Haluux munaa? Kovana, löysänä vai smoothiena?

Yhteistyössä Laitilan kanatarha

No mä ainakin haluun, joka muodossa! Syön melkoisen määrän kananmunia päivittäin, kuten kunnon bodarin pitääkin. Keitettyä kananmunaa aamupalalla, paistettua iltapalana ja onhan se kananmuna ravinnerikas ja terveellinen myös välipalana. Hivenen alkaa kuitenkin ottaa aivoon kananmunakennojen roudaaminen kaupasta kotiin ja erityisesti valkuaisten erotteleminen keltuaisista. Eihän kenenkään kolesteroliarvot kestä kymmenen keltuaisen syömistä päivässä…

kananmunia

Nyt voin kertoa jokaiselle munankäsittelyyn kyllästyneelle bodarille ja munahaukalle ilouutisen, enää ei tarvitse erotella niitä keltuaisia, joku on tehnyt sen sun puolesta! Kauppojen hyllyille on jokin aika sitten ilmestynyt Laitilan Proegg valkuaista. Yhdessä tetrassa on 15 kananmunan valkuaiset eikä yhtään keltuaista!

Laitilan proegg valkuainen

Nyt helpottuu iltamunakkaan teko. Ei tarvitse enää erotella, senkun rikkoo pari kananmunaa pannulle ja lorauttaa muutaman valkuaisen verran lisää suoraan tetrasta, hermot säilyy eikä mukana ole enää yhtään niin paljon munankuoriakaan : )

Laitila proegg eggo (2)

Laitila proegg eggo

Yhdessä tetrassa on siis 15 munan valkuaiset, eli yhden ison kennon verran. Helpottuu myös nuo kauppareissut kun ei tarvitse roudata munia kennokaupalla kotiin.

Ja kuten ostosteeveestä tuttu lausahdus kertoo, ei siinä vielä kaikki… Kun kerran vauhtiin pääsivät, päättivät Laitilassa laittaa valmiiksi eroteltujen valkuaisten lisäksi markkinoille kananmunan valkuaisesta valmistetun smoothienkin.

Laitila proegg protein smoothie

Laitilan Protein Smoothie sisältää 40 grammaa korkealuokkaista proteiinia eikä yhtään lisättyä sokeria. Helppo napata mukaan ihan mihin vaan ja hörppiä kun siltä tuntuu.

Omena-vanilja on raikkaana ja herkullisena kuin elementissään esimerkiksi kuntosalin karussa ympäristössä, antamassa energiaa ja ravintoa raskaan treenin ja taas kerran rikottujen ennätysten jälkeen ja tuomassa tuulahduksen lapsuuden mummolasta, omenapuun alta, keskelle tuota karua ja kolkkoa raudan kalsketta.

Laitila proegg protein smoothie

Laitila proegg protein smoothie

Mustikka-mustaherukka puolestaan on villinä ja vapaana omiaan lenkkipolulle mukaan otettavaksi ja nautittavaksi kesyttömän luonnon keskellä. Korkealla kallionkielekkeellä, koko maailman yläpuolella.

Laitila proegg protein smoothie

Laitila proegg protein smoothie

Laitilan Protein Smoothie, se on voittajien ja maailmanvalloittajien valinta!

Nappaa siis ihmeessä ensikerralla kaupasta mukaan myös Laitilan Protein Smoothie ja herkuttele, missä ja milloin vaan!

Metallisydän

13 vastausta artikkeliin “Haluux munaa? Kovana, löysänä vai smoothiena?”

 1. Hohoi.. ei mitään halpaa lystiä ostella noita purkkeja enemmälti, vaikka käteviä toki ovat. Jäinkin odottamaan kuuluisaa -10% alennusta kaikista Laitilan tuotteista kun mainitset kassalla sanan: ”Metallisydän”. Itse tyydyn erottelemaan keltuaiset ihan käsin, eikä mene kauaa kun sen osaa…hyviä reenejä 😛

  • Kokeile ihmeessä! Ei sitä tiedä millasen alennuksen se Prisman kassa sulle nappaa kun mainitset kassalla sanan Metallisydän 😀

 2. Meinasin melkein jo napatakin jollain kauppareissulla, mutta se hinta o_O ! Eli jatkan munanmussutusta tutuksi käyneellä tavalla, mä syön valkuaiset ja koira keltuaiset 🙂

  • En mä tiedä, mä vihaan valkuaisten erottelua ja oon kyllä hiukan valmis maksamaankin jos joku tekee sen mun puolesta 🙂

 3. Tuo on kyllä hyvää kamaa. Helpotti meikäläisen elämää kummasti kun ei tarvi enää kaiken iltaa munia räplätä. Tuo smoothie pitää vielä testata.

  • Kannattaa testata, on aika kätevä ja terveellinen vaihtoehto vaikka välipalaksi!

   Ja ai että, aamupuuron sekaan tota omena-vaniljaa… nami!

 4. Tää on varmasti valheellisin blogipäivitys sulta. Oon täysin varma ettet tosiaan ostais tätä jos vain sulle ei tätä sponsoroitais. Ja 40g proteiinia on aivan liikaa yhdelle kerralle. 10g siitä lähtee hien mukana eikä imeydy. Mieluummin mä valkuaiset erottelen ku tälläsen ostan 100 kananmunan hinnalla 🙂 valkuaisten erotteluun menee ehkä noin 1min yhteensä. Ompa hirveen paljon..

  Koneen erittelemät valkuaiset.. lisäaineet.. nyt oli pohjanoteeraus

  • No jaa… nämä postauksessa näkyvät tuotteet sain tosiaan ilmaiseksi, mutta usko tai älä, tuun melko varmasti ostamaan jatkossakin.

   Ei kai kukaan koko smoothieta kerralla hörpi? Toi 40g on tosiaan turhan paljon yhdelle, mutta kahdelle hörppijälle aika sopiva määrä, niin me ainakin ulkoilulenkillämme tehtiin, hörpittiin se puoliksi. Ja hiton kätevähän tosta tetrasta on lorauttaa vaikka lasillinen välipalaksi tai aamupuuron sekaan.

   Toi tetra, jossa on 15 kananmunan valkuaiset, maksaa 4 euroa. Mun mielestä ei ollenkaan liikaa kun 15 munan kenno saattaa maksaa hyvinkin saman verran. Ja kyllä, mulle toi valkuaisten erottelu on hyvin vastenmielistä puuhaa, paljon mieluummin lorautan hiukan tetrasta pannulle parin kokonaisen kananmunan seuraksi.

   Noista lisäaineista en lähtis huutelemaan… Happamuuden säätöaine E330 on sitruunahappo, joka esiintyy luontaisesti sitrushedelmissä ja E202on kaliumsorbaatti, jota esiintyy esim. pihlajanmarjoissa. Ja täysin kotimainen tuote on kyseessä.

 5. Paras puoli tuossa lienee se, että ei mene keltuaiset hukkaan. Ne (toivottavasti) käytetään muihin elintarvikkeisiin? Aina näillä narukäsilläni puita halaillessani mielessäni pyörii yksi kysymys: mihin bodarit muuten laittaa ne kaikki keltuaiset?

  • Jep, keltuaiset menee kuulemani mukaan suurkeittiöteollisuuden käyttöön, majoneeseihin, jäätelöihin yms. Bodareilta ne menee todennäköisesti roskiin, tai koiralle kuten joku edellä totesi 🙂

  • Tää kommentti sai mutkin tuotteen puolelle, itte vedän ihan liialliset määrät keltuaisia päivässä koska en missään nimessä suostu heittää ruokaa roskiin, varsinkaan mitään eläinperäistä… Täytyypä siis joskus tommonen napata kaupasta mukaan:)

 6. Luulin että tuo maksaisi enemmän. Hyvin perusteltu vastaus argumenttiini. Seuraan siis jatkossakin sinua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta