Miksi tehdä muuta kun voi treenata?

Keksin mielestäni hassunhauskan otsikon, joka on nokkelasti johdettu joka tuutista tunkevasta Grillimaisteri-mainoksesta. En kuitenkaan keksi mitään nokkelaa aasinsiltaa siitä selkätreeniin… harmi sinänsä. Siirrytään siis suoraan meikäläisen hellepäivän treeniin ja sen monipuoliseen ja tehokkaaseen koostumukseen.

Helteellähän ei ole muuta vaihtoehtoa kuin treenata aamuvarhaisella, jos ei sitten halua kylpeä hiessä. Se ei sinänsä ole muutenkaan huono vaihtoehto, silloin saa nimittäin useimmiten treenata myös ihan rauhassa. Kuka hullu nyt vääntäytyisi salille kukonlaulun aikaan…

20150623_091332

No minä vääntäydyn, mutta enpä ole koskaan väittänytkään ihan selväpäinen olevani… Kun kerran tilaa oli, aloitin homman heti kahden liikkeen supersarjalla ja varasin röyhkeästi sekä ylä-että alataljan.

yhdistelmä

Tämä supersarja toimi samalla alkulämmittelynä ja mukavana etukäteisväsytyksenä ennen raskaampia liikkeitä. Laitoin molempiin taljoihin sen verran painoa, jolla arvioin saavani tehtyä noin 20 toistoa. Sitten lähdin tekemään liikkeitä vuorotellen, ilman taukoja. Painomäärän pidin samana koko ajan ja homman edetessä toistomäärä luonnollisesti putosi. Homma loppui siihen kun en enää saanut tehtyä kuin 6 toistoa jommassa kummassa liikkeessä. En nyt kuollaksenikaan muista montako sarjaa se vei, mutta jokainen voi itse kokeilla ja saada samalla aika mukavan pumpin selkälihaksiinsa…

Seuraavaksi oli treenin raskaan liikkeen vuoro. Sellaisena toimi tällä kertaa yhden käden soutu käsipainolla.

20150623_100004

Tässä liikkeessä tein lyhyempiä sarjoja hieman suuremmalla painolla. Olisikohan sarjoja tullut neljä tai viisi / käsi toistomäärien pyöriessä 6 ja 10 välillä. Raskaudesta huolimatta pyrin tekemään liikkeen puhtaasti selällä. Etukäteisväsytys ja hyvä pumppi auttoivat asiaa huomattavasti.

Kolmantena liikkeenä oli perinteinen leuanveto leveällä otteella.

20150623_100406

Tai ei varsinaisesti perinteinen leuanveto, sillä en koe mitään järkeä leuan vetämisessä tangon yläpuolelle. Ainakin minulla liike menee puhtaammin selkälihaksille kun sen jättää hieman vajaaksi niin ylhäältä kuin alhaaltakin.

No joka tapauksessa vedin niin monta ”leukaa” kuin vaan pystyin, kolme eri sarjaa. Voin kertoa että viimeisessä sarjassa ei enää toistomäärä päätä huimannut…

Treenin viimeinen liike on noussut viime aikoina yhdeksi selkätreenin suosikeistani, erityisesti viimeistelyliikkeenä. Kyseessä on luonnollisesti ylätaljakulmasoutuketjukahvoilla.

20150623_101317

Tällä liikkeellä ja muutamalla pidemmällä, mutta loppuun asti tehdyllä sarjalla tuli tämäkin treeni viimeisteltyä.

Mites te muut? Ootteko keksineet hellepäiville muuta tekemistä kuin treenaamista?

Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Miksi tehdä muuta kun voi treenata?”

 1. Eilen päivällä salilla ei ollut ruuhkaa 🙂 PS. Joka aamu kun aamupuuroa syön, on varma, että sinulta on tullut uusi postaus 😀

  • Kappas,täällä muutkin lukee aamupuuron aikaan tätä blogia 🙂

 2. Mukavan tyhjää on salilla näin helteellä. Vois vaikka kokeilla jotain uusia liikkeitä. Mitenkähän ylätaljassa onnistuisi pohkeitten treenaus pää alaspäin?

  • Kyyyllä se onnistuu. Kokeilen ja laitan vinkkiä tänne blogiin 😉

 3. Täällä toinen hullu, aamulla 6:50 salilla – ei ollut muita. Kivaa oli!

  • Paras aika treenata on aamuvarhaisella, ainakin näillä helteillä 🙂

 4. Minä menen joka arki aamu aina klo 04 aamulla ja ei ole muita ikinä kuin siivooja 🙂

 5. Hei! Ja kiitos hyvistä jutuista taitaa olla mun eka kommentti tänne. Mutta toi otsikko oli just hyvä. Luin eilen illalla ennen unia sporttilehteä, hyviä juttuja mielenkiintoisia asioita niin alkoi niin tehdä mieli lähtee salille! Klo 22 no en tod lähteny kun päivän treenit oli jo aamusta tehty! Mut mitä sitä muutakaan kun voi treenata varsin osuva setti. No tänään sitten pääsin taas

  • Niinpä, eipä siinä varmaan sen kummempaa estettä olis ollu iltatreenillekään 🙂 Tai näillä säillä ei muuta kuin iltalenkille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta