Metallisydän-Gym tositestissä

Minulle kuntosali on kuin toinen koti. Mutta mitä tapahtuu jos kuntosali tuodaan kotiin? Siitä päätin jokin aika sitten ottaa selvää ja rakensin omaan autotalliin hyvin yksinkertaisen, mutta riittävän monipuolisen kotikuntosalin.

Metallisydän-Gym:n perusideana on kattavan kuntosalitreenin rakentaminen ilman suuria määriä erilaisia laitteita. Viedään kuntosalitreeni siis ihan perusteisiinsa ja mikä muu voisi olla kaiken treenin perusta kuin kunnon Olympia-levytankosarja hoystettynä riittävällä määrällä painokiekkoja?

tankosetti
Tankosetti painoineen hankittu www.kuntokauppa.fi:stä

Jo pelkällä levytankosetillä pystyy rakentamaan tehokkaan treenin, kuten TÄSSÄ aiemmassa jutussa huomattiin. Liikevalikoima laajenee kuitenkin huimasti kun mukaan otetaan laadukas ja tukeva Power Rack. Omassa rack-valinnassani yksi merkittävä tekijä laadun (ja luonnollisesti tyylikkään ulkonäön) ohella oli kunnon leuanvetomahdollisuus erilaisilla otteilla. Se olikin yksi syy, miksi valintani kohdistui juuri tähän kyseiseen Heavy Duty Power Rackiin.

rack
Heavy Duty Power Rack hankittu www.sport-trade.fi:stä

Näille kantimille rakentuu siis Metallisydän-Gym. Mutta katsotaanpa millaista treeniä siellä Metallisydän-Gym:llä oikein sitten pystytään tekemään…

Ensimmäinen todellinen koitos on yhdistetty selkä- ja jalkatreeni, joka alkaa leuanvedolla.

leuanveto

Leuanvetoa tein viisi kierrosta, joissa jokaisessa oli tarkoitus vetää kymmenen leukaa kolmella eri oteleveydellä. Ensin kymmenen leukaa leveällä myötäotteella, sitten kymmenen leukaa perinteisellä hartioiden levyisellä vastaotteella ja lopuksi kymmenen leukaa kapealla vasaraotteella. Täytyy myöntää, että tavoitetoistomääristä jäätiin jo toisella kierroksella ja viidennellä kierroksella toistot jäivät jo todella vähiin… No jääpä ainakin parannettavaa!

Toisena liikkeenä toimi kulmasoutu tangolla.

kulmasoutu

Heti ensimmäisessä sarjassa sai huomata leuanvetojen menneen perille, isoja painoja ei tarvinnut haaveillakaan tankoon latoa jos halusi pitää liikkeen edes suhteellisen puhtaana… Nyt ei oteleveyksillä kikkailtu, viisi tavallista kymmenen toiston sarjaa riitti enemmän kuin hyvin…

Selkä oli rääkätty kahdella liikkeellä melkoisen tukkoon. Oli siis aika siirtyä jalkojen pariin. Aiemmin suunnittelemani etukyykky-maastaveto treeni sai jäädä toiseen kertaan ja jalkatreeniksi sai tällä kertaa riittää perinteinen kyykky. Siinäkin oli ihan riittävästi tekemistä leuanvetojen ja kulmasoutujen jälkeen…

kyykky

Tankoon sopivasti rautaa ja kyykkäämään. Tyhjästä tangosta lähdettiin lämmittelemään ja jokaisen kymmenen toiston jälkeen tankoon lisättiin sopivasti painoa, kunnes kymppi ei enää tullut täyteen. Sitten lähdettiin tiputtelemaan takaisin. Vanha kunnon pyramidi-harjoitus siis. Ja hitto että oli tehokas! Jalat tuli todellakin treenattua yhdellä ainoalla liikkeellä…

Ensimmäinen todellinen koitos kunnialla takana. Seuraavalla kerralla seuraavien lihasryhmien pariin!

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Metallisydän-Gym tositestissä”

  1. Itsekin tuli aloiteltua salitreenit kotipunttiksella. Levypainoja riitti reilu 600kg asti yhteensä ja kaiken siellä pystyi tekemään mitä yleisillä punttiksillakin ja parasta, omassa rauhassa. Tietenkään mitään vitkuttimia ei pieneen huoneeseen mahtunut. Ainoa noissa on huonoa että jos meinaa pitää budjetin kohtuullisena niin käsipainoissa pitää säästää. Meilläkin oli yhdet kässärit joihin voi sitten lisätä painoja. Mitään käsipainopenkkiä ei tehty kun pari 20kg lätkää kämmenen ympärillä ei taannut oikeen osuvaa liikerataa.

    • Siinä muuten on varsin kohtuu hintainen paketti! Ite tykkään paljonkin tehdä käsipainoilla eri liikkeitä niin aika ajoin ärsytti myös tuo ainainen painojen vaihtelu käsipainotankoon. Kuullostaa ehkä pieneltä vaivalta mutta olihan se aika luksus tunne kun pääsi yleiselle salille ja sai vaan telineestä valita minkä painosella haluaa seuraavaksi tehdä 🙂
      Toisaalta niinkuin sulla kun kotipunttis on lisänä yleisen salin lisäksi niin tuollainen ajaa asiansa aivan loistavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta