Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa…

…ne hämmästyttää kummastuttaa pientä fitness-bloggaria.

Tällä kertaa ei kuitenkaan hämmästellä linnuilla olevia siipiä tai sitä miten varjo seuraa kulkijaa, vaan tällä kertaa pohdiskellaan eri urheilulajien ihmeellisyyksiä.

confused-monkey

Kaikki tietää legendan, jonka mukaan Tahko Pihkala olisi aikoinaan kehittänyt pesäpallon ajatuksenaan opettaa nuoria sotapoikia juoksemaan, heittämään kranaattia ja lyömään venäläisiä puukepeillä. Paskapuhettahan se on, mutta olkoon. Mutta entäs ne muut lajit sitten? Miten ne on saaneet alkunsa?

pesapallo

Jalkapallo on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja hölmöydessään ihan järkeenkäypä laji. Joku alkuihminen on joskus ottanut maasta kookospähkinän ja lähtenyt potkimaan sitä. Ei aikaakaan kun muut alkuihmiset ovat liittyneet mukaan ja homma on ollut valmis, jalkapallo urheilulajina on kehitetty.

soccer-218591119cebb586708ad949c286254b2a8cf4c9-s900-c85

Eihän ne alkuihmiset kauaa pystyneet sovussa sitä kookospähkinää potkimaan, vaan ennemmin tai myöhemmin joku otti sen käteen ja lähti juoksemaan muita karkuun. Muut luonnollisesti yritti saada tämän sooloilijan kiinni ja vetää turpaan. Näin tuli kehitettyä amerikkalainen jalkapallo ja rugby.

f7975684e44933939ab80b2eb4edfe3489b94c4f

Mutta oletteko koskaan miettineet että kuka helvetin neropatti on joskus keksinyt liittää kengän pohjaan metalliterän ja lähteä sellaiset jalassa koikkelehtimaan jäälle? No joku tämänkin älynväläyksen on joskus saanut kun kerran luistimet on kehitetty. Ja kun luistimilla se pallon potkiminen on niin hiton hankalaa, on käteen otettu kepit, joilla on tökitty mandariinia sinne tänne. Näin on kehitetty jääpallo. Ja sen jälkeen kun Janne istui mandariinin lyttyyn, kehittyi jääkiekko.

0eb4a5b57beafc3d04127b7770b84c01

Koripallo onkin sitten jo hankalampi, kookospähkinät kun ei pompi… Täytyy kyllä rehellisesti sanoa että minulla ei ole aavistustakaan mistä idea pallon pomputtelemiseen ja pieneen koriin heittämiseen on saanut alkunsa, sen verran typerää touhua se on nykypäivänäkin. Sen sijaan lentopallo on helppo, se on selvästi kehittynyt alkuihmisen ilkeyden ja kiusaamisvietin kautta. Pasilta on pöllitty pallo ja sitä on heitelty ja pompauteltu kiusaajalta toiselle. Idea on edelleen sama, Pasi on vaan vuosikymmenten varrella muuttunut verkoksi.

old-military-volleyball

Oletko eri mieltä? Vituttaako David Beckhamin vertaaminen alkuihmiseen? Jäikö jokin itsestään selvyys puuttumaan? Vertasinko edes David Beckhamia alkuihmiseen? Miksi kanoilla on siivet jos ne eivät osaa lentää? Haluatko muuten vain kertoa kuulumisiasi? Ole hyvä, sana on vapaa blogin kommentti-osiossa!

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa…”

  1. Kuolen nauruun!!
    Välillä on kyllä tullut mietittyä, että kuinka hassuja urheilulajit oikeastaan ovatkaan. Oikeastaan suuressa osassa ei ole mitään järkeä! Itsekin roikun työkseni ja vapaa-ajalla tangossa ylösalaisin polvitaipeen varassa. Todella tervettä ja normaalia? 😀

    Olen siis samaa mieltä ja David Bechamia saa verrata alkuihmiseen. Vaikket niin tehnytkään! Kanoista ja niiden siivistä en osaa sanoa.

    ~Hilla

  2. Kivaa ajatuksenvirtaa! Urheilulajeja ja muutenkin elämää on välin kiva miettiä tällä tavalla, ilman järjen häivää ja logiikkaa. Sitähän voi vaikka keksiä vahingossa ihka uuden urheilulajin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta