Tunarit salilla

Jokaisella salilla on omat tunarinsa, ne jotka kompuroi juoksumatolla, kaataa kyykkyhäkin tai jotenkin onnistuu tiputtamaan kaikki käsipainot yhtäaikaa koko telineestä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ole kyse noista onnettomista huonon tuurin omaavista kömpelyksistä. Ei, vaan tällä kertaa nostetaan esiin ne melonit kainaloissa kulkevat tunarit, jotka luulevat olevansa salin kovimpia kundeja…

hqdefault

Te tiedätte kyllä tämän porukan. Ne on niitä tyyppejä, joiden ego on isompi kuin kaikkien muiden yhteensä, niitä jotka lataa tankoon aina enemmän painoa kuin jaksavat oikeasti nostaa ja riuhtovat tai rimpuilevat liikkeet tästä syystä täysin väärin ja pahimmillaan itselleen vaarallisesti. Jos joku tekee mavea kahdella sadalla, on näiden urpojen pakko tehdä 210 kilolla vaikka henki menisi…

img-how-to-break-your-back-epic-deadlift-fail-858

Jokaisella salilla on omat saliurponsa, jotka heijaavat aivan liian isoilla painoilla ”hauiskääntöjä” (useimmiten kyykkyhäkissä) niin että selkänikamat ovat varmasti hauista suuremmalla rasituksella tai kyykkäävät kyykkyjä joiden syvyys on senttejä, ei kymmeniä senttejä. Ja sarjan jälkeen olo on kuin Colemanilla, ”light weight beibe!” Samat tyypit lataavat jalkaprässiin kaikki salin kiekot ja nitkuttavat muutaman sentin liikeradalla tai kiskovat ylätaljassa valtavilla painomäärillä hartioiden hipoessa lattiaa. Yksinkertaisesti aivan päin helvettiä.

Jos näille tyypeille uskaltaa varovaisesti huomauttaa tekniikasta tai ehdottaa korjausta, saa saman tien kuulla saarnan siitä, miten ”isoilla painoilla rakennetaan isot lihakset” tai ”tää toimii mulla paremmin näin”. Vanhemmilta oman elämänsä Arnoldeilta tulee faktaa siitä miten ”Virtasen Ranekin aikoinaan treenasi kovaa ja isoilla painoilla ja se sentään kävi vuonna kasiviis kisoissakin. Kyllä se tietää.” Mainitsematta jätetään että Rane on ollut liikuntakyvytön vuodesta ysikaks kun välilevy ampui salin katosta läpi mavea tehdessä. Jos taas kyseessä on nuorempi tapaus, on taustalla takuuvarmasti jokin Branch Warrenin treenivideo tai muu laadukas opas tulokselliseen treenaamiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=H1D0vEy6Enk

Hyvin usein tällaisissa tapauksissa taustalla on trauma siitä, kun treenikaverit ovat kehittyneet kyseistä yksilöä paremmin. Silloin tilannetta on lähdetty tasapainottamaan lisäämällä painoa tankoon vaikka väkisin, oikean suoritustavan kustannuksella. Vastoin näiden kuntosalien spedejen käsitystä, ei sillä riuhtomisella kyllä voimat kasva. Eikä ne kaikki muut treenaajat tuijota ihaillen, vaan huvittuneina…

Vaan eihän nämä jääräpäät sitä tajua. Samaa touhua jatketaan hautaan asti. Tai ainakin siihen saakka, kunnes käy kuten Ranelle, jos ei sitten muut paikat petä ennen.

Mutta ei siinä mitää, en minä tuomitse. Jokainen treenatkoon tyylillään…

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Tunarit salilla”

  1. Hieman samaan kategoriaan voitaneen lisätä ne, jotka vetävät itsestään sarjan aikana ilmeisesti kaikki mehut irti ja liikkeen päättyessä tanko, käsipainot tms. vaan tiputetaan lattialle.

  2. Meidän salilla käy tyyppi, joka aloittaa aina penkistä. Ilman lämmitelyjä ja heti ladataan ainakin n.80kg painoa. Ensin pyöritään rehellisesti 7min penkin ympärillä uhkuen ja puhkuen ja sitten maltetaan mennä penkille selälleen. Penkillä otetaan mielikuva harjoituksia noin 4-5min. Teknikka on noin 15cm alaspäin (ei siis kuuloakaan, että vedettäisiin loppuun asti ja annettaisiin tangon hipaista rintaa) ja aina epätasapainossa nosto ylös (vasen siis heikompi). Sitten lisätään 20kg lisää ja uusiksi koko homma. Nipin napin nousee toinen käsi edellä ja lisää höökiä pönttöön 😀 Pelottavaa (koska tekniikka aivan kamala), mutta samalla kovin huvittavaa katseltavaa.

  3. Tuo hauiskääntökaveri teki muutamalla ekalla toistolla kyllä varsin ok-tyylistä ”cheat curlia” joka on siis OMA liikkeensä verrattuna tavalliseen hauiskääntöön ja jota ei ole tarkoitustaan tehdä kuin satunnaisesti (kuten vaikkapa osatoistoja). Erityistekniikoihin verrattava juttu. Toki loppua kohden tyyli alkoi olla jo aika kauheaa, mutta alussa oltiin vielä ihan tarkoituksenmukaisissa rajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta