Jälleen jalkatreeniä ja hiukan erilaista rääkkikikkaa…

Jälleen oli koittanut se ihana päivä, päivä jota oli odotettu, päivä jolloin todella tuntee elävänsä, oli jalkatreenipäivä!

Tällä kertaa suunnitelmissa oli kiusata jalkoja jälleen hiukan eri tavalla kuin parilla viimeisellä kerralla, vaihtelu pitää mielen virkeänä ja lihakset vastaanottavaisina. Jos joka kerta tekee samat liikkeet, samassa järjestyksessä, samoilla painoilla ja samoilla toistomäärillä, on kehityksestä turha edes haaveilla. Siksipä muokkaan treenejäni joka kerta, jotta voisin edes haaveilla kehittyväni…

Joka tapauksessa tälläkin kerralla jalkatreeni alkoi kyykyllä.

takakyykky

Kyykky on ehdottomasti suosikkijalkaliikkeeni, kokonaisvaltainen ja raskas liike jolla saadaan jalkatreeni hyvin käyntiin. Kyykyt teen aina melko syvinä, ei nyt ihan pakarat maata viistäen, mutta suhteellisen syvälle kuitenkin, eihän se muuten ole edes kyykkyä, vaan jotain hiton bodypumppia!

Toisena liikkeenä tein tällä kertaa takareisi- ja pakaraosastolle suunnatun yhdenjalansuorinjaloinmaastavetoheilautusta.

yhdenjalansuorinjaloinmaastavetoheilautus

Tukijalan polvi pienessä kulmassa, tanko käsissä ja toinen jalka heilahtaa korkealle taakse samalla kun kumarretaan tangon kanssa eteen. Mahtava liike takareidelle ja pakaralle. Varsinkin pidemmissä sarjoissa alkaa polte pakaraseudulla olemaan aika muheva…

Seuraavaksi oli etureisien ja hack-kyykyn vuoro.

Hack

Tässä puolestaan liike kohdistuu puhtaasti etureidelle. Pumppaa poika pumppaa jos haluat kokoa reisiin!

Ja sitten, kun jalkaosasto on rääkätty kolmella suhteellisen raskaalla liikkeellä sopivan tukkoon, on rääkkikikan vuoro.

Tarkoitus on tehdä kahden liikkeen kiertoharjoittelua kymmenen toiston jaksoissa. Ensin kymmenen toistoa reiden ojennusta, jonka jälkeen kymmenen toistoa reiden koukistusta, jonka jälkeen taas kymmenen toistoa reiden ojennusta jne. tajusitte varmaan? Eli kahta liikettä kymmenen toiston sarjoissa vuorotellen ilman sen kummempia lepotaukoja, siirtymällä vain laitteesta toiseen.

20150509_150320

Tarkoitus oli tehdä viisi kierrosta, mutta lipsahti kuusi kun oli niin mukavaa! Painomääriä joutui luonnollisesti tiputtamaan matkan varrella. Kyllä tuntui muuten jalkatreenin jälkeen matka pukukoppiin ja sieltä autolle suhteellisen pitkältä…

Niin ja hei, viikonlopun raaka suklaasmoothie -arvonnassa suklaalevyn itselleen voitti jensu! Laitahan jensu mulle osoitetiedot maililla niin laitan suklaalevyn postiin!

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Jälleen jalkatreeniä ja hiukan erilaista rääkkikikkaa…”

  1. Pakko kysyä sellainen juttu, että harvemmin postauksissasi esiintyy mitään viitaten pohjetreeniin. Treenaatko siis pohkeita harvemmin vai jääkö ne vaan mainitsematta näissä postauksissa ? Kannattaa muuten koittaa tehdä kyykkyä käsipainot kädessä, voi vetää huoletta failureen asti ja kyllä tuntuu 😉 Tosin sinun voimillasi voi olla, että saat ottaa melko suurehkot painot riippuen tietenkin sarjan pituudesta.

    • Kyllä pohkeita treenaan siinä missä muitakin loihasryhmiä. Niiden suhteen vaan harvemmin on mitään sen kummempaa kikkaa tai muuta erikoista. Blogin syövereistä löytyy kyllä jokunen juttu myös pohkeiden treenaamisesta 🙂

      Käsipainokyykkyä voisi kyllä kokeilla taas, edellisestä kerrasta on julmetusti aikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta