TV-sarjojen eliittiä – mitäs sitä seuraavaksi katsoisi?

Kun pieni prinsessa syntyi lokakuussa, olin suunnitellut jo valmiiksi miten iltaisin lepäilisin sohvalla vauva sylissä nukkuen ja katselisin huippusarjoja telkkarista. Siinä sujuisi hyvin niin isyysloma kuin talvi-illatkin hyvien sarjojen parissa vauvan kanssa.

Pudotus tästä utopia-pilvestä oli karu. Laitoin Saprtacus- sarjan ensimmäisen levyn koneeseen ja asetuin sohvalle vauvan kanssa. Ensimmäistä jaksoa ehti mennä vajaa kymmenen minuuttia ennen kuin joiduin laittamaan sen pauselle ensimmäisen kerran… Samaa tahtia mentiin koko jakso, jonka katsomisessa meni yhteensä reilu kaksi ja puoli tuntia. Ei ollut meidän prinsessa sohvalla sylissä nukkuvaa tyyppiä ja niin joutui isukki hautaamaan haaveensa rauhallisista sarjankatseluilloista…

Nyt on isyysloma ja talvi-illat kaukana takana ja katsomattomia huippusarjoja on kasautunut melkoinen määrä. Onneksi prinsessa nukkuu iltaisinkin jo paremmin ja ainakin teoriassa isukilla saattaisi olla mahdollisuus lähteä purkamaan tuota kasaa…

20150321_183955

Parin suosikkisarjani uusimmat kaudet on jo tullut läpi kahlattua, sen Saprtacusin jälkeen tietysti. Ensimmäinen niistä oli Game of Thronesin neljäs kausi, joka jatkui aivan yhtä mukaansa tempaavana kuin aiemmatkin. Olen aina nauttinut sarjoista joissa ei voi koskaan tietää kuka pääsee hengestään seuraavaksi ja Game of Thrones on juuri sellainen. Kukaan päähenkilöistä ei ole varma nakki, kenen tahansa taru voi päättyä milloin vain. Game of Thrones on laadukas ja suurella budjetilla tehty sarja jota on ilo katsoa ja johon koukuttuu varmasti.

Game of Thrones

Toinen jo katsomani suosikki on Walking Dead, jonka kolmannen kauden kahlasin läpi melkein ahmien. Tykkään zombie-leffoista ja Walking Dead on kuin päättymätön zombie-elokuva. Tykkään Walking Deadissa erityisesti siitä, miten sarjan hahmot kehittyvät sen edetessä. Toiset synkistyvät ja kyynistyvät, toiset jaksavat toivoa, mutta kaikkien ajatusmaailmaan koko tunnetun maailman mullistanut zombie-virus ja sen aikaansaama muutos maailmassa on vaikuttanut tavalla tai toisella. Walking Deadin neljäskin kausi on jo julkaistu Blu Raylla ja on hankintalistani kärjessä.

Walking Dead

Todelliseksi ilmiöksi nousseen, moottoripyöräjengistä ja sen vaiheista kertovan Sons of Anarchyn loppu on käsillä, sillä sarjan viimeinen tuotantokausi odottaa katsojaansa. Sons of Anarcyssa on yksi vika ja se on se, että sen katsomista on vaikea lopettaa. ”yksi jakso vielä” on tuttu ajatus yön tunneilta edellisten SOA-kausien katsomisen ajoilta. SIksi onkin tärkeää harkita milloin uskaltaa laittaa sen ensimmäisen levyn koneeseen ja painaa playta… Miten käy Sons of Anarcyn? Miten käy Jax Tellerin? Vastaus on hyppysissäni, mutta milloin uskallan sen katsoa…

Sons of Anarchy

Hieman erilainen, mutta silti totaalisen mukanaan vienyt sarja on myös Boardwalk Empire, jossa seurataan Nucky Thompsonin ja hänen läheistensä edesottamuksia kieltolain Amerikassa. Kieroiua ja draamaa ja väkivaltaa ei Boardwalk Empirestä puutu. Kyseessä on jälleen yksi HBO:n huippusarja ja se kyllä näkyy. Boardwalk Empirestä olisi rästissä jopa kaksi viimeisintä tuotantokautta…

Boardwalk Empire

Yksi viimevuosien suurista yllättäjistä ainakin omalta kohdaltani oli Viikingit. En odottanut sarjalta oikeastaan mitään, mutta sarjan ensimmäinen tuotantokausi oli loistava ja nyt katsomistaan odottaa sarjan toinen tuotantokausi. Jos minulla olisi tukkaa, leikkaisin itselleni Ragnar-keesin.

Vikings

Vielä on pari huippusarjaa esittelemättä. Otetaanpa ensin käsittelyyt kahdeksan jakson mittainen lyhytsarja True Detective, jonka olen katsonut nyt viimeisimpänä. Jälleen yksi huippulaadukas sarja HBO:lta. Synkkä ja osaltaan jopa ahdistava, mutta todella koukuttava. Sarjan näyttelijäsuoritukset ovat huimia, tämän sarjan jälkeen suostun vihdoin myöntämään että romanttisten komedioiden vakiotähti Matthew McConaughey osaa näytellä, ja helvetin hyvin osaakin!

True Detective Breaking Bad

Jäljelle jäi siis enää Breaking Bad, jota kohtaan minulla on suuret odotukset. En tiedä sarjasta oikeastaan mitään muuta, kuin että kaikki sen katsoneet ovat sitä ylistäneet. Jännä nähdä onko se kaiken ylistyksen arvoinen…

Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “TV-sarjojen eliittiä – mitäs sitä seuraavaksi katsoisi?”

 1. Sons of Anrchyn viimeisellö kaudella toimintaa on paljon ja kerho on melkoisessa liemessä ja etenkin Jaxin kaulan ympärille köysi kiristyy hyvin tiukaksi. Olisin toivonut sarjaan hieman erilaista loppua, mutta joka tapauksessa viimeinen kausi oli paras.

  TWD on hyvää settiä myös. Sarjalta toivoisin kuitenkin jonkinlaista kehitystä, esimerksi hallinnon tai muun ison elimen (hyi) pitäisi näyttäytyä sarjassa ja tautiin pitäisi olla joku hoito jota porukka voisi tavoitella. Nyt tuntuu että sarja junnaa vaan paikoillaan. Aina mennään johonki paikkaan jossa kuvitellaan olevan turvassa ja sit ei ollakkaan ja jatketaan matkaa.

  Breaking Bad sen sijaan oli sarja, joka kehittyi jakso jaksolta. Kerrassaan mainiota settiä hyvällä huumorilla. Ei oikeastaan mitään pahaa sanottavaa ko.sarjasta. Harmittaa kun oon katsonut sarjan jo. Sulla se herkku on vielä edessä. 🙂

  • Ensimmäinen jakso SOA:n viimeisestä kaudesta on katsottu, vaikutti melko synkältä… Saa nähdä mitä vielä seuraa 🙂

   Walking dead:ia olen katsonut tosiaan vasta sen kolme tuotantokautta ja vielä ei ole omasta mielestäni jämähdetty. Se toki tuontyyppisessä sarjassa on uhkana…

   Breaking Bad:sta olen kuullut paljon hyvää ja sen katsomista odotankin innolla 🙂

 2. Huvittavaa, miten samat sarjat ovat meilläkin suosikki-listalla. Harkinnan arvoisia uusia sarjoja kohta päättyvien tilalle; The Wire, House of Cards, The Dexter, Oz ja The Shield.

  • Oijoi! Langalla on paras sarja jonka olen koskaan katsonut, kerrassaan loistava! Ja Kylmä rinki kuuluu ehdottomasti myös kaikkien aikojen sarjojen parhaimmistoon. Shield on myös kahlattu läpi aikoinaan, mutta Dexter ei oikein iskenyt, ehkä siksi että kirja oli niin paljon parempi kuin tv-sarjan ensimmäinen kausi. House of Cardsia en ole katsonut.

 3. Breaking Bad on hyvä. Kannattaa varata mahdollisimman paljon aikaa sen katsomiseen, koska se vie todella mennessään. Melkein minäkin kadehdin kun sinulla on vielä koko kokemus edessä :D. Oz on myös todella hyvä.

  • Hehe 🙂 Senpä takia en ole Breaking Badia vielä alkanut katsoa, haluan varata sen katsomiseen sopivasti aikaa 🙂 Oz on yksinkertaisesti loistava 🙂

 4. Olet pahasti jäljessä,walking deadista päättyi just 5 kausi ja 6 kausi alkaa lokakuussa.
  Breaking bad paranee kausi kaudelta,joka kaudella meno vain kovenee.Erittäin hyvä sarja.

  • Jep, tiedän että Walking Deadissa mennään jo pitkällä edellä. Mulla on sellanen sisäänrakennettu ongelma, että haluan sarjan aina boksina käteen ja sitten vasta katsoa. Neloskausi löytyy Blue Rayna, vitosta ei vielä saa…

 5. SOA viimeinen kausi ja viimeinen jakso, en unohda koskaan! Siis nähtynä jo! Tykkäsin myös hirmuisesti Breaking Bad sarjasta, joka myös kokonaisuudessaan katsottuna. Walking dead:iin vähän kyllästyttiin jossain kohtaa ja nuo muut onkin sitten meitille vieraampia, mutta kiitos ideoista 🙂
  Täällä suosikkeja on olleet mm. House of Cards, Shield on tullut katsottua kokonaaan, uusi Netflix sarja Bloodline on tosi hyvä myös…..

  • SOA menossa nyt hitaasti mutta varmasti (sitä tahtia kuin prinsessa sallii 😀 )

   Pitää ilmeisesti tutustua tohon House of Cardsiin kun sitä useampi kehuu…

 6. En tiedä kiinnostaako Metallisydäntä supersankarihommat, mutta Netflixin Marvel’s Daredevil on loistosarja. 13 jaksoa 1.kaudessa, joten sopii kiireisempäänkin arkeen.

  • Hyvät supersankarisysteemit kiinnostaa, esimerkiksi Nolanin Batmanit on leffojen parhaimmistoa. Pitää tsekata Daredevil jossain vaiheessa kun sille löytyy sopiva rako 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta