Miten helvetin vaikeeta se voi olla?!?

Lähes jokaiselta Suomen kuntosalilta löytyy varmasti jonkinlainen kyltti, jossa kehoitetaan treenaajia palauttamaan painot takaisin telineisiin. Ja ihan varmasti jokainen, ainakin normaalilla älyllä varustettu treenaaja tietää, että niin kuuluu tehdä. Silti monilla saleilla näky on samanlainen kuin omalla salillani jälleen kerran.
20150823_111119 20150823_11135320150823_105710

Siis ihan oikeasti! Tiedän kyllä että bodarit harvemmin on niitä penaalin terävimpiä kyniä, mutta ei tuo nyt niin helvetin vaikea palapeli ole noita kiekkoja tuohon telineeseen saada.

Ryhdistäytykää!

Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “Miten helvetin vaikeeta se voi olla?!?”

 1. Omalla salillani on lappu, jossa kehotetaan ”Jos et jaksa nostaa painoja takaisin telineeseen, ota ensi kerralla pienemmät painot” 😉

  • Yleensä juurikin bodarit laittavat painot takaisin paikoilleen. Taitavat olla vähemmän kokeneita kuntosaliharrastajia ne jotka eivät.

 2. Hah, hah! Ja sit on vielä niitä urpoja, kun jättää ne kiekot tankoon paikalleen. Oma treeni on aina kiva alottaa siivoamalla muiden jälkiä. Iso peukku, alaspäin.

 3. Jepa, meillä on yleisenä periaatteena se, että kiekot tangossa ja niin prkleen tiukalle laitettuna, ettei esim. meikäläisen voimat riitä niitä avaamaan. Koeta siinä sitten voimia kasvattaa 😉

 4. Itse käyn aina aamuisin salilla seitsemän aikoihin ja siellä on vielä iltavuoron painot joko telineissä tai lattialla. Ollaankin naurettu, että luultavasti iltavuorolla räpsähtää valot pois ihan yllättäen niin ne ei vaan voi siivota niitä painoja takasin. Eihän? Ei siihen voi olla muuta selitystä… 😉

 5. AAMEN!! tää on yks mikä saa mun veren niin kiehumaan……. meiän salilla on niitä ketkä kans jättää painot siihen kyykkytankoon ja lähtee vaan menemään, ja sit et tiedä onko se vapaa taas vai ei. mikä jumalauta siinä on että ei jakseta siivota jälkiä? Yks päivä joku mamma toi 2kpl 5kg levypainoja telineeseen: toinen siihen kohtaan missä on 2,5kg painot ja toinen 10kg painojen eteen!! 5kg painojen paikka oli tyhjillään, mutta se oli toisella puolella ja olis vaatinut 2 askelta enemmän joten kai se oli liikaa vaadittu. sanoin että ihanko tosissas laitat ne siihen? mikä ihmisiä vaivaa.. kiitos avautumisesta 😀

  • Painojen laittaminen telineeseen mutta vääriin tappeihin on aivan hirveää tällaiselle lievästi obsessiiviskompulsiiviselle ns. tasotautiselle luonteelle. Mun PT kärsii samasta vaivasta ja usein järjestelllään sarjatauoilla kimpassa telineiden painoja oikeaan järjestykseen. Mun vakisalilla on sentään telineissä tarrat jotka selvästi kertoo minkä painoinen levy kuuluu mihinkin tappiin, mutta silti painot on joskus – mutta onneksi harvemmin – sikin sokin. Useimmiten kuitenkin saman painoiset samassa tapissa vaikka ehkä viitosen levyt kympin tapissa tms.

   Mutta itiksen salilla on ihan hirvitys kun ei ole mitään ohjeita levytelineissä. Kaikista pahiten sielua raastaa kun on laitettu joku pieni levy tapin pohjimmaiseksi ja sen eteen ladottu ihan kereettiläisesti isompia levyjä. Silmät vuotaa verta kun tuollaista näkee.

 6. Juurikin tätä asiaa olen salillani kiroillut, että mikä helvetin vaikeus niitä kiekkoja on laittaa telineisiin. Sekään, jos ne kiekot on väärissä kohdissa telineissä ei mua niin rievo kuin se, että kiekot on lattialla hujan hajan. Onneksi vähemmän on sitä laatua, että ne olisi jätetty tankoihin. Ja niitä kiekkoja on ympäri salia, missä nyt kukakin on saattanut niitä tarvita. Samoin kahvakuulat ja muut tykötarpeet, vyöt ym. ym.
  Roskat on heitetty lattialle. Miksi? Eihän ihmiset omassakaan kotona tai työpaikoilla heittele roskia lattialle. Käytetyt nenäliinat, karkkipaperit, siis kuka edes syö karkkia salilla? Argh

 7. Tätä en itekkää ymmärrä. Osa jättää painot laitteeseen, osa pitkin lattioita, osa saa aikaseks vietyä levyt melkein perille, mutta jättävät nojaamaan telinettä vasten.. Eikö vaan voi viedä telineisiin takas? Sieltä ne on kaikkien helppo ottaa ja helppo ne on palauttaakin. Ja jos se vie jonku mielest liikaa voimia ni ehkä valinnu väärän harrastuksen 😀

 8. Täysin samaa mieltä. En ole kertaakaan (lyhyellä ”urallani”) käynyt salilla ilman sellasta 5-10min siivousraivoa. Oon harkinnut paikan vaihtoa, mutta taitaa joka paikassa olla samat ongelmat. Toinen maailman risovin asia on, että ne hiton penkitkin jätetään siihe laitteen etteen ja ripotellaan levyt siihe ympärille, aivanko oltais jotaki linnoitusta rakentamassa!

 9. Tämä on kyllä. Meidän salilla on käynyt ikvää kyllä usein myös niin, että painot on jätetty sinne tankoon. Ja niitä painoja saattaa olla 100kg esim. jalkaprässissä. Alappa siinä sitten lyhyenä, 50kg naisihmisenä niitä ittesi painosia painoja nostelemaan alas sieltä saatanan laitteesta, joka on sitten tietysti lukittu aika ylös… Onneksi salilla käy myös niitä, joilta voi ihan oikeasti kysyä sitten apua nostamaan ne painot muiden jäljiltä pois ja voivotella miten ihmiset on idiootteja!

 10. Joo tämä on kyllä yksi niitä asitoita mikä laittaa salilla aina ärsytystä pintaan. Myös se, että painot ovat väärissä telineessä on ärsyttävää. Joutuu aina lähteä etsimään oikeita painoja johon menee sitten aikaa aina turhaan. Lisäksi yksi mikä tuli mieleen on se, kun penkki on hikinen edelliseltä käyttäjältä eikä ole kuivannut sitä. Siinä kun ei kauaa mene pyyhkästä paikkaa vaihtaessa.

 11. Globaali ongelma on tama, ikava kylla. Ja joka treenikerta se nostaa kylla verenpaineen tappiin, kun joutuu etsimaan painoja tai siivoamaan toisten jalkia. Ja kyseessa ei ole pelkastaan miehet jotka jattaa painot lojumaan minne sattuu.
  Ilmeisesti porukka ajattelee, etta se aiti tulee siivoamaan perasta.
  Yhdella salilla oli laitettu ilmoitus asiaan liittyen ja viestissa luki, etta salilla on kamerat joten henkilot jotka ei laita painoja paikalleen voidaan tunnistaa ja seuraavilla kerroilla, kun ovat salilla niin musiikkina soi Justin Bieber rangaistukseksi.. 🙂
  Ja toinen asia joka arsyttaa suunnattomasti on kannykat ja niiden rapeltaminen. Fine, jos kuuntelet musiikkia puhelimesta, mutta sosiaalisen median paivittaminen ei. Aika vakava on riippuvuus, jos ei tuntia pysty olemaan ilman facea/instagramia tm. sivustoa.

  • Hehe 😀 Mä kuulun kyllä tohon jälkimmäiseen porukkaan. Ihan jo kuvaankin melko usein treenejäni kännykällä jotta voin sitten niistä tänne blogiin jaaritella. Ja kyllä Instagramiin aika usein multa treenikuvaa paukahtaa treenin lomassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta