Mikä on siellä takana, pepun päällä?

No selkä. Treenataas sitä vähäsen!

Jen Selter
Ai miten tämä kuva liittyy aiheeseen? Ei mitenkään.

Alun arvoitusten jälkeen voidaankin siirtyä suoraan itse treeniin ilman sen kummempia aasinsiltoja.

Ensimmäinen liike on ylätalja, jossa tehdään muutama pidempi, tuntumahakuinen sarja. Ei ole siis tarkoitus riuhtoa suurella painomäärällä raskaita sarjoja, vaan lähinnä hakea tuntumaan treenattaviin selän lihaksiin. Se onnistuu parhaiten pienehköllä painolla ja erityisen puhtaalla liikesuorituksella, keskittyen tekemään liikettä kohdelihaksilla.

20150727_143018Kun ensimmäisellä ”tuntumanhaku-liikkeellä” on saatu tuntuma oikeisiin lihaksiin ja jopa pientä pumppia aikaan, on aika siirtyä treenin ensimmäiseen varsinaiseen, hieman raskaampaan liikkeeseen, kulmasoutuun.

Kulmasoudussa useimmilla ongelmana on liian pysty asento, jolloin liike kohdistuu selän sijaan enemmän hartiaseudun lihaksille. Kulmasoudussa tärkeä onkin säilyttää riittävän matala asento myös raskaammissa sarjoissa ja näin kohdistaa treeni oikeille lihaksille. Painomäärän kanssa kannattaakin olla maltillinen kunnes oppii tekemään liikkeen selällä.

20150727_143353 20150727_143428

Asento voisi olla vielä matalampi kuin kuvissa. Noin siinä käy kun on liian iso ego eikä malta käyttää riittävän pientä painoa…

No, asia korjaantuu seuraavassa liikkeessä, jonka lyhyt ja yksinkertainen nimi on yhdenkädenkulmasoutuistuentehtävässäkulmasoutulaitteessa. Siinä asento pysyy oikeassa kulmassa kunhan vaan malttaa pitää rintakehän kiinni tuessa eikä lähde suuremmin riuhtomaan.

20150727_144221

Treenin viimeisenä liikkeenä tehdään vielä leuanvetoa. Jos aiemmat liikkeet on tehty kunnolla, jättämättä turhia löysiä, ei tässä vaiheessa leuanvedossa tarvita enää lisäpainoja…

20150727_145329

Sellaisella setillä kiusattiin tällä kertaa Metallisydämen pepun päällä nökötävää, joissakin piireissä seläksi kutsuttavaa, hökötystä. Mitäs liikkeitä teidän selkätreeneihinne kuuluu?

Metallisydän

7 vastausta artikkeliin “Mikä on siellä takana, pepun päällä?”

 1. Kulmasoutua lukuunottamatta pitkälti samoja liikkeitä. Leuanvetoa teen vastuskuminauhalla. Harmi vaan, että toisen käden ranne on alkanut siitä kipuilemaan. Myötäotteella teen. Oliskohan tähän ongelmaan jotain ratkaisua?

  • Kokeile eri otteita leuanvetoon, leveämpää ja kapeampaa, myötä- ja vastaotetta. Jos nykyinen ote vääntää rannetta jotenkin huonoon asentoon…

 2. Leuanvetoja (myötäote,vastaote,kommando,kapea tai leveä ote,typewriter ja muita muunnoksia), kulmasoutu ja front leveriä harjoittelen myös (ehkä saan yhden kolmen vuoden päästä, huoh). Joka kerta erilaista.

 3. Hyvä kirjoitus. Mun juttu ei tosin varsinaisesti tähän liity.

  Noin puolisen vuotta sitten muutin olkapäätreenejä radikaalisti kun tuntui ettei ne ole saanut samalla tavalla hittiä kuin muut paikat.
  Kehitys ollutkin parempaan suuntaan sen jälkeen.
  Mitä mieltä arvon fitnessbloggaaja on niskantakaa tehdyistä punneruksista esim smithissä?
  Olen niitä pitänyt mukana, isoilla painoilla en tosin ole repinyt kun toisen olan menin aikoinaan snoukatessa rikkomaan hypätessä päälleen eräästä boksista. Netissä paljon juttua puolesta ja vastaan onko tuo tarpeellinen liike. Iha jees tuota liikettä on ollut repiä viimeisimpinä liikkeinä kun muutenki jo väsynyt.

  • Niskantakaa tehty punnerrus nimenomaan smith:ssä tehtynä on mun mielestä parhaita olkapääliikkeitä kunhan se tehdään oikein ja maltillisilla painoilla. Tankoa ei saa laskea liian alas, takaraivon tasalle riittää hyvin. Treenin loppupuolella nimenomaan erinomainen liike. Tsekkaa ihmeessä blogin arkistoista hiukan mun olkapäätreenejä, sieltä löytyy monenlaista vinkkiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta