Kaikki mitä olet halunnut tietää munasta, mutta et ole kehdannut kysyä!

Kaupallinen yhteistyö: Siipikarjaliitto

Suomalaiset ovat kovin varovaisia munan käytön kanssa. Edes kavereille ei kehdata kertoa kuinka paljon sitä munaa suuhun laitetaan, tai kuinka paljon ärsyttää jos muna on liian löysä. Nyt ei kainostella, nyt otetaan muna käteen ja lauotaan totuuksia!

20150913_220222

Parempi muna suussa kuin kymmenen housuissa

Munien on jostain kumman syystä luultu nostavan kolesterolia ja siksi monet ovat karttaneet munan laittamista suuhun. Tuo uskomus on kuitenkin todettu tutkimuksissa vääräksi ja havaittu, että perusterve ihminen voi huoletta laittaa munan suuhun, halutessaan kaksikin.

20150913_214400
Siitä, kuinka tervettä on laittaa kaksi munaa suuhunsa yhtä aikaa, voidaan olla montaa mieltä…

Munan koolla ei ole väliä kunhan se on luomu

Kaikkihan sen tietää että muna on luomuna parasta. Luomuna muna vaan yksinkertaisesti maistuu paremmalle. Luomumunat ovat puhtaita ja lisäaineettomia, eikä luomumunatuotannossa käytetä geenimuunneltuja raaka-aineita. Luomukanaloiden kanat saavat parasta mahdollista ruokaa ja se tuntuu munissa asti. Luomumunan suuhunsa laittaessaan voi olla varma, että muna on tullut hyvinvoivan kanan pyllystä.

munaa...+003

Munaan voit luottaa

Ihan mitä tahansa munaa ei kannata suuhunsa työntää, sen tietää jokainen. Luomumuniin voi kuitenkin huoletta luottaa, niitä pidetään jopa maailman turvallisimpana elintarvikkeena. Luomumunan voi laittaa suuhunsa vaikka raakana!

20150914_122039

Muna on miehen paras ystävä

Kukapa ei tykkäisi pyöritellä munaa käsissään. Nyt kun on varmasti jokaiselle on tullut selväksi, että luomumunan voi huoletta laittaa myös suuhun, on ehkä tarpeen tarkastella hieman enemmän mitä tuo luomumuna sisältää. Muna on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista. Valkuainen sisältää pääosin proteiinia, vettä ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on rasvaa, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Oikea terveyspommi siis!

20150913_213927

Kun kana voi hyvin, muna voi hyvin

Tämä on yksi perustavimpia asioita, joita jokaisen munien kanssa pelaavan tulisi tietää. Suomessa kanoille syötettävä rehu on turvallista ja rehut kuuluvat salmonellavalvonnan piiriin. Luomukanaloiden kanoilla olot on muutenkin muita paremmat, on tilaa tepastella ja touhuta. Myös kanojen terveystarkkailusta huolehditaan ja eläintautien torjunta on maassamme huippuluokkaa. Hyvinvoivista kanoista saadaan hyviä munia.

kanat

Lisää tietoa luomumunista löytyy osoitteesta http://www.luomunasta.fi/luomu/ ja lisää einiinkaksimielisiä totuuksia munista löytyy osoitteesta http://tottamunasta.fi/

Käykää tsekkaamassa ja muistakaa: Kun saa vähintään kerran päivässä kunnolla munaa, pysyy mieli virkeänä ja hymy huulilla!

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=muna-metallisydan-1;EASTpostID=16832]

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Kaikki mitä olet halunnut tietää munasta, mutta et ole kehdannut kysyä!”

  1. Haha, aamun piristys! 😀 Niin huonoa huumoria ettei voi olla nauramatta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta