Ihmiskoe – kolme päivää ilman hiilareita, miten kävi?

Tässä viimeaikoina on tullut syötyä hieman vapaammin. Tai sanotaan nyt suoraan, että aika paljon kaikenlaista roskaa. Nyt oli aika katkaista tuo herkuttelun kierre, heittäytyä huiman ja miltei epäinhimillisen ihmiskokeen koehenkilöksi ja jättää hiilihydraatit lähes kokonaan pois ruokavaliostani kolmeksi päiväksi.

20150904_154408

Tiedostin hyvin lähteväni uhkarohkealle polulle, ilman hiilareita minusta saattaisi kuoriutua kiukkuinen ärripurri tai täysin väsähtänyt laiskamato. Silti, kaikkia ja kaikkea uhmaten päätin tarttua haasteeseen ja dumpata hiilarit kolmeksi päiväksi. Koska tässä ihmiskokeessa oli kyse suuresti myös luonteenlujuudesta, avasin koetta edeltävänä iltana jopa karkkipussin kaappiin valmiiksi. Kestääkö kantti? Meneekö hermo? Jääkö karkkipussi edelleen koskemattomaksi? Se selviää kohta!

Mitä sitten oikein söin, kun kaikki herkulliset hiilarit oli riisuttu ruokavaliosta ja karkkipussikin oli kaapissa ainoastaan ärsykkeenä?

Aamuni alkoivat normaalin kaurapuuro-raejuusto-proteiinijauho-mehukeitto-kananmuna-aamiaiseni sijaan EnsiApuAamiaisella, eli lasillisella EAA:ta. Varsinainen aamiainen, eli raejuusto-mehukeittosekoitus ja pari keitettyä kananmunaa seurasivat vasta tunnin-kahden kuluttua.

20150901_083101 20150901_093720

Onhan se myönnettävä heti alkuun että kyllä sitä tuttua ja turvallista kaurapuuroa oli ikävä ihan jokaisena aamuna. Osin kyse on varmasti tottumuksesta, mutta kyllä se puuro vaan ihan eri tavalla täyttää vatsaa ja antaa energiaa päivään, joskin EAA saattaa hyvinkin jäädä aamun ensimmäiseksi juomaksi jatkossakin…

Lounas ja päivällinen koostuivat kaikkina kolmena päivänä lähinnä jauhelihasta, raejuustosta ja keitetyistä kananmunista. Esillepano vaan vaihteli hieman sen mukaan mitä vihreää oli tarjolla tai kuinka kova kiire esimerkiksi töissä oli…

20150901_150254 20150901_190211

Ihmiskoe tai ei, iltapalarahkastani en suostunut luopumaan, vaikka siinä hieman niitä hiilareita onkin. Rahkan höystin tuoreilla mustikoilla, superfoodia you know! Ja pirun hyvää!

20150901_234324

Kolmen päivän ihmiskokeeseen sisältyi kaksi treenipäivää. Niinä päivinä nautiskelin PREZONE:a ennen treeniä ja INTRAZONE:a treenin aikana. Ikävä kyllä jouduin luopumaan suuresta suosikistani AO2:sta sen runsaan hiilarimäärän vuoksi ihmiskokeen ajaksi  ja korvaamaan sen HydroISO:lla treenin jälkeen. Yhden HydroISO-drinkin kippasin kurkusta alas joka päivä myös välipalaksi jossain sopivassa välissä. Hyväähän sekin on, mutta ei mitään AO2:n rinnalla…

20150901_111056

Näillä eväillä siis mentiin, mutta miten päivät sujuivat? No suoraan sanottuna koko ajan oli valtava nälkä. Nälkää ei auttanut yhtään vaikka kuinka lipitin kivennäisvettä (joka sekin oli hiilaritonta vaikka olikin maustettua) ja mussutin purkkaa (joka myös oli maustettua).

Treeni kulki ihmiskokeen ensimmäisenä päivänä vielä ihan hyvin, energiaa riitti ja rauta oli kevyttä. Kokeen toisena päivänä pidin lepopäivän ja kun kolmantena päivänä suuntasin salille oli olo iloinen ja pirteä, pettymys iskikin kunnolla vasten kasvoja salilla kun en jaksanut tehdä siellä oikein mitään, eikä kunnon tuntumaakaan tuntunut saavan sitten millään. Ihme vekottimia nuo hiilarit!

20150905_120432-1

Vaikka energiatasot ja -varastot selvästi hupenivatkin, oli olo samalla jotenkin paljon kevyempi ja pirteämpi. Nukuttua sain koko ihmiskokeen ajan joka yö ihan normaaliin tapaan ja vatsa voi hyvin.

Kun kroppa ja energiavarastot oli tyhjennetty, oli ihmiskokeen seuraavan vaiheen vuoro. Neljäntenä päivänä nimittäin oli tarkoitus tankkailla tyhjentynyttä kehoa ja se tapahtui syömällä lähes pelkkiä hiilareita. Joku saattaisi kuvitella että se on mukavaa puuhaa, mutta totuus on kaukana mukavasta. Riisikakut, karjalanpiirakat, pasta ja riisi eivät paljaaltaan ole mitään uskomatonta herkkua. Aika mukavasti ne kuitenkin täyttivät kehoa ja kolmen päivän aikana pudonneesta lähes neljästä kilosta palasi yhden päivän aikana yli kaksi kiloa takaisin. Samalla treeni lähti kulkemaan taas ihan uudella innolla.

20150826_104335

Mitä järkeä tässä ihmiskokeessa sitten oikein oli? No ei varmaan yhtään mitään. Mutta tulipahan testattua ja samalla buustattua aineenvaihduntaa taas ihan uusille lukemille. Ja eiköhän se keho taas hyödynnä saamiaan hiilihydraatteja hieman paremmin.

Ainakin kaikki herkut jäivät pois neljäksi päiväksi, eikä niiden pariin edes kiinnosta palata. Tai no, pitäähän se avattu karkkipussi pois syödä…

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Ihmiskoe – kolme päivää ilman hiilareita, miten kävi?”

  1. Jos suorittaa tämmösen tyhjennyksen, nii miten proteiinin ja rasvan suhteen, et pysyykö samana vai lisätäänkö? grammaa/painokilo?

    • Mä pidin proteiinit ja rasvat samoissa kuin muutenkin, tiputin vaan hiilarit pois.

  2. Näkyy olevan vanha postaus..mut nyt on ihan pakko kommentoida että puhut paljon mutta paskaa! Kannattas tutustua aiheeseen ihan pikkasen enemmän. Jos oisit korvannut hiilarit rasvoilla oisit treenannu kovenpaa kuin koskaan. Ihan vaan mietittäväksi semmoinen että kun lopetin hiilareiden suoranaisen syömisen hanskan ympärysmitta kasvoi 6cm ja rasvaprosentti putosi 13 (tämä siis 6kk) En tiedä paljonka sulla oli prodet/painokilo. Mutta jos pidit ne noin 2 niin metsään meni. Nyt alkaa toinen 6kk treenijakso jossa mennään 3 jakosella 2 kertaa viikkoon ja palautuminen on ollut todella hyvällä tasolla. (sen verta omaa taustaa voin valottaa, että teen esim. mavee 180-200kg 6×6 kahenminutin palautuksilla.) Lue asiasta enemmän ja kokeile 3kk jakso niin saattaa yllättää!

    • Kuten sanoit, ikivanha postaus 😀

      Tällä hetkellä muuten mennään kolmatta viikkoa ilman hiilareita, treenitehot pysyy ja paino putoaa. Mutta joo, hiukan eri tavalla toteutettuna 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta