Angstia ja avautumista vai jotain ihan muuta?

Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa kiukkuisen kirjoituksen maahanmuuttajien hyysäämisestä, Kreikan tukipaketeista ja yhteiskuntasopimuksen kariutumisesta sekä kaikista muista hallituksen töppäilyistä, veronkorotuksista ja ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista. En kuitenkaan viitsi, niistä saa lukea ihan tarpeeksi avautumisia sosiaalisesta mediasta. Ja sitäpaitsi, tämä ei ole mikään ajankohtainenkakkonen-blogi, vaan treeniblogi.

1305953703881

Enpä silti jaksa kirjoittaa treenaamisestakaan, enkä aukoa päätäni crosfittaajille idioottimaisine kippileukoineen tai repiä huumoria bikinifitness-kisaajien iänikuisista pepputreeneistä. Mistä sitten kirjoittaisin? Tällä kertaa päätin kirjoittaa niinkin ihmeellisestä asiasta kuin elämästä.

Me elämme elämäämme omissa oravanpyörissämme, töitä tehden ja arkea pyörittäen. Kerran vuodessa saatetaan käydä ulkomaanmatkalla, Jouluna syödään kinkkua ja juhannuksena sammutaan kokkoon, muuten elämä koostuu pääosin siitä harmaasta arjesta. Herätään aamulla, mennään töihin, siivotaan ja laitetaan ruokaa, päivästä toiseen.

200px-B.virtanen_eats_icecream

Kuinka moni muistaa pysähtyä arjessa miettimään elämäänsä, nauttimaan hetkistä arjen keskellä, imuroinnin ja ruuanlaiton välimaastossa? Itse olen jo vuosia sitten todennut onnellisen elämän löytyvän arjen keskeltä. Ei se yksi ulkomaanmatka vuodessa tee ketään onnelliseksi, ei edes sen odottaminen. Arjesta tulee varmasti harmaata ja tylsää jos sitä elää odottaen, odotti sitten sitä lomamatkaa, joulua, juhannusta, kesälomaa tai vaikkapa seuraavaa viikonloppua.

Me elämme omaa arkeamme joka päivä, tuon arjen keskeltä tulisi löytää se oma onnellisuus. Se ei välttämättä ole helppoa rahahuolineen ja arjen aikatauluineen, mutta kyllä se siellä on, sen voi itse sinne rakentaa, kätkeä kaiken keskelle, tehdä onnellisuudesta luonnollisen osan arkea.

tumblr_static_tumblr_m8ykifc4cu1rtlf2ao1_500_large

Onnellisuus lähtee pienistä asioista, hymystä, naurusta, kosketuksesta. Kerää ympärillesi niitä asioita joista nautit, ja jaa niitä myös muille. Hymyile, kerro tärkeille ihmisille että välität heistä ja anna heidän myös tuntea se. Tee sitä mistä nautit. Jos nautit treenaamisesta, treenaa, jos se tuntuu taakalta, jätä treenaamatta. Jos taas vesijuoksu tai kippileuat saavat olosi tuntumaan hyvältä, yritä sisällyttää niitä arkeesi. Jätä samalla sellaisia asioita pois, joista et pidä tai jotka saavat olosi huonoksi. Jaa aikaasi sinulle tärkeille ihmisille, ihmisille joiden kanssa sinun on hyvä olla, ja karsi pois sellaisia ihmiskontakteja, jotka saavat olosi raskaaksi.

p17jc3tq6gd4c1j171s39evkntr4

Sinä elät elämääsi. Sinä voit rakentaa elämästäsi sellaisen kuin haluat. Yhteiskunnan normit ajavat meidät kaikki oravanpyöriimme, niin hipit kuin insinööritkin, mutta meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen omasta oravanpyörästämme muodostuu. Se voi olla vankila yhtä lailla kuin paratiisi.

Nyt pysähdy hetkeksi ja käytä tuo hetki miettien miten teet tästä päivästä hitusen onnellisemman, niin itsellesi kuin läheisillesikin.

tee työtäs laulellen
”Tee työtäs laulellen, niin työstäkin voit löytää hauskuuden”
Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Angstia ja avautumista vai jotain ihan muuta?”

 1. Täysin samaa mieltä! Harmi vain, että moni ei ymmärrä sitä, että onnellisuus ei tule odottamalla, suurista asioista vaan se on tavallaan päätös nauttia ja etsiä iloa niistä pienistä jutuista. Sen sijaan, että kuuntelisi kaunista linnunlaulua puolella korvalla päivän lehteä lukien, pysähtyisi kuuntelemaan ja oikeasti nauttisi elämästä. Toinen onnellisuuteen liittyvä asia on se, että meillä ihmisillä ei ole aikaa loputtomiin. Jos on vuosia haaveillut jostain (minkä voi toteuttaa) niin tee se,.älä jää odottamaan sitä optimaalista hetkeä, ei sitä tule. Olkaamme, ja tehkäämme itsestämme, onnellisia!

  • Nimenomaan, ei elämää kannata käyttää odottamiseen.

 2. Aivan ihana teksti, tuli ihan tippa linssiin, kiitos tästä muistutuksesta! :’)

 3. Hei tyyppi, onko sulla siellä kaikki kunnossa? Kuka kuoli/sairastui/muu kriisi?

  Joo, kyllähän arki on elämän parasta juhlaa, mut ette te miesväestö yleensä heittäydy näin tunteikkaaksi muuta kuin suuressa kriisissä tai tukevassa humalassa. Koitahan jaksella!

  • Hehehe 😀 Ei oo kyse mistään kriisistä, aina silloin tällöin on vaan hyvä kirjoitella muustakin kuin parsakaalista 😀

 4. Kiitti…jätän sitte treenit väliin! Kauanko saan olla näin onnellinen!? 😉

 5. Ihan hyvä vaan ettet kirjoittanut ym. asioista. Esim. maahanmuuttajien ”hyysääminen” on kokolailla kuvitteellista: nämä ihmiset (oletan, että puhut muista kuin työperäisistä maahanmuuttajista) ovat kaikin tavoin yhteiskunnan pahnanpohjimmaisia, joten heitä ei selvästikään ole ”hyysätty”. Ei ainakaan niin, että se mitenkään näkyisi missään.

  • 😀

   Mä ehdi jo pettyä, että eikö kukaan tartu mun huolella suunniteltuun piiloprovokaatioon 😀 Onneksi nyt nappasi, enkä turhaan miettinyt sanamuotoa sopivan neutraaliksi, mutta silti provosoivaksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta