Metallisydämen vinkit kireisiin hihoihin – osa 2

Viimeksi pumpattiin hauista, tehtiin hauiskääntöjä tangolla, käsopainoilla ja scott-penkissä ja johan alkoi hihat kiristää. Nyt laitetaan ne hihat repeämään kunnon ojentajatreenillä!

Harva teinipoika tulee päivittäin hauista pumpatessaan ajatelleeksi, että olkavarren paksuudesta kaksi kolmasosaa tulee ojentajasta. Jos siis halutaan massiiviset kädet, kannattaa välillä unohtaa se jatkuva hauispumppailu ja keskittyä kunnolla myös ojentajan treenaamiseen.

Oma ojentajatreenini noudattaa usein kaavaa, jossa ensimmäisenä liikkeenä on taljaliike, jolla saadaan hyvä tuntuma ja polte ojentajaan ja etukäteisväsytettyä lihasta varsinaisia raskaampia liikkeitä varten.

20150719_101721

Toisena liikkeenä teen usein jonkin ranskalaisen punnerruksen variaation, esimerkiksi käsipainoilla tehtynä saa erittäin hyvän venytyksen ja tuntuman ojentajaan.

20150719_102245

Kolmantena liikkeenä on usein dippipunnerrus, jossa ei enää tarvita sen suurempia lisäpainoja, vaan tehdään liike rauhallisella tahdilla keskittyen hitaseen negatiiviseen vaiheeseen.

20150719_102547

Kun sekä hauis- että ojentajatreeni tehdään kunnolla, alkaa hihat väistämättä kiristää. Ei siis muuta kuin kovaa treeniä ja kireitä hihoja!

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta