Millainen on suomalainen salitreenaaja?

Me suomalaiset ollaan melkoisen omituista kansaa. Naapureita kytätään minkä formuloiden ja jääkiekon katsomiselta ehditään. Joka viikko lototaan ja petytään kun ei taaskaan voitto osunut kohdalle. Eduskuntaa syytetään kaikesta, eikä vähiten veroista. Kaljaa haetaan Virosta ja hartiat poltetaan kanarialla kerran vuodessa. Ja eritoten ollaan helvetin ylpeitä siitä että ollaan suomalaisia. Mutta millaisia me suomalaiset ollaan salitreenaajina?

Suomalainen salitreenaaja ei lämmittele eikä venyttele. Se on akkojen puuhaa. Suomalainen salitreenaaja lataa penkkiin aina heti maksimiraudat ja valittaa sitten kun olkapäät on kipeinä.

20150427_162220

Suomalainen salitreenaaja käyttää valtavia summia rahaa lisäravinteisiin ja muodinmukaisiin treenivaatteisiin ja valittaa samalla salin niin kovin korkeasta kuukausimaksusta.

Suomalainen salitreenaaja valittaa kun muut jättävät painot tankoon ja laitteisiin ja jättää ne sitten itsekin kun kerran muutkin tekee niin.

20150628_103535

Suomalainen salitreenaaja liioittelee aina penkkitulostaan, mutta kukaan ei koskaan puhu kyykkytuloksestaan. Kovia jätkiä on vaan ne jotka penkkaa yli 100 kiloa. Jos joku penkkaa yli 200 kiloa, se on roinaaja.

Suomalaisella salitreenaajalla on aina polvi kipeä jalkapäivänä.

20150623_102922

Jos joku erehtyy salilla puhumaan suomalaiselle salitreenaajalle, vastauksena on yleensä vihainen katse ja mahdollisesti örähdys. Small talk ei ole yleensäkään suomalaisen vahvuus, salilla se on perisynti.

Suomalainen salitreenaaja vertaa AINA itseään muihin salitreenaajiin. Jos joku on heikompi kuin suomalainen salitreenaaja, katsotaan häntä naureskellen. Jos joku on suomalaista salitreenaajaa lihaksikkaampi tai voimakkaampi, sen täytyy olla roinaaja.

Suomalainen salitreenaaja on aina massakaudella. Lihasta voi rakentaa ainoastaan herkkuja syömällä.

20150518_174321

Suomalainen naistreenaaja pukeutuu tiukkoihin trikoisiin ja ihonmyötäisiin toppeihin ja valittaa sitten netissä sitä että miestreenaajat tuijottavat.

Suomalainen miestreenaaja ei koskaan tuijota tiukkoihin trikoisiin ja ihonmyötäisiin toppeihin pukeutuneita naistreenaajia. Paitsi salaa peilin kautta.

Käsiä treenatessaan suomalainen miestreenaaja pullistaa hauista peilille kun kukaan ei ole näkemässä. Suomalainen naistreenaaja puolestaan tsekkaa oman peppunsa peilin kautta ainakin kolme kertaa treenin aikana ja luulee ettei kukaan huomaa sitä.

2015-07-01 23.31.38

Suomalainen salitreenaaja on aina valmis neuvomaan muita, mutta kukaan ei ole valmis ottamaan neuvoja vastaan.

Suomalainen salitreenaaja lukee Mika Nyyssölän blogia ja katsoo Peter Wileniuksen uusimmat Wlogit. Suomalainen salitreenaaja juo treenin aikana Octanea koska Nyyssälökin tekee niin ja jos Wilenius tekee wlogissa giantsettejä, niin tekee suomalainen salitreenaajakin.

wlog-e124

Suomalainen salitreenaaja naurahti tätä lukiessaan pariin kertaan, koska koki stereotypiat osuviksi. Suomalainen salitreenaaja ei kuitenkaan koe niiden kuvaavan itseään.

Metallisydän

27 vastausta artikkeliin “Millainen on suomalainen salitreenaaja?”

  • Hehe 😀 Löytykö tuttuja piirteitä? 😉

 1. Satakuntalainen huumori uppoaa aina 🙂 Kaikki eivät aina välttämättä tajua näitä huumoriksi nimimerkillä kokemusta on satakunnasta muualle muuttaneena..

  • Heh, se vasta hauskaa onkin kun joku joka ei tajua tätä huumoriksi tulee tänne kommentoimaan katkerana 😀 Niinkin on käynyt jossain aiemmassa tekstissä…

 2. Niin iso osa tästä niin täysin totta, ja teen nyt ehkä suomalaisena salitreenaajana suuren poikkeuksen myöntäessä että taitaa ainakin jokunen kohta joskus kolahtaa omaankin tekemiseen 😀

  • Mun kohdalla ei kyllä ykskään kohta pidä paikkaansa, en ainakaan myönnä! 😉

 3. Kops vain kun kolahti suomalaiseen salitreenaajaan (ei toki minuun, köh köh..). Kiitos päivän nauruista!
  Mut hei, Suomessa sentään jokunen äijä treenaa jalkojakin, ja mimmit yläkroppaa. Täällä eteläisillä mailla olen muutaman vuoden aikana nähnyt alle 10 jantteria kyykkäämässä, ja en edes arvioi alakanttiin. Naispuoliset taas sitten junnaa tunnin crossarilla, rohkeimmat saattavat jopa kyykätä smithissä kymmenellä kilolla tai tehdä askelkyykkyjä.
  On muuten kauhean näköistä kun miehen forkut ja reidet on yhtä paksut. Taaskaan en huijaa.

  • No huh huh, siellä sitä vasta taitaa aikamoista treenajaa olla 😀

  • Terävää havainnointia kirjoittajalta!!! Vinkkinä vielä, että hyvä paikka näitä jalkapäivänskippaajia on bongailla etelän lentokentillä. Siinä riittää lennonodottelukivaa pohjoisen asukilla hihitellessä (lempeästi, ei julmasti!) miehiä, joiden T-paidanhihat on yhtä leveät kuin shortsinlahkeet. Osataan sitä muuallakin!!
   Mut eipä kaikki tytöt treenaa trikoissa. Tietyillä saleilla korisshortsien nimeen vannovia on aina paikalla! Käytössä on myös sanat ”etukyykky”, ”hiki” ja ”mustelmat”. Kun tekee lihasta käyttöön, tekee itselleen, ei salin peilille 😉

 4. Muuten osu, mutta polvi on kipee vasta jalkatreenin jälkeen 😀 Hyvää settiä jälleen kerran!

 5. Suomalainen salitreenaaja ei puhu salilla, mutta sillon kun se puhuu niin se tulee kesken kyykkysarjan kysymään onko tanko vapaana.

  Kovilla painoilla tehdessä suomalainen kiertelee ympäri salia, jotta kaikki varmasti huomaisivat kuka niitä isoja rautoja kolistelee. Viimeinen toisto tehdään yleensä jumalattoman melun säestämänä.

  Suomalainen nainen ei hikoile salilla, koska ne ei treenaa kovaa.

  Kyllähän noita olis loputon lista. 🙂

  • Hahaa! 😀 Toi eka on loistava! 😀 😀

 6. Jokainen suomalainen luki aamulla tämän syödessään kaurapuuroa raejuustolla ja öljyllä maustettuna kahvi toisessa kädessä 🙂

  • Jos ei nyt ihan jokainen, niin aika moni kuitenkin 😉

 7. Taas jälleen kerran ihan huikea teksti, nauroin ääneen tätä lukiessa! Tähän oli kiteytetty hyvin suomalainen treenaaja kaikessa ihanuudessaan. 😀

  • Kirjoittaminen on helppoa kun tekstien aiheet löytyy omasta arjesta 😉

 8. Kyllähän noista aika moni osui ja kolahti vaikkei kaikki sentään 😀

  1. Vertaan toki itseäni muihin, mutta en naureskele ”heikommille”, jostainhan se on alotettava. Ja vahvemmista en kuvittele, että ova kaikkit roinaajia, mutta vituttahan se 😀

  2. Aina välillä pitää poseilla kun kukaan ei näe 😀

  3. Kaikkein parhaiten osui kuitenkin nuo jutut Nyyssölästä, blogi ja Octane 😀 Wileniuskin kyllä, voisi vielä lisätä pari muutakin blogia.

  4. Valitan painojen jättäjistä, ite en kuitenkaan jätä. Välillä iskee joku siivousvimmakin kun vituttaa niin 😀 (kotona se ei iske)

  5. Niin ja onhan se penkki se kovin juttu, kyykkäminenhän on raskasta xD

  6. Ja massakausi on kyllä lähes aina 😀

  PS. Onhan se vähän koomista, että tyttelit tiukoissa ei mitään arvaamisen varaan jättävissä trikoissa valittaa kuin ukot kyylää. Ei se ihan oikeesti hei voi olla ylläri 😀

  Tää oli mukava piristys, kiitos!

  • Kokeillaas porukalla miten käy kun aletaan me miehetkin käyttämään treenatessa tiukkoja trikoita ja katotaan tuleeko katseita naisilta… tai miehiltä…

 9. haha, etenkin tuo takapuolen tsekkaus osu aika kovasti :’D mut jos joku huomaa et mä kattelen mun pyllyä, niin sittepähän mä tiedän mitä se kattelee!

 10. Suomalaista salitreenaajaa vituttaa, kun haluttu laite on varattu :: ( Mitä vähempi väkeä salilla sen parempi 🙂

 11. On täällä joukossa aina muutama joka treenaa ja on yli satakilonen ilman roinaa, valitettavasti niin moni teistä kukkakepeistä ei ymmärrä miten ja millä liikkeillä niitä lihaksia rakennetaan, miten tehdään ohjelma, miksi syödään kolmen tunnin välein ateria jossa on proteiinia vähintään 25 g ja nukutaan 8 tuntia joka yö.Aika moni joka toistaa uskonnolisesti tätä vaikka vuoden ajan päivästä toiseen eikä fuskaa saa ihan loistavia tuloksia, hyvin harvasta vain on siihen todellisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta