Tynnyristä sikspäkki, pesupallosta pyykkilauta

Kesä ja hiekkarannat lähestyy vääjäämättä, paita pitäisi kohta uskaltaa ottaa pois muuallakin kuin oman makuuhuoneen pimeydessä. Nyt on korkea aika laittaa se paidan alla pullottava röllykkä kesäkuosiin!

Mutta millaisilla liikkeillä se pesupallo saadaan muistuttamaan enemmän pyykkilautaa? Käydään läpi Metallisydämen viimekertainen vatsatreeni liike liikkeeltä.

Ihan ensimmäiseksi, kun vatsasta vielä löytyy ruutia, tehdään vatsapyörää.

vatsapyörä

Tämä liike on brutaali, raskas ja repivä. Montaa toistoa en pysty suorilla jaloilla tekemään, mutta sarjaa jatketaan polviltaan kymmeneen toistoon asti. Kolme tiukkaa sarjaa saa takuuvarmasti aikaan sen, että seuraavina päivinä sängystä nouseminen on tukalan tuskaista.

Toisena liikkeenä tehdään vatsarutistusta jalat penkillä. Olen useasti yrittänyt selittää liikkeen suoritustapaa, mutta annetaanpa tällä kertaa videon hoitaa tuo selityspuoli…

 Tärkeää on, että liike suoritetaan vatsalihaksilla rutistamalla, eikä lapoja päästetä lattiaan asti ja sieltä ”heilauteta” ylös, eikä myöskään jaloilla oteta penkistä tukea, vaan ne ovat rennosti penkin päällä. Kolme sarjaa failureen asti on sopiva määrä tätä lempparivatsaliikettäni.

Kolmas liike on jalkojen nostot riipunnasta.

jalkojen nostot

Myös tässä liikkeessä pyritään jättämään turha heluminen ja heilauttelu pois ja suorittamaan liike vatsalihaksilla. Hankalaa, mutta onnistuu kyllä. Jälleen kolme sarjaa failureen ja on aika siirtyä viimeiseen liikkeeseen.

Viimeiseksi tehdään vielä vartalon kiertoja kahvakuulan kanssa.

kiertoliike vatsalle

Tässä viimeisessä liikkeessä pidetään vartalon kulma samana ja vatsalihakset jännityksessä kiertäessä samalla yläkehoa puolelta toiselle tasaisesti rutistaen. Kahvakuulaa ei siis ”heitellä” puolelta toiselle, vaan liike on rauhallisen hallittu. Ja kun kerran kaikkia muitakin on tehty kolme sarjaa, jatketaan samalla hyväksi havaitulla linjalla viimeisessäkin liikkeessä.

Sitten onkin aika hörppiä palkkari ja suunnata suihkun kautta kotiin kasvamaan!

supermass nutrition

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta