Metallisydämen hikinen takapihatreeni!

Kesällä ärsyttää välillä mennä kuntosalille huhkimaan sisätiloihin, kun voisi olla ulkona, nauttia auringosta ja helteestä. Eräänä kauniina päivänä tätä pohdiskellessaan, päätti Metallisydän yhdistää auringosta nauttimisen ja salitreenin. Näin syntyi Metallisydämen hikinen takapihatreeni!

Takapihatreeni 1

Todellisuudessa ajatus oman, ainakin alkuun melko yksinkertaisen kotisalin rakentamisesta on kypsynyt mielessäni jo jonkin aikaa. Pari viikkoa sitten päätin lähteä sitä toteuttamaan, vaihe kerrallaan. Ensimmäinen askel kohti Metallisydän Gym:iä oli kunnollisen levytankosarjan hankkiminen. Sellainen löytyi Kuntokaupa.fi:stä ja saapui kotiin kuljetettuna pari päivää tilauksen tekemisestä. Nyt oli aika laittaa uutuuttaan kiiltävä tankosetti tositestiin viikonlopun paahtavassa helteessä…

Ulkotreenit rakentuvat usein hyvin pitkälti toiminnallisten harjoitteiden varaan. Tällä kertaa suunnitelmana oli kuitenkin pitää treeni mahdollisimman lähellä tuttua ja turvallista salitreeniä, tehdä ihan perinteisiä kuntosalilta tuttuja treeniliikkeitä peräkkäin, pitäen kuitenkin liikkeiden välillä ainoastaan sen verran taukoa kuin painokiekkojen vaihtamiseen menee aikaa.

Liikkeelle lähdettiin liikkeestä, jossa levytankoon sai lastata mahdollisimman paljon painoa, maastavedosta.

Takapihatreeni 2

Jokaisessa liikkeessä oli tarkoitus tehdä niin monta toistoa kuin mahdollista ja siirtyä vasta sitten seuraavaan. Maastavedossa sarja venyikin totuttua pidemmäksi, johtuen maltillisista painoista, hiukan alkoi hiki tulla…

Maastavedon jälkeen jatkettiin varsinaisen selkätreenin puolelle, vähennettiin painoja tangosta ja lähdettiin tekemään kulmasoutua.

Takapihatreeni 3

Kulmasoudun jälkeen siirryttiin jalkatreenin puolelle, ensimmäisenä kaikkien fitness-mimmien suosikkiliikkeeseen, askelkyykkyyn. Painoa ei tarvinnut kulmasoudun jäljiltä tankoon lisätä, sillä tanko oli saatava omin voimin niskan taakse. Sinne se heilahtikin kuin leikkiä vaan, ja ei muuta kuin askeltamaan.

Takapihatreeni 4

Askelkyykkyjä tehdessä alkoi ensimmäistä kertaa hiipiä mieleen epäilys, että olikohan sittenkin hivenen vähäjärkinen idea tulla treenaamaan ulos, paahtavaan auringon porotukseen, hiki kun lähti vuotamaan jo kohtalaisen runsaasti…

Tuo ajatus vahvistui siirryttäessä askelkyykyistä takakyykkyyn, laskematta tankoa välillä ollenkaan pois niskasta. Kyykätessä hikikarpalot olivat jo muuttuneet puroiksi, jotka virtasivat siihen malliin, että silmiä kirveli…

Takapihatreeni 5 Takapihatreeni 6

Onneksi kyykkyjen jälkeen oli taas aika vaihtaa tankoon hieman pienemmät painokiekot ennen olkapäätreeniin siirtymistä. Siinä pääsi samalla hiukan vetämään henkeä…

Tuttu ja turvallinen pystypunnerrus ei ole koskaan tuntunut niin tuskalliselta kuin nyt, hien vuotaessa pitkin selkää ja tippuessa nenän päästä. Ja heti kun jokainen irti saatava pystypunnerrus oli tehty, siirryttiin pystysoutuun, tangosta välillä irrottamatta.

20150823_122703 20150823_122706 20150823_122725

Taas pieni lepohetki painokiekkoja ropeltaessa. Loppusuora oli enää edessä käsien treenaamisen merkeissä. Ensin hauis ja heti perään ojentaja. Täytyy rehellisesti myöntää, että paukut oli ojentajaa treenatessa jo aika totaalisen lopussa ja tekniikka ihan mitä sattuu…

20150823_122804 20150823_122805 20150823_122846 20150823_122847

Homma oli kasassa, Metallisydämen hikinen takapihatreeni oli tehty ja Kuntokauppa.fi:n tankosetti koeponnistettu. Myönnettäköön, että mietin itsekin onko päässäni jotain vikaa, kun väitän että hyvältä tuntui 🙂

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Metallisydämen hikinen takapihatreeni!”

  1. Nyt ei kyllä yhtään kunnon fitnessbloggarimeininkiä tässä postauksessa 😀 Sun pitäis hehkuttaa kuinka ihanaa on tehdä ulkotreeniä ja sekaan rutkasti no excuses -asennetta! Kyllä ei tee yhtään mieli nyt roudata painoja pihalle tuollaisen pelottelun jälkeen, että tulee hiki kun treenaa auringonpaisteessa.. 😀

    Oikeesti mulle lähti pukkaamaan tuskanhikeä kun katselin noita aurinkoisia kuvia ja painotankoa niskassa. Mut kohta on taas syksy ja talvi ja kylmä, niin silloin tää postaus saattaa taas lämmittää mukavasti 🙂

    • Hehe 😀 Eiköhän noissa kuvissa olis ilmeet kuitenkin paljastanu ettei se ihan jee jee:tä ollut 😀 Tuskasta ja hikistä puuhaa, mutta kivaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta