Aloittelija! Näillä kikoilla treenaat kuin konkari!

Maailma on täynnä ihmisiä joita salitreenin aloittaminen kiinnostaisi, mutta salille lähteminen kuitenkin kauhistuttaa. Mietityttää osaako siellä tehdä mitään ja mitä kaikki muutkin ajattelevat aloittelijan nähdessään… Ei hätää, Metallisydän neuvoo varmat kikat, joilla hämäät kaikki luulemaan sinua salitreenaamisen konkariksi!

20140530_102023

1. Muista aina valittaa jonkun paikan olevan kipeä.

Kauan treenanneita yhdistää omituinen tarve valittaa kivuistaan ja säryistään. Jos joku paikka on kipeä, se kerrotaan varmasti ainakin kahdelle kanssatreenaajalle ja varmuuden vuoksi sen verran kovaan ääneen että muutkin kuulevat. Polvikivusta saa helposti myös tekosyyn jättää jalkatreeni väliin.

20150623_102922

2. Muista pudotella painoja ja jättää ne laittamatta paikoilleen, mutta silti valittaa muille, jotka jättävät panot laitteisiin tai lattioille.

Kauan treenannut luulee omistavansa salin jolla treenaa ja saavansa tehdä mitä haluaa. Kauan treenaava kokee etteivät salin säännöt koske häntä, koska hän jo ikään kuin kuuluu kalustoon. Muiden, erityisesti aloittelijoiden, kokenut treenaaja kuitenkin odottaa noudattavan sääntöjä pilkulleen.

20150823_105710

3. Älä koskaan neuvo muita jos sinulta ei kysytä neuvoa.

Kokenut treenaaja tietää oikeat liikeradat ja muutkin treenaamisen niksit, mutta ei vahingossakaan korjaa kenenkään muun virheellistä tekniikkaa oma-aloitteisesti, korkeintaan hiukan mulkoilee vihjaavasti. Mutta luoja auttakoon jos joku erehtyy kysymään kokeneelta treenaajalta neuvoa, pato ratkeaa. Tällöin kokenut treenaaja muuttuu ammattilaiseksi personal traineriksi, laittaa sinut tekemään pakkotoistoja ja neuvoo samalla niin ruokavalion kuin treenijaonkin suhteen vaikka kyse olisikin pelkästään ylätaljan kahvan valinnasta.

20150207_112720

4. Varaa ainakin kaksi laitetta kerrallaan.

Kokenut treenaaja tekee aina supersarjoja tai giantsettejä ja niihin tarvitaan monta laitetta yhtäaikaa. Muut voivat kyllä odottaa vuoroaan.

Giantset

5. Muista karjua ja ryskiä ihan helvetisti.

Kokenut treenaaja treenaa aina silloin tällöin kovaa ja se tarkoittaa sitä, että painoja pudotellaan ja paiskotaan normaaliakin enemmän, samalla karjuen eläimellisesti. Kukaan ei tiedä miksi, ei edes kokenut treenaaja itse, niin vaan kuuluu tehdä.

20150427_162220

6. Muista aina korostaa tuntuman merkitystä.

Kokenut treenaaja voi treenata myös pienillä painoilla, mutta silloin pitää kovaan ääneen koko ajan korostaa sitä, miten tärkeää on pitää tuntuma koko ajan treenattavalla lihaksella ja sitä, että se onnistuu ainoastaan pienellä painomäärällä. Vastapainoksi sitten seuraavassa treenissä taas karjutaan ja ryskitään ihan helvetisti.

20150822_162112

7. Googlaa ja opettele muutaman legendaarisen ammattilaisbodarin nimi ulkoa.

Jos satut tekemään jonkin liikkeen salilla aivan päin helvettiä ja joku kokenut treenaaja tavoistaan poiketen tulee neuvomaan, kerro naama pokkana että juuri näin se Branch Warrenkin treenaa videoillaan. Seuraavalla viikolla voit pidätellä naurua kun tuo neuvoja on kopioinut sinulta tuon päin persettä tehdyn liikkeen ja kovaan ääneen kehuu sitä muille kokeneille treenaajille.

Branch-Warren

8. Muista katsoa kaikki Wileniuksen ja Sirénin Wlogit ja lukea Nyyssölän blogia.

Kaikki kokeneet tai kokemattomat salitreenaajat katsovat Wileniuksen ja Sirénin Wlogeja ja lukevat Nyyssölän blogia. Ne on vähän kuin kuntosalimaailman Putous. Kaikki muut seuraa niitä ja jos olet missannut viimeisimmän jakson, et pääse porukoihin toistelemaan uusimpia hokemia, tai tässä tapauksessa testailemaan uusimpia treenikikkoja.

800_8257-1
Kuva: Mike Sirén
Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Aloittelija! Näillä kikoilla treenaat kuin konkari!”

  1. Jepjep, muistan mainita Metallisydämen blogin huippuneuvot, käyn rähisemässä eri fitness-lajien harjoittajille (varoen toki suututtamasta niitä paksuniskoja) ja naureskelen kaikille crossfittareille yleisellä tasolla!
    Tai no… en vielä kehtaa. Pitää vielä vähän lenkkeillä ennen kisoja, niin ei tässä salille vielä jouda kokovartalokipsiä hankkimaan että juoksu kulkee. Mut kisojen jälkeen aloitan heti niistä paksuniskoista, ja muistan mainita Fitfäsönin Metallisydän-blogin ;D

  2. Hahaa hyvä Metallisydän! Olispa nää ollut olemassa silloin, kun meitsi aloitti salitreenaamisen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta