Nopea pumppi rintaan ja olkapäihin

Aina ei ole aikaa treenata pitkän kaavan mukaan. Aina ei ole aikaa edes tehdä penkkiä. Voiko olla mahdollista tehdä tehokas treeni pakkalaitteilla ja vielä nopeasti? Kyllä on, Metallisydän neuvoo miten!

Tällä kolmen liikkeen yhdistelmällä saat nopeasti ja tehokkaasti pumppiin sekä rinnan että olkapäät. Parhaaseen lopputulokseen olen päässyt kuvissa näkyvillä Porihallin pakkalaitteilla, mutta yhtälailla treenin voi toteuttaa ristikkäistaljassa.

Ensimmäiseksi tartutaan kahvoihin ja lähdetään tekemään rutistusliikettä rinnalle suoraan sivuilta. Porihallin laitteessa kahvat tulevat valmiiksi sopivalta korkeudelta, mutta ristikkäistaljassa voit tehdä saman liikkeen laittamalla kahvat taljojen alaosiin ja menemällä makaamaan penkille taljojen keskelle.

20150711_102252

Painoa laitteeseen laitetaan sen verran, että saadaan tehtyä tiukka 20 toistoa. Sitten pidetään 10 sekunnin tauko ja tehdään niin monta toistoa kuin mahdollista, taas 10 sekunnin tauko ja niin monta toistoa kuin mahdollista. Tätä jatketaan kunnes päästään yhteensä 100 toistoon.

Sitten on aika vaihtaa liikettä. Noustaan seisomaan (niin tässä Porihallin laitteessa kuin ristikkäistaljassakin) ja asetutaan niin, että vastus tulee alaviistosta. Tästä lähdetään tuomaan kahvoja eteen, hieman yläviistoon samalla rutistaen rintoja yhteen.

20150711_111120

Ja sama homma, yhteensä 100 toistoa niin monella 10 sekunnin tauolla kuin tarve vaatii.

Kolmas 100 toiston setti tehdään vipunostoja pakkalaitteella. Tämä on ehkä suosikkilaitteitani Porihallilla. Millään muulla ei saa niin mahtavasti tuntumaa olkapäihin ja niin jäätävää poltetta. Tämän pystyy toki myös toteuttamaan ristikkäistaljassa ottamalla alakahvoista kiinni ns. ”ristiin”.

20150711_111308

Ja tosiaan, taas se 100 toistoa tarvittavilla 10 sekunnin tauoilla.

Aikaa menee noin 15-20 minuuttia ja polte ja pumppi rinta-olkapääosastolla on melkoinen…

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Nopea pumppi rintaan ja olkapäihin”

  1. Siitin näkösii laitteita. Tommosia pitäis löytyä joka salilta. Paria vastaavaa oon koittanut on niis kyl omat hyvät puolet.

    • Noi on kyllä ihan helkatin hyviä laitteita, todella hyvän tuntuman saa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta