Ikea – ei se nyt oikeesti oo niin paha!?!

Aina silloin tällöin saa kuulla miten joku julma vaimo on raahannut kauhusta kirkuvan miehensä väkisin Ikeaan, miten koko reissu on yhtä kärsimystä ja miten mies katsoisi mieluummin vaikka kolmet tangomarkkinat putkeen kuin lähtisi Ikeaan. Miksi ihmeessä miehet kammoaa Ikeaa?

20150804_122718

Itse olen kokenut Ikean kävijä ja osaan ottaa nuo mukavat shoppailureissut rennosti, jopa nauttia niistä. Avainasemassa on asenne. Jos reissuun lähtee sillä asenteella, että siitä tulee kärsimystä niin ihmekös tuo jos niin käy. Päinvastoin, hymy huulille ja leikkimieltä matkaan! Jos jokin puolison innosta hihkuen esittelemä sisustushärpätin innosta, aina voi piiloutua lähimmän telineen taakse. Hyviä piiloja jos jotain Ikeasta löytyy!

20150804_122440

Silloin kun et piileskele hyllyjen takana, sen kun kirjoittelet kiltisti hyllynumeroita ylös. Itseäsi viihdyttääksesi voit silloin tällöin kirjoittaa jonkin numeron tahallasi väärin, se tuo mukavaa lisäjännitystä keräilyvarastossa oikeita pahvilaatikkoja etsiskellessä.

20150804_130054

Oma hauskuutensa on aina myös kaikkien kivojen erikokoisten pahvilaatikoiden sijoittelussa autoon. Aina tilaa ei ole ollut ihan yhtä paljon kuin tällä kertaa, vaan monesti on tarvittu melkoista sommittelua että jokainen laatikko on saatu mahdutettua kyytiin ja peräluukkukin vielä kiinni.

20150804_131930

Ja se paras osuus odottaa vasta kotona. Kuka voi väittää ettei nauttisi Ikean kalusteiden kokoamisesta? Tuskin koskaan tarvitaan yhtään kirosanaa säestämään rakot kämmenissä ruuvaamista.

20150805_164431

Onneksi homma on niin yksinkertaista että lapsikin sen osaa. Meillä pikkuinen prinsessa halusi välttämättä auttaa isiä ja osallistua kalusteiden kokoamiseen.

20150805_165501

Valmista tuli, koska mennään uudelleen!?

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Ikea – ei se nyt oikeesti oo niin paha!?!”

 1. Asiaa! Oon satavarma että on miesten keskuudessa muodikasta inhota Ikeaa. Se on varmaan joku miehuuden mitta. Eihän sitä nyt voi äijäkavereille myöntää että saattas jopa nauttia mokomasta reissusta. Oma mieheni on ihan selkeästi elementissään kyseisessä putiikissa, tutkailis tavaroita tarkemmin ko minä itte. Ostosten jälkeen on kuitenkin kotona pakko pistää facebookkiin kuva oluttörpöstä ja huonekalun kokoamisohjelapusta. Ja siihen vielä kirosana. Jotta miehekästä.

  • Joo, mä uskon myös että miehet ei oikeesti vaan uskalla tai kehtaa kertoa tykkäävänsä Ikeassa käynnistä kaikkine oheisjuttuineen 🙂

 2. Ei ole nykyään enää montaakaan hommaa jossa mies pääsee pullistelemaan vaimonsa ihailun loisteessa, mutta käynti ruåtsalaisessa laatikkokaupassa ja ruuviväännin auttaa asiaa. Miehen roudatessa laatikkokasoja ja kasatessa mööpeleitä parisuhteen naisosapuolen tehtävä on puolestaan hengailla lähellä ja suoda jakamatonta huomiota miesosapuolta kohtaan, esimerkiksi ojentamalla kulloinkin tarvittavia työkaluja ja osia. Olen toki kuullut että Ikean reissu ja mööpeleiden kasaus on joillekin parisuhteen kriisin paikka, itse näen sen enemmänkin parisuhdetta huoltavana toimintana. Kuka mies muka voi väittää ettei kerää just niitä kaikkia laatikoita kerralla kannettavaksi että voi näytellä voimiansa, tai ei halua kuulla naisensa suusta ”ihanaa kun sä osaat”. Tää on vaan moderni versio ikiaikaisesta toimintamallista jossa mies raahaa metsästämänsä hirven kotiluolaan perheelleen.

  • Erittäin hyvä näkökulma Ikea-aiheeseen. Miesten kannattaisi ehdottomasti ottaa tämä huomioon (ja naisten myös) 😀

 3. Mää olen hävittänyt kaikki ikean tauhkat kämpästä. Lastulevyt, pahvikanaverkkostyroksit ja loputtomat muovikuppikipot eivät ole kestävän kehityksen mukaisia. Muijakin ymmärtää.

  T. Miesten Mies

  • Ne on kaikki ns. kertakäyttökamaa tässä kertakäyttöyhteiskunnassa. Ei periydy enää kirjoituspöydät isältä pojalle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta