Pakolaiskysymys

Eurooppaan tulvii pakolaisia hädän keskeltä, Suomeen perustetaan vastaanottokeskuksia ja rakennetaan erilaisia tukipaketteja hädänalaisia auttamaan. Jotkut tarjoutuvat ottamaan pakolaisia asumaan jopa omaan kotiinsa. Samalla huolestuneet kansalaiset pelkäävät rikollisuuden kasvavan ja jopa oman ja läheistensä turvallisuuden puolesta. Joka puolella kuohuu, se on kaikkien huulilla, nimittäin pakolaiskysymys.

Vastakkainasettelu ja erilaiset mielipiteet tulevat korostetusti esiin Iltalehden videossa Harjavaltaan perustetusta vastaanottokeskuksesta ja sen aiheuttamasta kuohunnasta LINKKI VIDEOON

vastaanottokeskus

En muista tämänkaltaiseen vastakkainasetteluun törmänneeni aiemmin, Suomi on jakautunut kolmeen leiriin ja tilanne on hyvin räjähdysherkkä. Pakolaisten vastustajat tuovat jyrkästi esiin asian kaikki mahdolliset negatiiviset puolet, kun taas turvapaikanhakijoiden puolustajat haluavat ummistaa niiltä silmänsä kokonaan. Kolmannessa leirissä ollaan hiirenhiljaa ja ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen leimaantumisen pelossa. Tilanne on hankala myös päättäjien osalta. Muista maista ei voida ottaa mallia, Suomen on tehtävä omat ratkaisunsa ja oli ratkaisu minkälainen tahansa, on osa kansasta vahvasti sitä vastaan.

Vaikka asia on vakava, en voinut vastustaa kiusausta tuoda mukaan pientä huumorin häivähdystä. Jostakin syystä ILTV:n video toi vahvasti mieleen sketsisarjat ja erityisesti Toini ja Heikki Haaman Shown Haja-asutusalueen uusnatsit -sketsin. Mistä lie tällainen mielleyhtymä syntynyt…

Ja vaikka uhkana onkin leimaantua rasistiksi, uusnatsiksi ja vaikka miksi, en voi vastustaa kiusausta linkittää mukaan myös tietyllä tavalla ajankohtaista Soitinmenojen Neekerikysymys-sketsiä. Ihan tällaista ratkaisua ei ehkä kuitenkaan haeta turvapaikan hakijoiden koteihin majoittamisella…

Mitäpä luulette, riittäisiköhän Suomalaisilla tällä hetkellä suvaitsevaisuus vastaavaan sketsiin kokoperheen viihdeohjelmassa parhaaseen katseluaikaan?

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Pakolaiskysymys”

 1. Ainut mikä itseäni huolestuttaa on se että tilanne on voinut riistäytyä niin pahaksi, että paetaan maasta massoittain sekä se jaksetaanko ja halutaanko heitä kotiuttaa uuteen kulttuuriin. Moni pelkää että heidän mukana tulisi myös ongelmia. Ehkäpä niitä ongelmia ei tulisi jos heitä kohteltaisiin tasa-arvoisina ihmisinä eikä alusta lähtien nyrpistettäisi nenää.

 2. Niin, kuka ottaa vastuulle kotiuttamisen ja uuden kansallisidentiteetin iskostamisen (10-20v projekti per henkilö) ?

  Vai annetaanko vähän rahaa ja katto pään päälle, EU hälläväliävapaus identiteetti ja thats it, olkoot omissa oloissaan keskuudessamme?

 3. Suomi ja eurooppa tulee olemaan vielä niin kusessa näitten maahanmuuttajien kanssa.
  Se on sitten 5 vuoden päästä turha päättäjien itkeä. Nytkin on kovat leikkaukset tehty Suomessa.
  Mutta leikkaus rahat palavat tähän pakolais asiaan. Ja miksi Suomeen ei muka voisi tulla
  ruotsin kaltaista lähiö ongelmaa. Jos keneltä vaan päättäjältä kysyy,niin siihen tulee varmaan todella
  tyhmä vastaus, ja vähettely että se ei ole mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta