Miksi fitness-jengi luulee olevansa muita parempia?

Noniin, läskit tuli lynkattua parissa edellisessä blogitekstissä, nyt on noiden nenä pystyssä ja peppu töröllä kulkevien fitness-mimmien ja hauista jatkuvasti pullistelevien punttipaavojen vuoro.

99e8c71d4f59f8fc0ee9f3b3996f195c

Se on kumma, että kun kroppa on kuosissa, koetaan että ollaan jollakin tavalla muita parempia. Kaikki jotka ei syö mautonta fitness-ruokaa ja treenaa salilla vähintään kuusi kertaa viikossa on laiskoja ja saamattomia. Niin ja mikään muu treenaaminen ei tietenkään ole fitness-jengin mielestä mistään kotoisin kuin se salitreeni.

Fitness-jengi kantaa joka paikkaan aina sheikkereitä ja eväskippoja. Niitä esitellään oikein teatraalisesti ja muiden ruuille nyrpistellen ja ollaan niin terveellistä ja fitnesstä. Jos joku uskaltaa kyseenalaistaa proteiinijuoman hörppimisen kesken teatteriesityksen, on show pystyssä, siis siellä katsomon puolella. Sehän on suoraa vittuilua ja tarkoittaa automaattisesti koko fitness-jengin terveellisen elämäntavan kyseenalaistamista.

six-pack-fitness-3-meal-bag-open

Juhlissa ja kutsuilla fitness-jengi nyrpistelee nokkaansa tarjottaville. Kakku ei kelpaa ja voileipiinkin on perkele laitettu voita eikä kinkkukaan ole vähärasvaista. Onneksi fitness-jengillä on ne omat eväspurkit mukana.

Vaakaa tuijotetaan joka päivä ja vyötärön ympärys mitataan mittanauhalla vähintään kerran viikossa. Ja sitten väitetään että ne on lihavat ihmiset joilla on on paino-ongelmia.

131992248

Ruoka punnitaan grammalleen ja naama pokkana väitetään että maustamaton kana ja haudutettu parsakaali on hyvää, tai korkeintaan käytetään vanhaa klisettä ”ei sitä maun takia syödä”, ja tungetaan parsaa suuhun kyökkien ja manaten muiden epäterveellisiä ruokia… makaronilaatikko, mikä valtava hiilaripommi!

Ja sitten ahtaudutaan ihan liian pieniin vaatteisiin. Se on ihan ok että fitness-mimmi vetää päälleen kahta kokoa liian pienet farkut tai punttipaavo paidan, joka meinaa ratketa saumoistaan. Samalla kauhistellaan jos joku hieman pulleampi uskaltaa laittaa päälleen jotain istuvampaa. Eihän se käy, se on fitness-jengin yksinoikeus!

skinny_jeans

Laihat ihmiset on kaikki fitness-jengin mielestä syömishäiriöisiä. ”On se kumma että ei voi syödä normaalisti!” tokaisee fitness-jengi ja jatkaa kyökkimistä parsakaalinsa kanssa.

Metallisydän

14 vastausta artikkeliin “Miksi fitness-jengi luulee olevansa muita parempia?”

 1. Pliis, sanokaa mulle, että tää on oikeasti vain hyvin, hyvin rajallinen ihmiskunta, joka elää tätä omaa kuplaansa ja arvioi toisten urheilullisuutta belfieiden ja eväsrasioiden perusteella. Ja se sama rajallinen porukka on sitä, mikä pyörii näillä kaikilla sivustoilla ja kadulla arvioi milloin kelläkin on liian tiukat vaatteet.

  Minä tajusin tämän älyttömän fitnesshömpän, kun uusi työkaverini sanoi ilahtuneena tutustuttuaan minuun, että ”voi vitsi miten sää ootki niin ihanan tavallinen”. Tavallinen, täh? Ai millanen mun pitäis olla? Minunkin kropan on yli 20 vuoden aktiiviurheilu aika hyväksi muokannut eikä esim. 30 km työmatkan pyöräily päivittäin kahteen kertaan ole ongelma (siis minulle, kestävyysurheilun vihaajille on), mutta en vissiin tee asiasta tarpeeksi isoa ja näyttävää numeroa, kun en saa nimeeni fitness-etuliitettä. Damn! Pitäiskö se laittaa siis insta- ja Fb-tili mun urheilijaminälle, kuka täällä saatana tavallinen haluaa olla!

 2. Täyttä asiaa koko teksti. Olen laihanluikku, joka aloitti salilla käynnin vetreyden ja massan ’kasvattamista’ varten. Jo kolmannella kerralla salilla sain kuulla kommenttia ulkonäöstäni. ”Mee mäkkiin luukasa”.

 3. Pisti hymyn huulille tämä teksti 🙂 Oikea päivän piristys! Kyllä se niin taitaa mennä että kohtuus kaikessa, myös siinä terveellisyydessä 😀

 4. No ei kaikki ole tuollaisia. Moni ketä treenaa tekee sitä itselleen ja hakee niitä rajoja ja myös kasvattaa itsekuria. Itse olen Kausi luontoinen salilla käviä. Kyllä se itsetuntoa kasvattaa ja on terveellistä. Jos näyttää hyvältä ei siitä saisi tehdä numeroa muille.

 5. Fitnessbuumissa ärsyttää se, ettei ennen niin arkinen saliharjoittelu itsessään nähtävästi enää käy harrastuksesta: Ihmiset kysyvät salilla, mitä lajia harrastan. Eräs entinen kovan tason painonnostaja ehdotti voimailua. Olisi kuulemma hyvät ominaisuudet sellaiseen. Katsoin syrjäkarein tätä arviolta 150-senttistä, 50-kiloista naista ja mietin, etteivät meidän fysiikkamme – minä 175/75 – vallan erehdyttävästi toisiaan muistuta. Kaikkiaan lyhyellä aikavälillä kolme ihmistä on ehdottanut minulle painonnostoharrastusta, yksi ”jotain fitnesslajia” ja yksi ainoa on ollut tyytyväinen vastaukseeni, etten harjoittele mitään lajia varten. Kuinka pöljää oikeastaan onkaan käydä muuten vain tutisten punnaamassa raskaahkoja objekteja? Pitäisikö kaikkien olla urheilijoita? Saliharjoittelussa tulee, perkele, olla numeeriset tavoitteet, ja ne saavutetaan itkun ja oksennuksen kera. Ei nössöille.

 6. Aika kovaa yleistämistä. Eiköhän fitnessistä löydy porukkaa ihan laidasta laitaan niin kuin ihan missä muualla tahansa. Kaikki varmaan saa elää ihan omalla tavallaan, muiden kunnioitus tietenkin plussaa. Fitness on suht uus juttu ja pistää ahdasmielisempien pään pyörälle. Elämäntapoja on erilaisia, miks pitää niin hirveesti miettiä sen kaverin tapoja. Jotkut pullistelee ja jotkut mutustaa voileipää kera limonaadin, no big deal.

  • Luet varmaan ekaa kertaa tätä blogia kun et selvästikkään tajua et metallisydämen kirjoittajalla on tapana tehdä humoristisia postauksia 😀 tää oli ihan huippu!! Ja niin totta noi…

 7. Hihii, mä tunnistan tästä kirjoituksesta niin monta omaa käytöstä ja toisten käytöksiä. Siis, en ole oikea fitness- ihminen, vaan 3-4 kertaa/ vk lihasta treenaava ja jokapaikkaan pyöräilevä jo aikuinen ihminen. Kun treenit jäi elämässä välillä täysin väliin ja fitnessilmiötä näki ympärillä, halveksuin sheikkereitä ja jauheita, rahkoja ja ananaksia.
  No, nykyään mulla on kaksikin sheikkeriä, joita yritän käyttää mahdollisimman diskriitisti, ettei minua luokiteltaisi fitness-buumiin hurahtaneeksi. Välillä on vaan oikeesti aika vaikeeta syödä tarpeeksi ”tavallista ruokaa” 🙂

 8. Sulla aina todella hyviä tekstejä! Mutta asiaan…
  KETÄ EDES KIINNOSTAA MUIDEN IHMISTEN TEKEMISET?? JA MIKSI?? Oma elämä paskaa ja kateutta täynnä olevaa? Syökää, juokaa miten tykkäätte, mutta älkää jaksako valittaa oli se naapurin ruoka sitten aina niissä purkeissa tai kuinka se työkaveri voi syödä sokeripommi pullan tauolla. Liikuttaako teidän elämäänne? Te joita liikuttaa, keskittykää itseenne ja tehkää ITSENNE onnelliseksi!
  Minä ainakin teen niin! Kävin sitten salilla tai aftereil, vedin kurkkuu&porkkanoita tai sipsipussin.

  HALLELUJA Nauttikaa ihmiset elämästä! ✌

 9. Emmää jaksa ennää, kauheeta kouhkaamista kahden eri leirin välillä. Saako enää ollakaan vaan ihan tavallinen, käydä salilla reenaamassa koska se tukee muuta elämää ja lenkkeillä koska se on mukavaa ja terveellistä? Saako tehdä eväsrasian töihin, koska syödä pitää kumminkin, ja silti syödä joskus sen pullankin kahvilla? Olla ihan tavallinen vaan, vähän jenkkakahvaa, mutta terve elimistö ja mieli? Keskittyä ihan siihen omaan normaaliin arkeensa? Missä vaiheessa tästä tuli kiihkouskonto jonka nimissä käydään hirveää sotaa vääräuskoisia vastaan? Mikään ei oo mitään jos ei oo ihan hulluna treenitavotteita, ja veren maku suussa? Koska sitähän tämä on! Missä vaiheessa ihan tavallisesta, terveellisestä elämästä tuli näin h*lvetin outoa?

  Tiiättekö, joskus oli aika, kun isot korstot ja tiukat mimmit (ja jotku muutkin) kävi salilla ja söi mitä söi. En tiiä mitä, kun tekivät just sen mitä tekivät eivätkä tyrkyttäneet mielipiteitään eivätkä saarnojaan niille jotka eivät ole niitä kysyneet. Sit kun niitä näki jossain, oli ihan ’Oi wau, mitkä lihakset/kroppa!’ Nykyään tulee saarnaa kuin jehovan todistajilta. Ime parsaa, niin pelastut! Reenaa, niin kansantalous ei kärsi elintasosairauksistasi johtuvista kustannuksista! Koska minä tuomitsen sinut! Minulla on siihen valta ja oikeus, koska fitness-elämä!

  Mitä järkeä tässä enää on…

 10. Huhhuh, nauran täällä ääneen!:D Kiitos päiväni piristämisestä! 🙂

 11. Jälleen loistava kirjoitus! Sain myös hyvät naurut kun luin IS:n juttua Bull Mentulasta. Lainaus: ”Hän kertoo syövänsä kanaa kaksi kolme kertaa päivässä.
  – Tykkään kanasta, hän perustelee.”
  Jälleen kerran Metallisydän oli oikeassa. 😀

 12. Mahtavaa tekstiä, ihmisillä on omia mieltymyksiä ja toki omasta mielestä se oma näkemys asioihin on se ainoa ja oikea.Tekstistä huokuvassa ironiassakin on aina pohjalla totuuden siemen:)

  Treenaan salilla kausiluontoisesti siirtymäkelien aikaan, muina aikoina harrastan kestävyyslajeina hiihtoa ja pyöräilyä. En ole ”fitness” enkä aiokaan ikinä olla, kaikki kunnia niille jotka haluavat F- elämäntapaa tms. noudattaa. Itse pidän enemmän hyvästä yleiskunnosta, jolla tarkoitan sitä että on voimaa ja kestävyyttä. Olen saanut salilla ihmetystä osakseni, kun kyselyihin fyysisestä olomuodosta vastaan, että en ole fitness- kisaaja vaan kestävyysurheilija. Vannoutuneille fitnessi-ihmisille kun on tosiaan turha selittää, että myös kestävyysurheilussa voi kerryttää lihasmassaa ja voimaa. Tämä on ikävä ja väärä mielikuva, mikä juontaa juurensa siitä että kuva kestävyyslajeista pohjautuu varmaankin F-ihmisten omaan aamuaerobiseen tasasykkeellä. Lihakselle on aivan sama se, hapotetaanko se loppuun salilla jalkaprässissä vai vedetäänkö pyörällä tai hiihtäen mäkivetoja täydellä teholla. Ei salillakaan kehity jos tehdään toistoja mukavuusalueella.

  Lisäksi huvittaa tämä pelko kataboliasta, jos kävelet pitempää matkaa kuin yhden kilometrin…monet eivät ymmärrä sitäkään, että kevyt aerobinen liikunta tehostaa palautumista sekä kasvattaa mikroverenkiertoa, jolla on iso merkitys myös salitreenissä mm. sarjakestävyyteen. Itselläni lihasten palautumiskyky ja sarjakestävyys ovat todella hyviä aerobisen kapasiteetin ansiosta. Tietysti teen huomattavasti enemmän kestävyyttä kuin perus salijamppa, mutta puheet maltillisen aerobisen kataboliasta ovat liioiteltuja.

  Mitä tulee F- ihmisetn ruokavaliosäätöön: naurattaa ajatella että itse alkaisin punnitsemaan safkani tai laskemaan kaloreita jotta olisin ”fit”. Joudun näillä harjoitustunneilla, sekä niiden kehittämällä sokeriaineenvaihdunnalla panostamaan todella paljon ruoan määrään, jotta pystyn paikkaamaan hurjat kulutukset treeneissä ja siitä huolimatta happotreeneissä lihas kasvaa kroppa pysyy kesät-talvet tikissä ihan itsessään. En treenaa ulkonäön takia, mikä käsittääkseni on juurikin fitness ihmisten yksi suuri motivaattori. Älkää vaan alkako väittää, että ulkonäkö ei muka näyttele merkittävää roolia salitreenissä. Älkää ymmärtäkö väärin, eihän siinä mitään pahaa ole jos haluaa näyttää hyvältä, mutta miksi tehdä asiasta jotain niin suurta numeroa, kun muillakin lajeilla voi näyttää todella fitiltä ilman suurta säätämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta