Pumppitreeniä selälle ja lahjakortti-arvonnan tulos

Minulla selkä on aina ollut se lihasryhmä, johon on ollut hankala saada kunnon tuntumaa. Monenlaista olen kokeillut aina raskaista repivistä sarjoista erityisen tarkasti tehtyihin puhtaisiin sarjoihin. Parhaan tuntuman saan selkälihaksiin kevyemmillä painoilla tehtävillä pidemmillä ns. pumppisarjoilla.

Viimekertaisen selkätreenin ensimmäinen liike oli ylätalja, jossa lämmiteltiin useamman kevyen sarjan verran ja haettiin tuntumaa selkään. Sitten pari raskaampaa, mutta edelleen pidempää sarjaa, jotka vietiin loppuun asti pitäen silti suoritustekniikka puhtaana ja eliminoiden kaiken heilumisen.

ylatalja

Treenin toinen liike oli t-kulmasoutu. Kumara asento ja rutistus selkälihaksilla, ei käsillä. Mitä raskaammaksi sarjat kävivät, sitä hankalampi oli asentopitää matalana, melkein väkisin asento alkoi muuttua pystymmäksi. Tiukasti yritin sen pitää, viimeiseen toistoon asti.

t-kulmasoutu

Treenin kolmas liike oli vanha kunnon alatalja, jolla jatkettiin t-kulmasoudun alkuun saattamaa työtä. Pienet painot, puhdas liikerata ja paljon toistoja. Pumppitreeni alkoi tuottaa tulosta, selkä alkoi mennä pumppiin.

alatalja

Viimeinen varsinainen selkätreeniliike oli ketjutaljasouduksi kutsumani liike. Siinä kahvat laitetaan ylätaljaan ketjulla kiinni ja lisäpenkki taljan oman penkin jatkoksi, jotta päästään istumaan kauemmas. Kahvat vedetään vatsan korkeudelle samalla levittäen. Tuntuma jo valmiiksi pumpissa olevissa selkälihaksissa oli mukava, varsinkin kun sarjojen pituus pidettiin lähellä kahtakymmentä.

köysitalja

Loppuun vielä yksi sarja molemmilla käsillä erikseen. Yhdellä kädellä tehtynä saa treenattavaan lihakseen aivan erilaisen venytyksen.

yksi käsi1

yksi käsi 2

Treenin lopuksi tein vielä niin monta leuanvetoa leveällä myötäotteella kuin pystyin. Voin kertoa että se ei ollut montaa…

leuanveto

Selkä on piiskattu, sitten siihen lahjakortti-arvontaan…

Keskisen kello lahjoitti jokin aika sitten Metallisydämelle 50 euron lahjakortin arvottavaksi lukijoiden kesken. Nyt on arvontalaulu raikunut ja voittaja ratkennut.

50 euron lahjakortin nappasi siis itselleen Terhi! Laitappa Terhi sähköpostia osoitteeseen [email protected] niin saadaan lahjakortti uudelle omistajalleen!

Onnea voittajalle! Älkää te muutkaan vaipuko epätoivoon, uusia arvontoja on luvassa! Käykää niitä odotellessa vaikka hyödyntämässä erilaisia alennuskoodeja joita Metallisydän on lukijoilleen hankkinut.

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta