Liian MIES FitFashioniin?

Muutama kanssabloggaaja on nostanut esiin lukijoilta saamaansa kritiikkiä koskien omaa soveltuvuuttaan bloggaamaan FitFashionilla. Joko ollaan muka liian pulleita tai muuten vaan epäsopivia. Mutta hei, mä oon MIES! ja silti pidän omaa fitness-blogiani FitFashionilla kaikkien näiden kymmenien naisten joukossa.

MIES

No joo, onhan täällä mun kavereina esimerkiksi Vatanen, Kille ja Pekka, mutta eihän niistä ykskään ole mikään tällanen tavallinen fitnessbloggari kuten minä, vaan ne on vakavasti otettavia bodareita kaikki kolme. Ja vaikka ei oliskaan, vähemmistöä ollaan silti muninemme ja parransänkinemme.

Vaikka en istu suoraan fitnessbloggarin stereotyyppiseen profiiliin, ei mulle olla siitä tultu päätä aukomaan, ei edes anonyymisti niin kuin tuntuu olevan muotia. Korkeintaan joku joskus katkerana kitisee siitä miten mä kehun jotain lisäravinnetta jota tuolla onnettomalla ei oo itellä varaa ostaa. Nekin kitinät mä jätän ihan omaan arvoonsa, lukee kuka tykkää ja muut voi olla lukematta.

lisäravinteet

Muutenkin olen kuullut noiden naisbloggaajakollegoiden saaneen aina välillä melkoista paskaa niskaansa. Milloin missäkin vauvafoorumeilla on auottu päätä mitä ihmeellisemmistä asioista implanttipakaroista parisuhdeasioihin. Mä olen saanut siltäkin osin olla rauhassa ja ihan hyvä niin, en mä haluaiskaan että mun implanteista alettais isommin huutelemaan… Silti välillä tulee miettineeksi että mistä se johtuu että naisbloggaajalle on helpompi aukoa päätä, ilkeillä ja haukkua, anonyyminä tietysti. Kyllähän mä tiedän että olen aika pelottava näky tiukoissa treenitrikoissa, mutta tuskin se siitäkään johtuu.

trikoot

Onko kyse vaan siitä hyvin yleisestä asiasta naisten keskuudessa, kateudesta. Kyllähän näiden fitness-blogien lukijoista valtaosa on naisia ja naiset on ilkeitä toisilleen. Olenko mä siis välttynyt siltä päänaukomiselta juuri sen takia, että olen mies? Vai onko mun jutut vaan niin sairaan hyviä? Siitäkin huolimatta, että olen mies?

Mun mielestä on vain hyvä, että me ollaan erilaisia, niin ihmisinä kuin bloggaajinakin. Silloin myös blogit, niiden aihealueet ja näkökulmat on erilaisia. Vaikka pepputreeni on tärkeä osa fitnessbloggaamista, on välillä kiva lukea jotain muutakin.

Metallisydän

15 vastausta artikkeliin “Liian MIES FitFashioniin?”

 1. Johtunee aika pitkälti siitä, että miehissä mielensäpahoittajat ei viitsi lukea blogeja. Ja ne testoa uhkuvat uhoajat pyyhkii magnesiumit sormiin ja ruotii pakkotoistossa elämän suuria asioita, kuten kuinka usein keski-ikäistyvän bodarin on soveliasta hakata rukkaseen, tai kuinka haba kasvaa milläkin lisäravinteella. Et tavoita sopivaa kohderyhmää kateudelle tai testouholle.

  • Tuo saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Harvemmin nykyisin tulee pakkiksella pyörittyä, joten olen auttamattomasti pudonnut kelkasta näiden elämän suurimpien asioiden käsittelyn suhteen… 😀

 2. Naiset on oikeasti ilkeitä toisilleen. Terveisin naisvaltaisella alalla työskentelevä. Ihan uskomatonta miten paljon paskaa naiset puhuu seläntakana. Toki siihen tulee välillä itsekin sorruttua. Mutta useimmiten tekis mieli kysyä suoraan et mikä vittu on kun oot noin kireä. Lisää miehiä kaivataan hoitoalalle. Miehet on helpompia, ne sanoo asiat suoraan, ei puhu samalla tavalla paskaa selän takana ja ottaa muutenkin rennommin eikä stressaa turhista.

  • Mikset sitten kysy suoraan itse että mikä on? Eikös miehiä aina taputella selälle siitä että ovat niin ”reiluja” ja puhuvat asiat suoraan? Enkä nyt tarkoita että tarvitsisi lähteä siihen niskojennakkelu- ja tiuskimiskilpailuun mukaan, vaan asiat voi ottaa esille myös asiallisesti jos empatiakykyä löytyy edes teelusikallinen.

   Molemmista sukupuolista löytyy näitä kiusaajatyyppejä, jotka ei pehmene ei sitten millään, mutta aina kannattaa yrittää jättää toisten kiukuttelu huomiotta (eikä ottaa aina henkilökohtaisesti) ja jatkaa juttelua ihan normaalisti. Itse olen kuunnellut suu auki hämmästyksestä kaverini ja mieheni juttuja miesvaltaisella alalla ja voin sanoa ettei ne äijätkään niin aikuismaisesti käyttäydy. Pieniä asioista tulee kauhea draama kun niitä ei oteta puheeksi ajoissa.

 3. Kun valtaosan bloggaajista tästäkin portaalista tuottama teksti on täysin tyhjänpäiväistä sirkutusta milloin mistäkin ruokalautasesta, niin lähes varmaa on se ettei myös tyhjänpäiväiseltä kommentoinnilta voi välttyä. Eli peiliin voi myös katsoa.

  Sinun blogissasi on sisältöä itse treenamista sekä siihen liittyvää oheistoimintaa koskien. Siitä saa itsekin ideoita miten menetellä. Ja se ei yksinkertaisesti saa aikaan halua olla ilkeä.

  • Hehehe 😀 Mä olen siis saanut taitavasti naamioitua tyhjänpäiväisen sirkutukseni asialliseksi sisällöksi 😀

 4. Yleensä ne bloggarit jotka saavat näitä nuivia kommentteja, ovat yleensä jollain tapaa provosoivia (enkä tarkoita tätä negatiivisella tavalla!) eivätkä sovi siihen tuttuun ”muottiin”. Lisäksi joillekin punainen vaate on tähän päälle, jostain syystä, mielipiteet.

  Mun mielestä sä täytät kaikki treenaavan miehen stereotypiaan vaadittavat ominaisuudet. Näitä ominaisuuksia voisi olla että olet hetero ja parisuhteessa, kalju (hiustenhoito ei kiinnosta), olet ”sopivasti” kiinnostunut kosmetiikasta ja muodista, et juokse muotidieettien perässä vaan syöt välillä hampurilaisia kuten ”tosimiehen” kuuluu. Lisäksi kirjoitat ironisen hauskasti, ei sussa vaan ole tarttumapintaa! Tämä oli vaan tällaista pohdintaa enkä tarkoita että se voisi olla koko totuus 🙂
  Ärsyttävämpi voisi kenties olla miespuolinen treenibloggari, joka olisi homoseksuaali ja pukeutuisi värikkäästi, hoidetut hiukset joihin on tietenkin käytetty aikaa ja vaivaa että ne olisivat hyvin jopa salilla, paljon keimailevia peiliselfieitä (just sellasia provosoivia). Ja kuinka ärsyttävää se olisikaan, jos tämä itsevarma homoseksuaali ei omaisikaan sitä nollarasvaprosenttia, vaan rakastaisi itseään ja saliharrastustaan siitä huolimatta! 😀

  Itseäni ei häiritse, jos joku ei sovi muottiin, mun mielestä on vaan piristävää että kaikki ollaan erilaisia. Ihmettelen vaan, miksi toisille näyttää olevan niin kova pala kun joku ei elä ja ole samalla tavalla kuin valtavirta?

  • Loistava analyysi! 🙂 Mä en siis vaan ole yksinkertaisesti tarpeeksi ärsyttävä 😀

 5. Hienoa päästä kerrankin aloittamaan Fitfashion-postaustrendi 😀

  Ja äijästi metroseksuaaleja fitnessbloggaajamiehiä tarvitaan tähän maailman enemmänkin. Teet uraauurtavaa työtä. pienet siis sille!

  • Joo ihan loistavaa! Tästä kehkeytyi ihan kunnon buumi 🙂

 6. Ei saakuri tuon kuvan kun susta näin noissa tiukoissa treenitrikoissa sai mut kiittämään sitä päivää kun kotisalin autotalliin rakensin. Onneksi ei ollut intrat vielä kädessä rinnuksille olisi menneet. Siitä huolimatta uhmaan kohtaloani ja jatkan blogisi seuraamista joten keep on rocking ☺

 7. Kyllä se taitaa aika usein olla niin, että nainen on naiselle susi…. ja mies miehelle kettuilemassa. Sen verran oon sinunkin blogia seurannut, että negatiivinen palaute on tullut suurilta osin miehen nimellä.
  Niin ja meidän kulttuurissa taidetaan edelleen ihannoida nöyristelyä… auta armias, jos löytyy liikaa itsevarmuutta/tuodaan itseään esille ja mielipiteitä huudellaan kovaan ääneen.

  • Noinhan se taitaa mennä. Usko pois, seuraava kitisijä tekee sen nais-nimimerkin takaa, ainakin jos lukee näitä kommentteja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta