Asenteet uutisoinnissa

Olen viimeaikoina ollut huomaavinani tietynlaisten sivuseikkojen korostuvan median uutisoinnissa, asioiden joilla ei sinänsä ole mitään tekemistä itse uutisen kanssa. Välillä tuntuu että uutisoinnilla pyritään vaikuttamaan suoraan ihmisten mielipiteisiin. Luodaan, tai ainakin vahvistetaan jo ennestään olemassa olevia ennakkoluuloja.

Törmäsin tässä pari päivää sitten erääseen uutisointiin, joka sai minut pyörittelemään taas kerran päätäni…

skootteri

Tällaisessa uutisoinnissa on pakko ihmetellä miten tarkoituksenmukaista on tuoda esiin varastetun skootterin väri? Onko korrektia sanoa skootteria mustaksi? Onko sillä ylipäätään mitään merkitystä tämän uutisen suhteen minkä värinen varastettu skootteri on?

Uskon että kyseessä on yksittäistapaus, jonka johdosta on aivan turha leimata kaikki mustat skootterit mahdollisiksi rikoksen kohteiksi. Toivoisinkin median edustajilta ja toimittajilta tarkkuutta uutisointiin ja huomion kiinnittämistä oleellisiin asioihin.

Alkuperäinen uutinen löytyy TÄÄLTÄ

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Asenteet uutisoinnissa”

  1. Itse kyllä suhtaudun uutisointiin epäilevästi, en siis usko 100% suoraan. Aina media kuitenkin valitsee jonkin tietyn kannan uutisoitaviin juttuihin ja uutiset tehdään tätä kantaa tukien. Syitä kannan valintaan ei vain kerrota.

    • Ei nyt niinkään, pieni vääräleukakevennys vaan muuten niin asiallisten ja asiapitoisten tekstien väliin…

  2. 😀 😀 😀 Joo, kyllä uutisoinnissa pitäis pyrkiä neutraaliuteen ettei syötettäs ennakkoluuloja tai ruokittas asenteita entisestään 😉 Kuka nyt ostaa mustaa skootteria tän jälkeen, kun ihmiset pelkää sen heti tulevan varastetuksi!? Tämä tämmönen aiheuttaa syrjimistä ja kohta kaikilla on vaan jotku valkoset mopot.. tai jotain! 😀

    Kiitos ihan huipusta blogista, tämmöset kevennykset on aina tarpeen muuten niin sun asiapitoisessa ja jopa ajoittain vakavahenkisessä kurttuotsaisesti kirjoitetussa blogissasi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta