuivana pitäminen. Silti aniharvoin näkee kenelläkään saappaita jalassa edes kaatosateella. Märät varpaat on suorin tie vuotavaan nenään…

20150927_165752

Tiivistettynä: Riittävästi lämmintä vaatetta päälle, saappaat jalkaan sadesäällä ja vitamiinilisät kuntoon. Pitäisi flunssan pysyä loitolla!

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Kolme yksinkertaista kikkaa, joilla vältät syysflunssan!”

 1. Käsihygienia!
  Ei sormilla koskettelua silmiin, suuhun – ei omiin eikä vieraisiin 🙂 Varsinkaan ollessasi salilla..
  Älä kastele sormiasi suussa, kun avaat kaupassa hedelmäpusseja..
  WC-käynnin käsien pesusta ei ole mitään hyötyä, jos suljet hanan sormillasi tai poistuessasi kosket käsilläsi ovenkahvoihin – käytä kirurgien käytäntöä eli avaat oven kyynärpäälläsi 🙂
  Entisenä, 30 vuoden elintarvikealan yrittäjänä en ole ollut flunssainen 45 vuoteen – myönnän – olen aivastanut muutaman kerran vuosittain, jos vilkaisen varomattomasti aurinkoon 😉

  t.arska75v
  https://plus.google.com/u/0/102464933727710545711/posts/p/pub

  https://www.youtube.com/channel/UCKjYv9eaWysH-8MDAspRP4A

 2. Minä vannon avantouinnin nimeen. Viime syksynä aloitin enkä pitänyt yhtään flunssaa ja aina sellaiset 4-5 flunssaa/talvi. Muuten en siitä muita ”kiksejä” saa vaikka niin moni sitä kehuu. Mut, tää riittää mulle aivan hyvin.

 3. Hyvä peruskunto yhdistettynä normaaliin terveelliseen ruokavalioon, ei käytännössä flunssaa ollenkaan ikinä!

  Käsiä en pese, kun sitä paskaa pöpöjen muodossa pitää suuhunkin tulla edes jotain kautta. Paitsi kun olen käynyt paskalla, silloin pitää pestä kädet kun paperilla sitä paskaa tulee vedettyä pitkin persposkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta