Metallisydämen suosikkiliikkeet eri lihasryhmille

Meillä kaikilla on jokin suosikkitreeni, jonka tekee aina mielellään silloin kun pitäisi treenata jalkoja. Kyllä, tietoisesti dissasin heti alkuun jalkatreeniä, se kun on itseni lisäksi useimmille se vastenmielisin treeni. Jos minä saisin päättää, treenaisin joka kerta olkapäitä, siitä tykkään kaikkein eniten. Mutta entäs jos kaivetaan se suosikkiliike jokaiselle lihasryhmälle, myös niille jaloille?

20140515_093611

Koska jalkatreeni on se vastenmielisin treeni, aloitetaan sillä. Jalkatreenin ylivoimainen suosikkini on perinteinen takakyykky. Raskaana ja brutaalina liikkeenä siinä vaan on jotain hienoa.

20150515_163032

Seuraavana selkätreeni. Leuanveto olisi varmaankin se tehokkain ja kokonaisvaltaisin selkätreeniliike, mutta täytyy kyllä sanoa, että suosikkiliikkeeni selälle on alatalja kapealla kahvalla. Sillä vaan saan jostain syystä parhaan tuntuman selkään.

20150121_113115

Rintatreenin suosikkiliikkeeni ei suonkaan ole perinteinen penkkipunnerrus, vaan sen kaveri, vinopenkkipunnerrus. Sillä saan erinomaisen tuntuman rintaan ja se sopii olkapäilleni huomattavasti tasapenkkiä paremmin.

Sitten on hankalimman vuoro, olkapäätreenissä kun on vain suosikkiliikkeitä. Ehkä kaikkein suurin suosikki on kuitenkin vipunostot sivuille, sillä niillä saan joka kerta piiskattua olkapääni kunnolla loppuun asti ja aikaan mahtavan poltteen.

20150111_101309

Ojentajalle suosikkiliikkeeni on dippipunnerrus. Raskailla lisäpainoilla dippi on brutaali liike, kun taas ilman lisäpainoja saa pidemmällä dippisarjalla kivan poltteen ojentajaan. Myös pudotussarjat toimivat dipissä hyvin.

Viimeisenä monien teinipoikien suosikki, eli hauis. Itse saan tuetuilla liikkeillä kohdistettua rasituksen parhaiten juuri hauikselle, siksipä suosikkiliikkeeni on tuettu hauisliike scott-penkissä.

20140515_093611

Lopuksi vatsatreenin suosikkiliike, joka on ehdottomasti haastavuutensa vuoksi voimapyörä. Suorin jaloin ei montaa toistoa tule, vielä…

Siinä Metallisydämen valinnat, ja kas kummaa, niistähän saa koostettua ihan kattavan yksijakoisen treeniohjelman. Ihan mahtavaa, joka kerta vain ja ainoastaan suosikkiliikkeitä!

Millainen olisi sinun suosikkiliikevalikoimasi?

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Metallisydämen suosikkiliikkeet eri lihasryhmille”

  1. Melkeinpä jopa ihmettelin, että et valinnut mavea ykköseksi kyykyn sijaan 😀

    • Hehe 🙂 Täytyy myöntää että valinta oli vaikea 🙂 Yritin sovittaa mavea selkäliikkeeksikin, mutta luovuin sitten kuitenkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta