Superhaaste lähenee loppuaan, treenit kovenee!

Matti hyppäsi vuoden alussa uhkarohkeasti mukaan Metallisydämen puolen vuoden superhaasteeseen. Pitkä matka on jo tultu, monet kyykyt ja hauiskäännöt on tehty ja parsakaalit syöty, mutta vielä olisi vähän matkaa jäljellä… Edistystä on tullut paitsi painon putoamisen muodossa, myös Matin innossa treenaamista kohtaan. Jos Matti superhaasteen alussa odotti jalkatreeniä kauhunsekaisin tuntein, tällä kertaa Matti puhkui intoa uutta jalkatreeniä odotellessaan… Treenin jälkeen Matti puhkuikin sitten ihan muista syistä 🙂

Metallisydamen puolen vuoden superhaaste

Annetaanpa Matin taas kertoa tämänkertaisesta treenistä ihan omin sanoin:

”Koitti odotettu lauantai ja sai suunnata auton keula kohti Friitalan Sport Centeriä Ulvilaan. Tällä kertaa ei ollut sovittu tai minulla tiedossa mitä treeneissä tullaan tekemään. Epäilin, että jalat tulevat saamaan tänään ”siipeensä”.

Maestro lähetti uuden saliohjelman muutama viikko sitten. Ohjelma oli hyvin pitkälti samanlainen kuin edellinenkin. Muutama uusi liike ja sopivasti pakkaa sekoitettu liikkeiden tekojärjestyksellä. Myös pudotus-sarjaa sekä supersarjaa on mukana uudessa ohjelmassa. Jos joku on joskus kuullut sanonnan, että ei ihminen voi tuntea kuin yhtä kipua kerrallaan. Tämä sanonta on silkkaa pask.. Uuden ohjelman myötä olen saanut nauttia yhtäaikaa niin vatsa,- ojentaja- ja jalkalihaksien kivuista. Eniten minua tässä huolestuttaa, että miksi ihmeessä tästä vielä nauttii, kun lihakset ovat kipeät?

Uusia liikkeitä saliohjelmassa olivat esimerkiksi Yates-soutu ja reiden loitonnus.. Kyllä, luitte aivan oikein, reiden loitonnus.. Ensimmäistä kertaa lähestyessäni sitä loitonnus-masiinaa se kone haistoi minun testoteroni/myski-maskuliinisen tuoksun ja ymmärsi tämän salitreenaajan olevan ihan eri sukupuolta kuin normaalit masiinan käyttäjät. Tästä johtuen tämä helvetin kone ei suostunut edes tomimaan käskyistäni huolimatta. Sehän pirulainen vaati, että miehistä tuoksua vähentääkseen pitää olla naisten lehden kestotilaaja. Tästä syystä olen nyt Demi-lehden kestotilaaja.. Kestotilauksen mukana tuli aivan ihana kalenteri. Siihen voin nyt merkitä mun samikset, bestikset ja ihastukset.

Epäilykseni osoittautui oikeaksi ja todellakin teimme jalkapäivän Mestarin ohjein. Alkuun takakyykkyä niin että tekniikka tarkastus pelkällä tangolla. Minä olen useasti jopa pelännyt tehdä kyykkyjä muuten kuin smith-laitteessa. Olo on ollut jotenkin hutera ja ei ole uskaltanut ladata kovin paljoa painoa. Nyt pelko oli poissa kun Maestro oli varmistamassa ja korjasi asentoani. Minulla on ollut todennäköisesti aivan liian kapea asento. Jalat hiukan kauemmas toisistaan niin meno rauhoittui välittömästi ja oli luottavaisempi olo kyykätä.

Metallisydamen puolen vuoden superhaasteMetallisydamen puolen vuoden superhaaste

Kyykyn jälkeen oli vuorossa maastaveto. Tämä liike on haastava ja varmaan juuri siksi mukava tehdä. Painoa Sensei lisäsi melkein jokaisen toiston jälkeen tankoon ja kannusti ylittämään itseni näillä kauniilla sanoilla ” JOS EI KUUSI KERTAA NOUSE NIIN SAAT KÄVELLÄ KOTIIN”

Metallisydamen puolen vuoden superhaaste

Etureisille pumpattiin verta vielä hack-kyykyllä ja eipä tarvinnut minulle kelkkaan lisäpainoja laittaa kun pelkän kelkan saamisessa ylös sai tehdä töitä aivan riittävästi. Viimeiset 2-3 toistoa Mestari auttoi saattamaan loppuun.

Metallisydamen puolen vuoden superhaasteMetallisydamen puolen vuoden superhaaste

Treenin lopuksi pumppasimme kunnolla verta lihaksiin tekemällä reiden ojennuksen, koukistuksen ja loitonnuksen niin että jokaista 10 toistoa yhtämenoa. Kun kolme liikettä oli tehty niin nopea hien pyyhkäisy ja taas alusta. Tätä tehtiin yhteensä viisi kertaa. Voin rehellisesti kertoa, että jalat oli pumpissa. Melkein tarvitsin apua laitteesta toiseen siirtymiseen kun jalat eivät meinanneet kantaa.

Metallisydamen puolen vuoden superhaasteMetallisydamen puolen vuoden superhaasteMetallisydamen puolen vuoden superhaasteMetallisydamen puolen vuoden superhaaste

Friitalan Sport Centerin reiden loitonnus- maailmanlopunkone ei kysellyt kestotilauksen perään, mutta pelkästään siitä syystä kun Mestari itse oli käskyttämässä niin kone totteli hyvinkin kuuliaisesti. Minulla oli kuitenkin varmuden vuoksi Demi-kalenteri mukana treenikassissa. Halusin lisätä Sensein kalenteriin bestiksiin, mutta hän vain katsoi minua oudosti. Ehkä hän jäi miettimään mitä fantastista hän kirjoittaisi kalenteriin minusta.

Jalat täristen laahustin autoa kohti ja mietin, että miksi jalkatreeni oli nyt näin erityisen tehokas ja ennekaikkea kiva tehdä. Muistin, että askelkyykyt jäi kokonaan tekemättä, siksi jalkatreeni oli niin kiva tehdä. Viimeisillä voimilla pistin juoksuksi ennenkuin Kapellimestari huutaisi ikkunasta takaisin treenaamaan.”

Loppuun täytyy sanoa että salin ikkunasta katsottuna Matin ”juoksu” oli kyllä melkoisen hauskan näköistä… Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten Matti olisi selvinnyt askelkyykyistä niin vetelillä jaloilla… Päätin kuitenkin antaa armoa, tämän kerran.

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Superhaaste lähenee loppuaan, treenit kovenee!”

    • Eiköhän niitä saada sitten projektin päätyttyä 🙂

  1. Hyvä tekemisen meininki Matilla ehdottomasti ja hyvin samaistunut Maestron tyyliin ilmaista asiansa. Kahvit väärässä kurkussa sai lukea 🙂 Ja haluan kans ehdottomasti moisen kalenterin ja Sensein siihen bestikseksi. 🙂

    • Matilla on asenne kohdallaan! Se, ja sopiva kirjallinen ilmaisutapa olivat syitä joiden takia kaikkien superhaasteeseen hakijoiden joukosta valinta juuri Mattiin osuikin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta